Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door evelyn02
#201193
In haaskarkassen blijken kogeltjes te zitten. Nu heb ik gehoord dat in Nederland de kogeltjes niet meer uit lood bestaan maar uit ijzer of Molybdeen. in het buitenland kunnen ze nog wel uit lood bestaan. Ik vraag me af hoe groot het probleem is als de hond een kogeltje opeet: wat doet de inwerking van maagzuur op de kogeltjes? Lood uit waterleiding komt b.v. vrij bij water dat wat zuur is heb ik gelezen, dus???? En Molybdeen is dan wel beter voor het milieu dan lood maar voor de gezondheid? Mensen die in Molybdeenfabrieken werken hebben nogal wat gezondheidsproblemen.
Ik heb er geen goed gevoel over. Jagers zeggen heel simpel dat het geen kwaad kan, een kogeltje opeten, maar ik weet het niet. Heeft iemand zich er als eens in verdiept?

Evelyn
Door ~Joke~
#201238
Ik ben ook wel eens hagel tegen gekomen in een haas. De hond die het in zijn bak had [Spike dacht ik] liet het mooi liggen. Zelf denk ik dat het niet zoveel kwaad kan. De haas die ik heb is voor menselijke consumptie. Als ik zelf haas zou eten zou ik eerder voor mijn vullingen vrezen
Gebruikersavatar
Door sylvia
#201902
Bij mijn ex thuis werd vroeger ook vaak zelf geschoten wild gegeten , en daar waren hagelkogels in je eten schering en inslag , volgens mij zijn ze gevaarlijker als ze uit het geweer komen als dat er per ongeluk eentje in je maag verdwijnt.
Door evelyn02
#202249
Maar ik ben wel 10 keer zo zwaar als mijn hond (ja, ja, wees gerust: ik ben niet zo zwaar maar heb kleine hondjes) en stel dat die kogeltjes aangetast worden door het maagzuur is de concentratie in de hond wel veel hoger dan in een mens. Maar ik ben er ook niet zo bang voor maar wil het toch graag zeker weten,

Evelyn
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door