Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Lil
#204010
Hoi,

Boris heeft nu na ongeveer vier weken full-time barf voor zijn doen een ideaal gewicht bereikt. Hij is nu 27 kilo (was 25,5). Dit zeg natuurlijk niet zo veel, maar hij is 60 cm groot en kruising mechelaar labrador. Eerst zat er letterlijk alleen maar vel op zijn ribben (kon ik niet vastpakken) en nu voel je een 'speklaag'.
Ik heb hem tot nu toe 3% van zijn lichaamsgewicht gegeven. Ik loop een maal per dag ongeveer anderhalf uur met hem, en een maal half uur tot drie kwartier ('s avonds is alleen behoeften doen). Daarbij doet hij twee tot drie keer in de week behendigheid, een maal per week obedience en gemiddeld een maal per maand wedstrijd of een heel weekend seminar.
Mijn angst is dat als ik dezelfde hoeveelheid blijf voeren ik een vette hond krijg.
Moet ik minderen? Zo, ja op 2% gaan zitten of liever op 2,5%?
Gebruikersavatar
Door sylvia
#204016
Als hij te dik gaat worden lijkt minderen me de enige goede oplossing.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#204104
Als je hond in 4 weken tijd al 1,5 kilo is aangkomen zou ik zeker gaan minderen. Je zou hem nu dan 2% van zijn huidige gewicht kunen gaan voeren, want volgens mij vind je hem nu mooi op gewicht. Dat zou betekenen dat je jouw nu hond 540 gr. kunt geven.
Door Truus
#204388
Voeren op het oog, zeggen ze hier altijd dus...wordt hij te dik dan minderen en wordt hij te mager dan geef je meer. De eigenlijke percentages doen er eigenlijk niet toe.Jij kan dat het beste bepalen.
Succes.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door