Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Jantien
#148526
Hoi,

We voeren onze hond vanaf dat hij drie maanden was versvoer. (kant-en-klaar) Nu wil ik het af en toe wel gaan afwisselen met een barf-dagje/weekje.

Alleen nu las ik dat je het vlees eerst moet bevriezen, of was dat alleen met de vis? ???
ik wil namelijk straks even bij de isl. slager lam gaan halen...

weet iemand hoe dat zit?

thanxs
Door 202spots
#148546
Ik vries alleen de zalm,
Vlees-vleesbot - kip e.d kan je vers geven,meestal word het allemaal ingevroren omdat 't vaak in grotere hoeveelheid gekocht word,en dan vries je dus ook de vlees en kip.
Wat je bij de slager haalt kan je vandaag wel geven! ;)
Door Lizzy
#148600
Schapenpens kun je beter eerst 21 dagen invriezen vanwege leverbot (hoe het precies zit met die leverbot is mij nog steeds onduidelijk maar ik vries het zekerheidshalve in).

Ian Billinghurst schrijft in zijn boek over schapen/lams-orgaanvlees wat je eerst 10 dagen moet invriezen tegen hydatid (tegen lintworm infecties) maar dit geldt alleen voor vlees dat niet door de vleesinspecteur is gekeurd. Ik moet zeggen dat ik schapen/lams-orgaanvlees altijd eerst even een dag of 10 in de vriezer laat zitten. Zekerheidshalve.

Zoetwatervis moet je ook 10 dagen invriezen tegen parasieten en hetzelfde geldt voor wild.

De rest kun je allemaal zonder eerst in te vriezen geven.
Laatst gewijzigd door Lizzy op wo 18 aug 2004, 17:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Jantien
#148754
Ok nou bedankt,

Halldor heeft zonet lekker een lamsboutje verorberd, nadat hij vuile pens, met wortel,brocoli,feta en geitenkaas gegeten heeft.... ;D rara wat aten wij

nee geen vuile pens :o :D
Door Kaar
#149164
Dat was mijn vraag idd ook, ik had ook hier en daar wat gelezen over het invriezen van orgaanvlees en dat soort dsingen en de reden waarom.
dat is nu dus wel duidelijk, maar we moeten eerst een groetere vriezer hebben want het wordt anders wel ernstig proppen hahahahahaha.
Voorlopig heb ik Abbaio nog even op de Duck staan zodat hij die brokken niet meer hoeft en dat gaat goed. Over een paar dagen een heel klein begin maken met barfen, maar dan alvast vers en voor beginners natuurlijk.
Poelier, here we come :)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door