Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door danja
#180538
Hallo, heb het entboekje voor me liggen van mijn zuster haar hond. En die is dit jaar geent voor Parvo levend(verzwakt) en voor Leptospirosen. Nu staat er op het stickertje de verval datum en dat is 06/2007. Op de entstoffen van nobivac staat geen vervaldatum dat is jammer. Nu ga ik strakt thuis kijken want Danja heeft dit jaar coctail gehad ben benieuwd wat de vervaldatum daar van is. Zou dat ook drie jaar zijn?????
Jullie horen het nog van me.

Groetjes Anneke ;) :D
Door ine
#180539
Houdt die vervaldatum in, dat de entstof nog te gebruiken is tot die datum, of dat de entstof werkzaam is tot die datum.
Eigenlijk vraag ik me dat al langer af!
Door Lizzy
#180540
Hoi Anneke, ik denk zelf dat deze vervaldatum de datum is waarop het vaccin niet meer ingespoten mag worden. Vergelijkbaar met uiterste verkoopdatum/houdbaarheidsdatum.
Groetjes, Lizzy
Door Lizzy
#180545
Het is de vervaldatum van het vaccin. Zie hier:

Houdbaarheid:
De uiterste gebruiksdatum van het vaccin staat vermeld op het etiket en de verpakking voorafgegaan door de woorden 'Niet te gebruiken na' of 'Exp'. 'Exp' staat voor vervaldatum. Na deze datum mag het vaccin niet meer worden gebruikt. Mits bewaard bij de voorgeschreven temperatuur van +2 °C en +8 °C, kan het vaccin xx jaar worden bewaard.
Door danja
#180686
He verdorie, zag het en dacht het ook meteen, want bij Danja haar entingen is de vervaldatum volgend jaar.
Is dit ook een goede entstof, want je leest overal die Nobivac, maar niet vanguard. Onze vorige da ente met nobivac en de da die we nu hebben ent met vanguard. Of zou het allemaal een potje nat zijn?

Groetjes Anneke ;) ::)
Door Timmy
#180695
Vanguard is geregistreerd voor een bescherming van 1 jaar. Nobivac voor meerdere jaren. Als je minder wilt vaccineren en toch aan de "eisen" wilt voldoen, is het beter om met Nobivac te vaccineren.

Gr.
Linda
Laatst gewijzigd door Timmy op di 05 okt 2004, 16:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Door danja
#180709
Heb ik een goede da gevonden ent ie met het verkeerde. Hij is voor enten elk jaar. Dus daar gaat de discussie. Hij zegt het is beter te voorkomen dan genezen ::)

Groetjes Anneke
Door Lizzy
#180714
danja schreef: Heb ik een goede da gevonden ent ie met het verkeerde. Hij is voor enten elk jaar. Dus daar gaat de discussie. Hij zegt het is beter te voorkomen dan genezen ::)

Groetjes Anneke
Zijn argument slaat echt helemaal nergens op hoor! De bescherming van Vanguard (ieder jaar) is echt niet beter als die van Nobivac (iedere twee jaar). Vind hij het prettig dat al zijn klanten tenminste 1 maal per jaar zijn kliniek komen bezoeken?
Door Truus
#180774
danja schreef: Heb ik een goede da gevonden ent ie met het verkeerde. Hij is voor enten elk jaar. Dus daar gaat de discussie. Hij zegt het is beter te voorkomen dan genezen ::)

Groetjes Anneke
Ik heb ook een dierenarts die het zelfde zegt , ik ga gewoon m'n eigen gang en ent niet. Hij laat me wel in z'n waarde. Gaat nu ook over op nobivac omdat die langer werken en verder....moet hij nog een hoop leren ;) ;D
Door danja
#181579
Ja maar, de da die met nobivac enten enten ook ieder jaar. Terwijl die dus eigelijk langer na twee jaar weer gegeven kan worden. Beide hondjes hebben ook twee jaar achter elkaar coctail gehad ??? en de andere enting dus een jaar overgeslagen. Ik wil volgend jaar wel tyteren voor eventueel de enting die in april staat gepland :P. zijn er da in noord holland die tyteren. Ik ga nog aan mijn da vragen of hij het eventueel ook doet. Het is zo'n moeilijk discussie punt. Waarom zijn ze in Amerika al veel verder dan hier.

Groetjes Anneke
Door Lisa
#182013
Als die ieder jaar de cocktail enten, dan vraag je toch even of ze de bijsluiter gelijk willen lezen zodat ze kunnen zien dat ie 2 jaar geldig is?
Door danja
#182307
Daarna is het ook wel weer gewoon. Het ene jaar coctail en het andere jaar parvo (levent verzwakt) en Letospirose. Hoe ent jij dan eens in de drie jaar en dan alleen coctail ???.
Of helemaal niet.
Hoe zit het met black en tan honden, die zijn bevattelijker voor ??? kom er even niet op. Doe jij dan wel enten Lizzy.

Groetjes Anneke :P
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door