Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door poesiemauw
#154272
een van mijn katten heeft vroeger niesziekte gehad en heeft regelmatig last van traanogen,dit is dan echt van dat bruine traanvocht.af en toe heeft ze er last van,en dan is het zomaar weer een tijdje weg.de da zegt dat daar verder weinig aan te doen is en dat dit het gevolg is van niesziekte.weet iemand wat dit akn zijn?mijn da is zoooo makkelijk!! >:( zou ik iets van homeopatische druppels of iets dergelijks kunnen geven|?

ze heeft t trouwens altijd maar aan een oog,altijd hetzelfde oog.
Laatst gewijzigd door poesiemauw op do 26 aug 2004, 14:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sylvia
#154278
Dit is inderdaad een gevolg van niesziekte en helaas ook ik ken geen middel wat hier tegen helpt, het enige wat je te doen staat is iedere dag (soms zelfs meerdere keren) met koudgekookt water en een wattenbolletje schoonmaken.
Door poesiemauw
#154288
oke.helaas.ze lijkt er niet echt last van te hebben hoor,maar toch...ik maak het al regelmatig goed schoon et afgekoeld gekookt water.ik heb is gehoord dat t ook zou helpen om haar oogje schoon te maken met afgekoelde kamille thee?
het tranen lijkt wel minder vaak voor te komen sinds ze full-time barft...
Laatst gewijzigd door poesiemauw op do 26 aug 2004, 14:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Judith
#158527
Ik heb het zelfde gehad met mijn somali, ze had het al toen ze bij de fokker vandaan kwam.Ik had het toen al wel gezien maar die zei toen dat het van een kou,tje was en dat het wel over zou gaan. Niet dus. :( Maar ze heeft er geen last van gehad en is er 18 jaar mee geworden.
Door Timmy
#165177
poesiemauw schreef:ik maak het al regelmatig goed schoon et afgekoeld gekookt water
Niet vergeten om (als je met bijvoorbeeld een watje schoonmaakt) NAAR BUITEN te wrijven. Dus NIET naar de ooghoek toe!

Gr.
Linda
Door Truus
#165178
Afegkoelde kamillethee is ook goed. Werkt zuiverend en ontstekingsremmend ;)
Door Ingetje
#165287
zilverwater werkt bij mijn katten! Ook goed om oortjes mee schoon te maken.
Door Kefraya
#167707
poesiemauw schreef: een van mijn katten heeft vroeger niesziekte gehad en heeft regelmatig last van traanogen,dit is dan echt van dat bruine traanvocht.af en toe heeft ze er last van,en dan is het zomaar weer een tijdje weg.de da zegt dat daar verder weinig aan te doen is en dat dit het gevolg is van niesziekte.weet iemand wat dit akn zijn?mijn da is zoooo makkelijk!! >:( zou ik iets van homeopatische druppels of iets dergelijks kunnen geven|?

ze heeft t trouwens altijd maar aan een oog,altijd hetzelfde oog.
Een van mijn poezen heeft exact hetzelfde, maar nog nooit niesziekte gehad. Ze heeft Perzisch bloed, en omdat mijn broer een ras-Pers heeft met hetzelfde rode traanvocht (ook nooit niesziekte gehad), hebben we eigenlijk aangenomen dat het bij het ras hoort!

Liesbeth
Door sylvia
#167769
Perzen hebben door de vorm van de kop vaak verstopte ,en ik denk nu met die extreem platte neuzen zel praktisch geen traanbuizen (in iedergeval geen werkende) daardoor komt dat vieze oogprut, dit is heel iets anders (ziet er ook anders uit) dan het prut wat loopt omdat er als kitten een nare niesziekte infectie is geweest.
Het was vroeger al schering en inslag en toen waren de koppen iets platter als nu de brits korthaar zijn kop heeft rond met korte neus, ik ben in een perzen cattery groot geworden maar als ik ze nu zie, dan rijzen de haren me echt omhoog, toen waren er al problemen maar met die naar mijn idee misvormde koppen van de hedendaagse "mooie"pers zal het nog wel vele malen verergerd zijn. :-\
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door