Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door violav
#1615655
ja de zoveelste vraag over het inenten van een pup, maar ik kon het antwoord nog niet vinden in andere topics, het schema is weer net ff wat anders.
Mijn nieuwe pupje heeft bij de fokker haar eerste enting (nobivac DHPPi) gehad op een leeftijd van 8 weken. Wat is nu verstandig om verder te doen?
Ik wil in de toekomst wel met haar gaan showen dus ze zal voldoende geent moeten zijn om naar binnen te mogen, maar wil niet zomaar alles laten geven wat de DA in huis heeft.
De influenza vind ik zelf niet nodig, lepto wil ik wel laten enten.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#1615734
Als het mijn pup was, zou ik op 12 weken de DHP laten zetten. En dan op 16 en 19 weken Lepto. Dan moet je pup wel weg houden bij sloten tot ze volledig gevaccineerd is. Maar, voor 16 weken vaccineren met Lepto geeft extra risico op schadelijke bijwerkingen (ik had de pech dat mijn pup op 8 weken OOK nog eens de Lepto enting had gekregen, anders had ik zeker gewacht tot 16 weken. Dat heb ik met Linga wel gedaan).
Gebruikersavatar
Door Hitam
#1615812
Of titeren. Voor hetzelfde geld is deze enting al goed aangeslagen en hoeft ie niet meer.
Gebruikersavatar
Door *Dorothea*
#1615826
Hitam schreef: Of titeren. Voor hetzelfde geld is deze enting al goed aangeslagen en hoeft ie niet meer.
En wanneer moet je dan weer titeren? Hoe lang blijven de antilichamen hoog? Juist door boosteren krijg je toch een langdurige bescherming?
Gebruikersavatar
Door Hitam
#1615992
*Dorothea* schreef: En wanneer moet je dan weer titeren? Hoe lang blijven de antilichamen hoog? Juist door boosteren krijg je toch een langdurige bescherming?
Nee hoor, levende entstof hoef je niet te boosteren. Umai had op 7 weken een cocktail gehad. Op 9 weken was alleen de parvo laag, die heb ik toen geënt en de titers zijn nu, met 16 maanden, nog mooi hoog.
Ik heb ook pups lopen die ik maar een keer geënt heb. Liefst controleer ik ze dan nog een keertje en dan is het klaar.
Wat mij betreft levenslang.
Door violav
#1616781
Bedankt!
Ik heb nog even veder zitten zoeken en zal dan op 12 weken in ieder geval DHP laten enten. En op 12 en 16 of 16 en 19 lepto. Wil alles toch wel graag twee keer hebben gegeven. Voor mijn eigen gevoel en omdat ik geen problemen wil bij hondenschool of tentoonstellingen ed.

Is het verstandig een pup van nog geen anderhalve kilo (nu dan zal za wat zwaarder zijn) een halve dosis te geven of gaat zoiets al op gewicht?

En hoe denken jullie verder over je pup binnen houden tot ze volledig geent is? (wel in de tuin/en mee wandelen in de draagzak). Mijn vorige pup was al wat ouder en kreeg haar laatste enting in de week dat ze bij mij kwam, deze is nog niet zover en nu twijfel ik. Mijn moeder is daar erg voorzichtig mee naar aanleiding van de fokker van haar vorige hond die een pup aan parvo verloren was, maar ik wil haar ook niet teveel dingen onthouden in de socialisatie periode.
Uiteraart ga ik niet met haar naar de poepveldjes hier in de straat, maar dat doe ik liever met mijn volwassen hond ook niet, veel te smerig.
Door Deesje
#1617004
ik begrijp je 'stelling' niet helemaal.. je wil eigenlijk zo beperkt mogelijk vaccineren maar dan toch voor je gevoel alles dubbel doen? ik snap dat je het voor tentoonstelling en hondenschool 'goed' wil doen..

ik zou persoonlijk ook titeren (ik heb bij mijn laatste pup met 10/11 weken alleen 1 keer DHP laten vaccineren en later bleek dus dat hij waarschijnlijk voldoende immuniteit van zijn moeder had waardoor die vaccinatie niet volledig aangeslagen is, maar dat had net zo goed met 15 weken nog zo kunnen zijn)

pups krijgen ook van hun moeder een berg aan immuniteit mee, en ik ben ook van mening dat hoe 'sterieler' je een pupje houdt hoe meer problemen het op latere leeftijd geeft. dat betekent inderdaad niet dat je naar een of ander uitlaatveld van 2 bij 4 meter moet gaan waar dagelijks honderd honden komen maar gewoon naar buiten, gewoon snuffelen en gewoon hondendingen doen horen er ook bij.

bij mijn hond ben ik er dus pas bij de titerbepaling met 1 jaar achter gekomen dat hij eigenlijk onvoldoende gevaccineerd was maar uiteindelijk is het een super gezonde hond en is nooit ziek geweest. toen er kennelhoest heerstte heeft hij nergens last van gehad..
Door violav
#1617205
Nou als je niet anders heb geleerd dan alles vaccineren wat de DA 'in huis heeft' en het liefst alles tegelijk is de stap naar niet of maar één keer enten wel even wat. Ik ben ervan overtuigd dat het minder en beter kan, maar het heeft even tijd nodig om echt te vertrouwen dat zo weining enten genoeg is.

Puppy is nu nog geen 9 weken dus ik heb nog even om er echt goed over na te denken.
Ik ga mijn DA eens vragen of hij ook titerbepalingen doet. Zullen ze op shows accoord gaan met een goede titerbepaling?
Door Deesje
#1617822
officieel niet.. ik ga naar show met het risico ooit weer onverrichterzake naar huis gestuurd te worden omdat er een keer goede controle is.
nu zijn mijn honden nu nog voldoende gevaccineerd icm de 3 jaar geldigheid..

en eigenlijk is het onzin (die diskussie wil ik daar ook wel aan gaan) want de buitenlandse honden hoeven alleen maar rabies-gevaccineerd te zijn, waarom moeten dan de nederlandse honden álles' hebben.. slaat toch ook nergens op..

ik heb er nog geen problemen mee gehad maar moet eerlijk toegeven dat bij mij ook nog nooit het paspoort gecontroleerd is (heb wel het titerbepaling stickje erin zitten)
Door michel-brit
#1627317
Ik haal over ca, 1,5 week mijn op rauw afgespeende Bull Terrier pup op, deze is dan nog niet geent. Waneer zou je de eerste mogelijk laatste enting geven?

Ik ben van plan even naar Otterlo te komen voor de enting.

Michel
Gebruikersavatar
Door *Monique
#1627678
violav schreef: Nou als je niet anders heb geleerd dan alles vaccineren wat de DA 'in huis heeft' en het liefst alles tegelijk is de stap naar niet of maar één keer enten wel even wat. Ik ben ervan overtuigd dat het minder en beter kan, maar het heeft even tijd nodig om echt te vertrouwen dat zo weining enten genoeg is.

Puppy is nu nog geen 9 weken dus ik heb nog even om er echt goed over na te denken.
Ik ga mijn DA eens vragen of hij ook titerbepalingen doet. Zullen ze op shows accoord gaan met een goede titerbepaling?
Ik ent al 4 jaar niet meer standaard (en ben er ook mee opgegroeid), maar laat de honden titeren door Tannetje. Met Didge heb ik geshowd en nooit problemen gehad. Tannetje heeft Bantu van (bijna) 3 jaar vanaf het begin getiterd en met beleid ingeent (weet zo ff haar schema niet meer), en ben ook gewoon met haar naar de hondenschool geweest. Ik heb het risico genomen, en ja ook ik durf de discussie wel aan te gaan waarom ik mijn honden niet standaard elke spuit laat zetten
Door violav
#1627767
Ik show helemaal niet veel en ben toch al twee keer gecontroleert. Misschien zie ik er onbetrouwbaar uit ;D.

Maar goed als ik straks zou laten titeren en alleen DHP geef als dat nodig blijkt zit ik als nog met Lepto. Dat is niet te titeren toch of ben ik nu heel erg in de war. Lepto heeft ze nog helemaal niet gehad en wil ik wel doen, wel een hoog risico hier, ik woon en wandel langs het water. Deze moet toch wel geboosterd worden na 3 weken.
Daarmee wil ik dan liefst wachten tot 16 en 19 weken, maar om haar tot die tijd weg te houden van sloten ed. wordt wel een hele opgave.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#1627871
Er zijn steeds meer pensions die een titerbepaling accepteren. Waarom zouden ze dat op een show dan niet doen?
Gebruikersavatar
Door *Monique
#1627873
weil is idd niet te titeren, maar is ook de enige enting die ik wel nog elk jaar geef aan de jongste honden (Vienna al 3 jaar niet meer) want ben daar eigenlijk voor mezelf nog niet over uit :-\
Gebruikersavatar
Door *Monique
#1627874
Hitam schreef: Er zijn steeds meer pensions die een titerbepaling accepteren. Waarom zouden ze dat op een show dan niet doen?
heb jij bij de clubmatch van Bantu niet een begeleidend schrijven bij het boekje gedaan?
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door