Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Sietie
#1303564
ik weet niet of het hier goed staat maar had even een vraagje... (misschien zijn er ook leden die in Frankrijk wonen die hier een antwoord op hebben) naar Frankrijk mag je geen pups meenemen die onder de drie maanden oud zijn...probleempje: op vakantie naar Frankrijk hebben twee pups mee, eentje van 8 en eentje van 9 weken oud...Hoe groot zou het risico zijn dat je daar wordt aangehouden? En wat zouden jullie doen? Wel of niet het risico nemen? De beide moeders van de pups zijn ook mee... Pups hoeven (eventueel) niet van eigen terrein af...Moeders wel volledig geent...
Door Mevroi Kruim
#1303590
Het eerlijke antwoord? Ik zou ze niet meenemen. Een pup van die leeftijd is zo gevoelig voor indrukken en gauw overprikkeld, ik zou er helemaal niet aan beginnen.
Maar ja, ik nam ook geen kleine baby's mee met vakantie, ik bleef lekker thuis met de ukken in hun eigen vertrouwde iomgeving.
Door Sietie
#1303852
wij hebben twee keer pups mee gehad naar Duitsland (de ene keer was pup 12 weken en een andere keer 8 weken) de pup van 12 weken was alleen.... de pup van 8 weken was samen met haar moeder....we hebben geen enkel nadeel gemerkt, ik zou bijna zeggen alleen maar voordelen.... beide pups zijn zeer sociaal vriendelijk naar mensen en andere honden toe.. stabiele "persoonlijkheden" en zeer vrij in de omgang... Maar ik kan mij jouw reactie helemaal voorstellen, want ik was de eerste keer ook bang dat het wel eens negatief zou kunnen zijn. omdat mij dat was verteld ....hetzelfde wat jij mij nu verteld, maar mijn ervaring is dus juist het tegenovergestelde... Ik zie juist pups die veilig zijn thuis gebleven in hun vertrouwde omgeving die juist heel bang en schrikkerig over komen... ik heb ze gezien op shows die als een bang vogeltje dr bij zitten terwijl die van mij frank en vrij languit op de rug liggen te spelen tot groot vermaak van de omstanders en de keurmeester (werd zelfs in keur rapporten vermeld hoe vrij in karakter dat ze waren!) ...het is juist erg socialiserend om dingen te ondernemen met een pup... Maar dat is mijn eigen ervaring ;) Even terug naar de vraag: Niemand die mij hier iets zinnigs over kan vertellen?
Door Peter79
#1303937
Sietie schreef: ik weet niet of het hier goed staat maar had even een vraagje... (misschien zijn er ook leden die in Frankrijk wonen die hier een antwoord op hebben) naar Frankrijk mag je geen pups meenemen die onder de drie maanden oud zijn...probleempje: op vakantie naar Frankrijk hebben twee pups mee, eentje van 8 en eentje van 9 weken oud...Hoe groot zou het risico zijn dat je daar wordt aangehouden? En wat zouden jullie doen? Wel of niet het risico nemen? De beide moeders van de pups zijn ook mee... Pups hoeven (eventueel) niet van eigen terrein af...Moeders wel volledig geent...

Mijn zus woont in Frankrijk, dus ik ging in het verleden daar meerdere keren per jaar naar toe en dat enkele jaren achter elkaar.
In al die tijd ben ik 1 keer aangehouden bij de grensovergang en gecontroleerd op de entingen van de honden!!
Het risico is dus zeer klein, maar wel aanwezig.
Ik zou het overigens absoluut aandurven en mij totaal geen zorgen maken.
Door Suzanne
#1303960
Hoi,
Ik zou het risico absoluut niet aandurven ;-(  Veel te bang dat ze in beslag worden genomen. Dat risico mag klein zijn, maar "aanwezig" en dat vind ik echt meer dan genoeg.
Waarschijnlijk zo'n gval van "het gaat goed tot het fout gaat" als je bijv. betrokken raakt bij een aanrijding en zo'n overijverige gendarmerie gaat 's even de entingenboekjes controleren ;-(

IK zou het niet doen... maar ja.... ;-)

Suzanne
Door De Geijsjes
#1303974
Ik acht de kans dat je aangehouden wordt erg klein. Wij zijn nog nooit aangehouden bij de grens
en we gaan al jaren naar Frankrijk.
Ik krijg over een week een pup en mij is afgeraden om zo'n jong hondje gelijk zo lang in de auto mee
te nemen, dus wij blijven dit jaar thuis. Maar goed, ik weet niet waar je in Frankrijk moet zijn, het is
een groot land  ;)
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1303983
tja, ik zou het niet doen...
niet omdat ik bang zou zijn om te worden aangehouden en m'n honden kwijt te raken, alhoewel...
ik vindt het zowiezo niks om met zulke jonge honden op vakantie te gaan...maar dat ligt misschien wel aan mij zelf..
zou opzien tegen de reis, bang dat ze daar iets 'oplopen' oid.
Door Sietie
#1304178
bedankt voor de reacties :)... ik weet niet waar in Frankrijk het is niet voor mijzelf :P  degene die het betreft zal ook nog bij de autoriteiten informeren...In Duitsland is het namelijk zo als het moederdier bij de pup is dan mag het in Duitsland wel... ik ben daar trouwens toen ook "illegaal" geweest destijds met mijn 12 weken oude pup die was net geent maar had de "dagen" nog niet...en wat dat reizen betreft... dat ging echt super... hebben ze ook niet een tik aan over gehouden want ze zitten eerder in de auto dan ik ;D, was toen een prachtig gezicht moeder met dochter op de achterbank heerlijk languit met een dochter die lekker lag te drinken en te slapen bij mama... :-*
Door Helma
#1312437
Nee, het zal ook wel goed gaan, maar volgens mij zit je zelf niet lekker relaxed.
Tenminste dat zou ik hebben.
Wij hebben een pup van bijna 14 weken , maar blijven dit jaar ook in eigen land.
Ik kan me jouw dillema wel voorstellen.
Succes met beslissen ;)
Door tiny
#1314519
Toen Rosco 12 weken was is hij meegeweest op vakantie met caravan naar Luxemburg. Frankrijk dorsten wij niet in. Ik doe het noooooiiit meer. De pup wordt compleet overvoerd met indrukken. Veel spugen en diarree. De hitte, de bench, de auto. het is naar mijn mening veels te veel voor zo een kleine hond.
Echt, met de hand op mijn hart, nooit maar dan ook nooit meer. En ik weet het: zeg nooit nooit. Maar in dit geval hardgrondig wel.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door