Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Kaar
#197805
Hallo allemaal,
Zijn er hier meer mensen waarvan de pup in het nest met 5 weken al geent is?
Zo ja, merken jullie daar gevolgen van?
(erg ziek na vervolg entingen, andere lichamelijke klachten, verlaagde weerstand etc, steeds ziek)
Door sylvia
#197854
Mijn pups werden altijd zo rond de 5 1/2 week geent soms met ruim 6 weken en ik heb er nooit iets van gemerkt, nooit een pup ziek ervan geweest .
Door sylvia
#197994
Lizzy schreef: Ik heb wel ergens gelezen dat te vroeg enten niet goed is. Hoe het zat weet ik niet meer. Iets met antistoffen die de pup van z'n moeder heeft mee gekregen geloof ik. Ik ga wel even zoeken.

Ondertussen kun je misschien ook dit eens lezen:

http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... 7;start=15
Tot ongeveer 6 weken zijn ze beschermt door de antistoffen die ze van de moeder hebben gekregen.
Bij mij werden ze tussen de 5 1/2 en 6 weken geent naargelang de da tijd had om langs te komen.
Laatst gewijzigd door sylvia op di 02 nov 2004, 11:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#197998
Nog een over enten: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... #msg167572

Misschien kan Tannetje meer zeggen over de beste leeftijd om een pup te enten en of er eventueel gevolgen zijn aan het te vroeg enten? (aangezien de meeste aanbevelen om te enten wanneer ze 8 of zelfs 10 a 12 weken oud zijn).
Laatst gewijzigd door Lizzy op di 02 nov 2004, 11:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Kaar
#198177
Hoi Lizzy,

Bedankt, ik heb het even uitgeprint om het even goed door te nemen allemaal.
Naar mijn idee en na het lezen hiervan was 5 weken dus idd te vroeg.
Door Lindy
#217868
Hello allen, Ik ben net geregistreed en dus heel nieuw op deze forum. Ik was op zoek naar puppy informatie omdat mijn border collie Sam pups verwacht net naar de Kerst. Ik las jullie vragen over inentingen en ik wil een link geven dat ik zeer nuttig vond. http://home.wanadoo.nl/praktijkparcival ... rief1.html Dit betreft nieuwe inenting protocol zoals dat hedendag in N.America toegepast zal worden. Lees het aub. Het lijkt mij van vitaal belang voor onze huisdieren / viervoetige ::)kameraden
Door sylvia
#218028
Lindy schreef: Hello allen, Ik ben net geregistreed en dus heel nieuw op deze forum. Ik was op zoek naar puppy informatie omdat mijn border collie Sam pups verwacht net naar de Kerst. Ik las jullie vragen over inentingen en ik wil een link geven dat ik zeer nuttig vond. http://home.wanadoo.nl/praktijkparcival ... rief1.html Dit betreft nieuwe inenting protocol zoals dat hedendag in N.America toegepast zal worden. Lees het aub. Het lijkt mij van vitaal belang voor onze huisdieren / viervoetige ::)kameraden
Hoi Lindy, ik denk als je wat gaat lezen hier over vaccineren dat je zult zien dat de link die je hier geeft op barfplaats oud nieuws is.
En dat er hier heel veel te lezen valt over de manier waarop verschillende bp fokkers enten. Ik laat mijn pups altijd gewoon enten, en een jaar later krijgen ze een boost, mijn volwassen honden zijn al jaren niet meer geent.
Door oebaya
#218713
Zoals ook hier op het forum wel eens besproken, zijn er rassen die heel geen of weinig anti-stoffen opbouwen tegen parvo, Dobermann b.v., maar ook andere black-and-tan rassen. Daarom enten sommige dierenartsen de puppies van die rassen met 5 weken, ervan uitgaande dat ze weinig anti-stoffen hebben meegekregen van de moeder.
gr.
Nicolette
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door