Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door smurfie
#1413672
Hallo
Ik was op zoek in de bib naar berichten van ontwormen, ik las natuurlijk dat de meesten onder U de poep laten onderzoeken bij de da, dt is ok,ga ik ook doen. Maar goed wat ik wilde schrijven is het volgende, iemand stuurde de poep op naar 'het woud' en wat lees ik daar het volgende; "Honden en katten moeten commercieel voer krijgen, of voer dat voldoende is gekookt, om zo infectie door ongekookt vlees te voorkomen. Huisdieren mogen geen toegang krijgen tot dode knaagdieren, karkassen, nageboortes of afgedreven foetussen van schapen of runderen" weten die dan meer!!!!  :-\
grtn
Door dogsunlimited
#1413800
Ik maak alweer een tijdje gebruik van het jaarlijkse ontlastingonderzoek via Het Woud en heb een alleraardigste correspondentie achter de rug ivm het niet chemisch ontwormen van mijn vaccinosishond en de risico's die er aan verbonden zouden kunnen zijn. In de rauwe voeding die mijn honden verstrekt krijgen, zit o.a. parasietafdrijving (kruiden, rauwe honing, pompoenpitten etc.) en bij een vermoeden van ontworm ik met Parasieten Compositum. Ik vraag specifiek om te checken op de lintwormen en andere ellendelingetjes die veelvuldig in wild en ander vlees kunnen voorkomen en vermeld er bij dat de honden rauw gevoerd worden. 
Ze zijn tot nog toe worm- en eivrij bevonden.
Door Mevroi Kruim
#1414174
Dode knaagdieren kunnen larven van lintwormen bevatten (zijn tussengastheren). Foetussen kunnen worden 'afgedreven' als gevolg van ziektes die ook voor honden en katten zeer schadelijk zijn. Ook kunnen ze de ziekte meedragen en zo andere koeien of schapen besmettten. Dit soort foetussen wordt ook door de Rendac verwerkt om die reden.

Als jouw hond vlees, botten en organen eet van voor menselijke consumtpie goedgekeurde dieren dan kan er eigenlijk niks fout gaan.
Gebruikersavatar
Door koekje
#1415078
Mevroi Kruim schreef: Dode knaagdieren kunnen larven van lintwormen bevatten (zijn tussengastheren).
Ot eet ook graag knaagdieren; ratten, muizen, gerbils. Deze zijn ook al dood en bevroren en komen van de groothandel.
Kunnen daar dan ook lintwormen inzitten, of bedoelen ze vrije buitenmuizen oid?
Door pieterendiaan
#1415137
ik ook alleen maar hele goede ervaring met het woud. Ze weten dat ik rauw voer en nooit wat over gehoord. Hebben zelfs laatst voor mij nog extra op giardia getest, was allemaal geen moeite. Ik ken dus alleen maar goede service en geen woord gehoord over rauwe voeding oid.
Door Mevroi Kruim
#1415264
koekje schreef: Ot eet ook graag knaagdieren; ratten, muizen, gerbils. Deze zijn ook al dood en bevroren en komen van de groothandel.
Kunnen daar dan ook lintwormen inzitten, of bedoelen ze vrije buitenmuizen oid?
Nee, want die worden behoorlijk steriel gefokt en gehouden. Zou ook niet best wezen en niet zo gezond voor meneer Kiezenbrink z'n omzet ...
Ze hebben het over buitenmuizen.
Door smurfie
#1415325
Hi,
Dan ben ik gerust, ik bestel mijn eten in budel/leende en daar hebben ze ook muizen,ratten,hamsters enz. ik veronderstel dat die ook steriel kweken.
grtn
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door