Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door paul36
#1468087
Ik woon in Thailand en heb vandaag een puppie meegenomen van de straat. Ze lijkt een Kruising met een Richback te zijn aan de kleur en rug te zien maar heb geen idee....

Heb haar vandaag laten ontwormen en spul in haar nek voor vlooien etc + Rabies en cocktail shot gegeven.

Op het kaartje staat dat de Rabies en de cocktail over 11 maanden pas weer herhaald moet worden, klopt dit? Mijn katje had dit vaker nodig...

Wat moet ik nog meer laten doen? Wanneer moet ze gesteriliseerd worden?

Ze is nu zo'n 3 maanden oud.
Door K&D
#1468119
Thailand...een eind weg.
Voorlopig is het wel goed zo. Eerst zien dat ze went en goed eten krijgt, en wordt opgevoed!
Veel plezier met de pup.
Met de sterilisatie zou ik wachten tot ze in elk geval rond een jaar is, tenzij je niet wilt dat ze loops wordt. Dan zal het iets eerder moeten.
Wanneer de Rabies herhaald moet worden ligt een beetje aan het merk. Nobivac is 3 jaar geldig, net als de cocktail. Maar een pup heeft een herhaling nodig. In de bieb staat wel het e.e.a. en met de zoekfunctie kun je ook veel info vinden.
Door 202Spots
#1468201
Ik denk dat je rhodesian ridgeback bedoeld? ;)
Afbeelding
Google op rhodesian ridgeback voor meer info over dit ras.

Wanneer de pup voor 't eerst 'n rabies shot krijgt,dan moet het 1 jaar later opnieuw gedaan worden,
daarna is het meestal voor 3 jaargeldig, maar ik weet niet hoe 't in Thailand is, even aan de dierenarts vragen.

success met je nieuwe vriendinnetje, heeft ze al 'n naam?
Door paul36
#1468301
Mijn camera doet het weer eens niet maar zal eens een foto maken ter identificatie!

Het was een impuls vanmiddag dus heb nog geen naam. Verder gaat ie aan de BARF net als mijn katertje van 5 maanden.
Door conleeuw
#1468332
ik denk dat jij nu zo'n beetje alles heb gehad, hoe oud is de pup ongeveer? geniet er van, ik hoop dat we binnekort een leuke foto te zien krijgen ;)
Door Deesje
#1468797
ik denk eerder dat het een mix met een thai ridgeback is.. gezien de vindplaats  ::)

ik ben wel heel benieuwd naar foto's.. waar woon je precies?

kijk voor de lol een keer op www.thairidgeback.org misschien 'herken' je iets van je pupje bij de puppies daar op de website (is een thaise fokker)
Door paul36
#1468846
Hij zit daar maar en weigerd op te staan. Heeft wel een beetje vlees gegeten gisteravond.

Zou hij in shock zijn? Was het teveel die rabies spuit EN cocktail EN ontworming? Ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet...
Door Juul
#1468881
Omdat ze wel hangende oortjes heeft, lijkt ze meer op een rhodesian. Maar gezien de vindplaats is het waarschijnlijk toch een thai ridgeback kruising. Ik weet niet of er ook rhodesians in thailand rondlopen? De hangende oortjes kunnen ook van de ridgeloze ouder zijn, en misschien gaan ze nog staan?

Tis wel een poepie hoor!
Door Deesje
#1469036
ik denk dat het een thai ridgeback kruising is... met de andere honden die daar lopen zie je de meest uiteenlopende kruisingen. ze mist de staande oortjes maar er lopen zat honden met hangende oortjes rond.

ik denk dat ze inderdaad wat bij moet komen van de hele rommel aan 'bewerkingen' maar dat zal wel goed komen.. ben benieuwd hoe ze zich verder gaat ontwikkelen..
Door Mevroi Kruim
#1469208
Thai ridgebacks kunnen ook hangende oren hebben, Kai van Laura heeft dat ook.
Goed van jou dat je de hummel hebt opgepakt! Ik denk dat het allemaal wat te veel is voor hem, alles bij elkaar. Maar ff rustig afwachten.
Door Deesje
#1469232
een thai heeft normaal geen hangende oren.. bij kay van laura is er bij de fokker iets niet goed gegaan, naast niet socialiseren is er ook niet zo heel erg op zijn oortjes gelet.. het komt eigenlijk (onder normale omstandigheden) alleen voor bij kruisingen, bij de thai alleen als hij als pup in verhouding heel grote oren heeft, dan ontstaat de knik zoals kay hem heeft en wordt het oor niet sterk genoeg opgebouwd om te blijven staan (over het algemeen zou je dan ondersteunend kunnen tapen en gaat het meestal alsnog goed) ik denk dat er in dit hondje misschien iets herder-achtigs erbij in zit.. maar er lopen daar zoveel onherkenbare en onherleidbare mixjes op straat dat dat altijd gokwerk zal zijn..

het is in ieder geval geen 'zuivere' thai (niet neerbuigend bedoeld) kan het niet heel goed zien maar daarvoor heeft ze allereerst de verkeerde kleur maar ook wel een erg fors lichaam en een redelijk ondiepe borst en erg lange oren.. ook haar koppie is iets anders.. maar dat mag de pret niet drukken, ben benieuwd hoe ze er over een tijdje uit zal zien..
Door Sonja
#1469322
Het lijkt me allemaal wel wat veel voor haar, dus kan me goed indenken dat ze nu wat lusteloos is. Is haar ontlasting verder goed? Drinkt ze wel?
Ik weet niet wat er voor ontwormmiddel is gebruikt, maar zie je in de ontlasting tekenen van wormen? (wormen, bloedspoortjes, slijm)
Door paul36
#1469530
Ik heb haar nu zo'n 32 uur in bezit en ze heeft tot nu toe slechts 1x gepiest.  Nog geen ontlasting dus, wel heeft ze zo'n 250gr vlees en bot naar binnen gewerkt.

Antiwormen spul spuiten ze hier in de bek eenmalig en dat is het, geen idee wat voor iets maar mijn katje was toen ook niet zo lekker geloof ik.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door