Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door _Sandra_
#1424357
Hallo allemaal,

ik heb de herplaatser Binky in huis gehaald sinds gister. Hij moet zijn inentingen weer hebben en dat wil ik even met jullie overleggen.

Deze heeft hij gehad:
6 weken: Nobivac puppy (hondenziekte en parvo levend verzwakt)
9 weken: Nobivac lepto ()leptospirose en nobivac parvo-c (parvo levend verzwakt)
12 weken: Nobivac L + DHPPI (parvo levend verzwakt, hondenziekte, leverziekte, leptospirose, kennelhoest para-influenza)
1 jaar: Nobivac DHPPI  en nobivac KC (parvo levend verzwakt, hondenziekte, leverziekte, leptospirose en kennelhoest parainfluenza en bordetella) en Nobivac RL (Rabiës, geldig tot 13-08-2011)

Zoals ik het zie heeft hij dus de entingen per jaar lopen. Aangezien het van nobivac is zullen verschillende entingen 3 jaar geldig zijn. In het boekje staat echter nog dat het maar een jaar geldig is. Ik wil dus bij de volgende enting overleggen om van meerdere entingen dit 3 jaar geldig te laten zijn.

Omdat het in het paspoort maar als 1 jaar geld staat, kan ik dan beetr nu weer alles enten en dan de juiste data vernoemen? Of zouden zij de datums in het boekje aan kunnen passen denk je? Ik zou denken dat bij krassen of typexen dit eruit zal gaan zien als fraude end enk er toch over om nu nog 1 x alles te laten enten. En dan over te gaan op het 3 jaars schema, m.u.v. de ziekten waarbij het niet gaat (leptospirose en kennelhoest).

PS: de enting had eigenlijk in augustus 2009 moeten gebeuren, dus het is ook nog eens enkele maanden te laat. Niet netjes van die eigenaren, maar het zal er wel bij ingeschoten zijn met alle emoties van het herplaatsen. Ik ga er niet over zeuren bij hun in elk geval, ik pik het gewoon van hier af aan weer op.

leptospirose/weil... er hangt me iets bij dat dit beter in het voorjaar gedaan kan worden? Waarom is dat eigenlijk?

Groetjes
Sandra
Laatst gewijzigd door _Sandra_ op za 21 nov 2009, 11:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Door vitess
#1424766
Voor zover ik weet zijn de parvo, hondeziekte, leverziekte en rabies drie jaar geldig, de Lepto en Kennelhoest een jaar. Het ligt aan jezelf of je je hond voor Lepto en Weil wilt laten enten (en voor Rabies zal het afhankelijk zijn of je hem meeneemt naar het buitenland). Als de hond vorig jaar die laatste entingen heeft gehad die je opnoemt, hoef je dit jaar daar dus niet meer voor. Dit is wat me zo gauw even in het kort te binnen schiet, maar denk dat anderen het nog kunnen aanvullen.
Gebruikersavatar
Door Lefki&Amy
#1424833
Wie is DE herplaatser Binky??  :-\  :-\

Ik zou niet enten, maar titeren!!
Zeker ook aangezien hij in t eerste jaar volledig geent is!

Wil je em meenemen naar t buitenland dan alleen rabies enten (is 3 jaar geldig), maar dat hoeft dus pas in 2011!  :)
Lepto enten in t voorjaar is omdat de leptobacil voornamelijk in de zomer actief is (oppervlaktewateren warmen op, bacterie groeit).

Bij Tannetje kun je de hond laten titeren, en zeer waarschijnlijk komt daaruit dat hij nog goed beschermt is en dus niet geent hoeft te worden.  :D
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door