Over peterselie schrijft JdBL trouwens het volgende:
'het blad is geliefd bij schapen en geiten. Het verhoogt hun melkgift en het beschermt ze tegen voetkwalen. Het is rijk aan ijzer en koper en verrijkt het bloed. De plan bevat een etherische olie die een goede spijsvertering bevordert. Het is ook belangrijk bij de behandeling van kwalen van de urinewegen. Ook tegen reumatische aandoeningen en waterzucht.
Toepassingen: alle nier en blaaskwalen, gruis en stenen, verstoppingen, geelzucht, waterzucht, zwaarlijvigheid, wormen. Reumatiek, zenuwontsteking, gewrichtsontsteking en zwellingen".
Niet iets om iedere dag te geven, maar kan zeker z'n waarde hebben!
Over spinazie trouwens dit (uit de voedingswijzer):
"De grote hoeveelheden ijzer en calcium in spinazie worden niet gemakkelijk door het lichaam opgenomen, want in spinazie zit ook veel oxaalzuur. Dit zuur verbindt zich met de mineralen en wordt dan als onverteerbaar zout uitgescheiden. Maar spinazie bevat ook rijk veel van het donkergroene plantensap chlorofyl. Patienten met bloedarmoede of mensen die last hebben van vermoeidheid of mentaal onder druk staan, kunnen dit goed gebruiken (het liefst rauw in salades). Spinazie bevat ook buitengewoon veel foliumzuur, wat gmakkelijk opgenomen wordt".
Met andere woorden: ieder nadeel heb z'n voordeel
