Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door hamada
#191077
Prince is al een heel stuk opgeknapt. Hij weegt nu 3.3 kilo in plaats van de 1 1/2 die hij bij binnenkomst woog!!
Zijn etterende ogen zijn schoon (zijn blinde oog is natuurlijk nog onrustig door de entropion), zijn neus is schoon, hij is volledig vlo vrij en sinds een paar weken is hij vrijwel zindelijk. Hij heeft een Bach-kuurtje gekregen, waardoor zijn hele houding en uitstraling in positieve zin veranderd is en hij vanaf dat moment ook meer zindelijkheid vertoont.
Het buiten de bak plassen leek verder gedeeltelijk te komen door een kat uit de buurt die waarschijnlijk voor de voordeur aan het vlaggen was, en de ontlasting buiten de bak had op het laatst waarschijnlijk te maken met darmkrampen. In eerste instantie waarschijnlijk met zenuwen en vreemde kattenbakvulling. als hij van de lopende diarree af is, doet hij het wel in de bak.
Alleen: hij is nu al weken aan de diarree. Onder invloed van dieetbrokken van de dierenarts (erg he?) is de ontlasting meestal iets vaster van substantie (maar nog niet normaal) en kan hij het wel ophouden.Ik heb ook geprobeerd om hem volledig op CB te zetten, maar dat leverde geen positief resultaat op. Overigens is hij al een tijdje geleden ontwormd.
Nu zijn er nog altijd dagen dat hij spontaan weer erg stinkende en erg dunne ontlasting heeft. Hij heeft dan ook volgens mij buikpijn: trekt zich terug in zijn bench, eet nauwelijks. En de onzindelijkheid die dan terugkomt lijkt vanuit het niet op kunnen houden te komen. Af en toe eet hij een hap hondevoer CB mee, maar volgens mij is dat niet genoeg om zo van slag te raken.
De dierenarts vraagt zich af of het een voedselallergie is en zal kijken of Prince een ander dieetvoer moet hebben.
Hebben julllie nog ideeën hoe dit op te pakken? Zou de uithongering van een paar maanden terug iets verstoord hebben in zijn darmen/spijsvertering waardoor hij nu zo van slag is? Het liefst zou ik hem natuurlijk op kvv zetten, maar dat durf ik op dit moment niet aan.
Door sylvia
#191192
je zou de fabrikant van de cb even kunnen bellen ze is meestal wel heel goed bereid mee te denken en iets voor je te proberen.
Het lijkt me dat een natuurlijk dieet ten alle tijden beter is, maar het zal ook zo zijn als zijn darmen al een probleem zijn dat overschakelen de boel eerst verergerd. Misschien kan Tannetje ook iets hier
Door An
#191440
Miss kan je zelf wat voer maken? Hier gaan ze ook vreselijk aan de diarree van CB. Ik heb geen idee hoe dat komt. Als ik ze zelfgemaakt voer geef is er geen enkel probleem. Ik maak het naar de richtlijnen van Billinghurst (alleen dan zonder de look.)

Maar ik zou idd toch ook ff uitsluiten dat er niks aan de hand is fysiek.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#191598
Ideeën: ontwormen, Cb even koken, probiotica, of even proberen wat hij doet op alleen brokken.
Ik heb zelf een kat, Frodo, die bij tijd en wijlen niet tegen vers kan, dan spuugt hij de hele boel onder en heeft diarree. Dan zet ikhem even op de borrken tot alles weer tot rust is gekomen en probeer ik het heel voorzichtig weer.
Door Rosita
#192257
Mijn Dante die ook hele gevoelige darmen heeft kan absoluut niet tegen de hoeveelheid velletjes (omhulsel van korrels graan) en gele stukjes graan in CB, zowel in het natuurvoer als de lam-mix (vleesmix lusten ze hier niet). Als ik dat niet iedere dag voor hem uitzoek gaat hij aan de diaree met veel slijm. Met 30 gram ben ik ongeveer 15 min bezig dus ik ga binnenkort eens aan Corine vragen of er geen mogelijk is om die velletjes en stukjes graan in het voer te vermijden (misschien geen kippenmaagjes meer). Op het eerste gezicht zie je de velletjes niet zitten, ze zijn doorzichtig. Als je het uitgaat zoeken zijn het er nog redelijk veel. Te veel voor Dante, mijn andere katten hebben hier geen last van. In begin had Dante hier eigenlijk geen last van, maar de laatste 2 mnd moet ik het wel uitzoeken. Ik weet niet of dat betekend dat er tegenwoordig meer velletjes in zitten of dat het met de darmen van Dante toch weer slechter gaat. Het vreemde is dat wanneer ik het uitzoek zijn ontlasting gewoon goed is (of hij moet tussendoor iets mee happen van mijn andere katten dat niet is uitgezocht). Ook op de eend-rijst van de honden heeft hij geen reactie, zitten ook geen velletjes in. Misschien moet je voor Prince eens een paar dagen CB uitzoeken en dan kijken of zijn ontlasting verbeterd.

Groetjes Rosita
Door An
#192522
Nou ik had er nog niet over gedacht! Dat kan ook wel is zien waarom mijn katten zo slecht reageren op CB. Ze eten hier immers nooit graan, dat was de allereerste keer dat ze geconfronteerd werden met iets van graan!
Door Rosita
#193086
De rijst is de enige graan soort in CB, maar ik denk dus dat die velletjes en gele stukjes onderdeel van het kippenvoer zijn wat in de maagjes zit of zoiets. De velletjes en gele stukjes worden niet verteerd en komen in de darmen waar Dante dus heel slecht op reageert. Het zit er niet vol van, maar genoeg om bij Dante voor problemen te zorgen. Vanmorgen had Dante dus weer een dun drolletje omdat ik het gisteren niet genoeg had uitgezocht. Straks dus maar weer even uitzoeken anders is het vanmiddag weer de diaree :P.

Groetjes Rosita
Door An
#193244
Ja ik weet over wat je het hebt! Ik dah die ook al zien zitten die gele dingetjes. Volgens mij is het maïs. kan idd uit de magen van de kippen komen.
Door hamada
#200578
ik begin bijna optimistisch te worden: Prince heeft nu al drie dagen volstrekt normale ontlasting :D
Op de dieetbrokken bleef hij maar wisselende maar ernstige diarree houden. Na wat mailcontact met Corine Bunschoten heb ik besloten om Prince voorlopig op de CB Eend en rijst met probiotica te zetten. Hij eet dit kvv goed, ook met etos probiotica (waar miljoenen bacterieen in schijnen te zitten). Na drie dagen wat slijmerige ontlasting plotseling normale, vaste ontlasting die niet zo vreselijk stinkt. Natuurlijk even afkloppen dat het zo blijft, en ik blijf de probiotica ook nog maar een tijdje toevoegen, lijkt me.
Volgens Corine is er geen bezwaar tegen het geven van de hondenmix, alleen zou er wat taurine aan toegevoegd kunnen worden.
Het is fantastisch om te zien hoe blij en actief dit katje nu door het huis loopt, speelt, rent, etc. Eindelijk een aantal dagen zonder buikpijn!!!
Volgende week wordt hij geopereerd aan zijn oog, dus gaan we weer een nieuw hoofdstuk in, maar dit lijkt goed af te lopen.
#200588
sylvia schreef: Dat ziet er erg goed uit zeg, ik ga duimen dat het na de operatie gewoon goed blijft gaan.
Ja, dat is zeker fantastisch nieuws !!!
Ik vind, dat je nu steeds vaker hoort, dat kattenmensen ook overschakelen naar Vers!
Meestal eerst door bijv. diaree-problemen en daarna gaan ook de probleemloze katten over ;D
Door hamada
#206720
Prince lijkt nu toch wel door het lek heen te zijn!
Nu nog steeds goede ontlasting.
Vorige week is zijn blinde oog verwijderd en hij leek al na twee dagen minder last te hebben dan toen het oog er nog was. Hij speelde, gebruikte de krabpaal, at en dronk prima.
En zijn ontlasting bleef goed. Zelfs tijdens en na de antibioticakuur die hij kreeg i.v.m. de operati! De probiotica heb ik wel iets verminderd, maar blijf ik voor de zekerheid wel bijvoegen de komende tijd.
Ik heb nu ook taurine gevonden bij een drogist, waardoor ik zeker weet dat hij geen tekorten oploopt met de honden eend/rijst. Over een paar maanden denk ik maar eens te gaan experimenteren met de kattenversies van CB.
Volgens mij weer een bewijs dat problematische darmen en een belabberde conditie toch wel goed kunnen reageren op kvv :D
Door Loeka
#207401
Wat een geweldig nieuws! ;D
hamada schreef: En zijn ontlasting bleef goed. Zelfs tijdens en na de antibioticakuur die hij kreeg i.v.m. de operati!
Volgens mij weer een bewijs dat problematische darmen en een belabberde conditie toch wel goed kunnen reageren op kvv :D


Dit echt precies dezelfde ervaring die ik had met mijn diarree poes. Ze heeft sinds ze CB heeft en diarree vrij is al een een AB-kuur gehad. Ook geen diarree. En de da had zelfs nog gewaarschuwd dat ze er vrijwel zeker weer diarree van zou krijgen!? :P
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door