Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door Petra de Jong
#140099
Ik heb nu versvoer voor poes (Stripes). Hij blieft het niet. Ik houd hem momenteel binnen en ververs zijn voer tweemaal daags. Er staat alleen versvlees. Ik heb drie soorten en zet elke dag een andere soort neer. Hij hoeft het niet en loopt enorm te jengelen. Ik heb al een paar truucs geprobeerd: gemalen brokjes erdoor, water erdoor, beetje warm maken in de magnetron, crème fraîche erdoor (likt 'ie een beetje eraan, maar hij likt alleen de crème fraîche eraf). Heb ook al een beetje in zijn bek gestopt en wat op zijn pootje gedaan. Niks is echt effectief. Blikvoer blieft 'ie ook niet, dus dat hoef ik er niet door te doen.

Vandaag is nog maar dag 2, maar hoe lang is het verantwoord en zinvol om deze 'hongertactiek' vol te houden? Zijn er mensen die nog andere tips hebben?

Wat zijn katten toch ondankbaar. Je koopt het beste van het beste voor ze en ze halen hun neus ervoor op! "Ik wil Kitekat!" Blegh! ;D
Door Francisca
#140106
Een kat mag niet zolang zonder voer omdat de lever dan vervet. Tja je hebt al van alles geprobeerd ( hoe houd ik mijn personeel aan het werk? ) ;D
Hier staat gewoon een bakje brokken en ze krijgen er vers vlees bij. Ze eten hier ook wel vers maar als meneer of mevrouw niet blieven dan eten ze het ook niet. ;D Welkom bij het theaterstuk dat 'Hoe krijg ik mijn kat op versvoer heet'. ;)
Door Petra de Jong
#140109
Ik dacht dat dat probleem van leververvetting alleen gold voor katten die (te) dik zijn? Stripes is behoorlijk slank, op het magere af momenteel. Enig idee hoe lang volhouden verstandig is? Ik had me voorgenomen om het in ieder geval 3 dagen vol te houden.

Als ik er brokken naast zet, kan ik het wel vergeten...

Ik wil zo vreselijk graag dat hij het eet...! Pff, het is zoiets als een puber zo ver krijgen om groente te eten. ;D
Laatst gewijzigd door Petra de Jong op zo 08 aug 2004, 09:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Francisca
#140112
Ik had begrepen dat het voor alle katten geld, maar dat weet ik niet zeker. Wat ik wel weet is dat je heel veel geduld moet hebben.
Brokken ernaast werkt hier prima maar mijn katten zijn al ruim 12 jaar brokken katten en alles wat ze dan van vers meekrijgen is mooi meegenomen. ;)
Door Petra de Jong
#140114
Ik weet zeker dat als ik vers en brokken neerzet, dat hij dan helemaal niets van het versvoer eet... :(

Hij is nu op jacht naar een vlieg. Toch nog iets te eten. BARF zelfs! ;D
Laatst gewijzigd door Petra de Jong op zo 08 aug 2004, 09:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Francisca
#140115
Lees net bij medisch/katten dat een gezonde slanke kat idd wel een dagje zonder eten kan. ;D Ik hoop dat hij nu honger genoeg krijgt om het toch te gaan eten.
Door Petra de Jong
#140116
Ik heb laatst zelfs een verhaal gehoord over een kat die twee weken zonder eten en drinken opgesloten had gezeten. Hij had honger, maar er was verder niks aan de hand. Niet dat ik van plan ben om mijn kat dood te hongeren, hoor. ;D Maar ik heb de hoop dat als ik 't een paar dagen volhoud, hij genoeg honger krijgt... (please, please)
Het lijkt mij trouwens dat katachtigen in het wild ook regelmatig een aantal dagen zonder eten moeten zitten, dus een dag of drie, vier moet toch geen probleem zijn...?
Laatst gewijzigd door Petra de Jong op zo 08 aug 2004, 10:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Petra de Jong
#140118
Even rondgegoogled en lees net op een site dat je een kat beter niet langer dan twee dagen zonder eten kan. Op een andere site staat weer dat katten last kunnen krijgen van leververvetting als ze langer dan zes dagen niet eten. Misschien moet ik hem af en toe een klein beetje brok geven en verder gewoon het versvoer laten staan.
Laatst gewijzigd door Petra de Jong op zo 08 aug 2004, 10:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Petra de Jong
#140120
Yes, yes, yes!!!

Heb brokjes over de versvleespap (met water & crème fraîche) gestrooid. Nu is hij aan 't likken en hij vist niet eens omzichtig alle brokjes eruit, hij likt ook van het versvleesbrouwsel!

Oh, please, please, please!
Door Petra de Jong
#140144
Echt veel heeft hij niet genomen, hoor. Een paar likjes, maar goed, het is een begin. Misschien moet ik vanavond eens brokken met een beetje vers proberen en dan steeds minder brok. Wel zo mengen dat 'ie niet om het vers heen kan natuurlijk. ;)
#140154
Het is misschien voor jou als vegetarier niet helemaal om zonder gruwels te doen ,maar haal eens een onsje rundersoepvlees, en probeer dat eens , om hem aan vlees te laten wennen.Rundersoepvlees is wel en beetje bloederig maar dat is nou net de bedoeling.
Door Lizzy
#140162
Katten zijn gewoon krengen trouwens. Als ze het niet moeten, moeten ze het niet. Die van mij zou gerust in hongerstaking gaan, letterlijk totdat ze er dood bij neer valt.

Overigens: mijn kat eet 2 merken vers + zelf samengestelde maaltijden. Ze heeft 16 jaar lang brokjes gegeten omdat madam niet anders vrat. Bijna 1 jaar geleden waren haar nieren naar de knoppen aan het gaan en zette ik gewoon een bakje vers voor haar neus. En ze at het direct (terwijl ik het jaren daarvoor ook steeds weer opnieuw heb geprobeerd: weigering alom).

Ik ging er toen een 2de merk bij geven en dat moest ze niet. Later bleek dat te komen omdat ze dat niet goed uit haar hoge/metalen bakje kon eten. Ik heb haar voerbakje verwisselt voor een aardewerk schaaltje en hopla, dit voer eet ze nu ook heel graag!!

Ik zeg wel eens dat Snuf eieren voor haar geld heeft gekozen. Ze voelde instinctief aan dat haar nieren kapot aan het gaan waren en heeft gekozen voor vers. Zij is een nieuwe kat geworden!! De meeste mensen die haar zien zeggen "is zeker nog erg jong he". Hahaha, ze wordt in januari 17 jaar!

Maar moraal van het verhaal: probeer ook een ander merk en zorg dat je het voert uit een bakje dat hem aanstaat. Oh, en prop gerust een beetje voer naar binnen bij de kat. Misschien dat hij dan denkt "krijg nou wat, toch best lekker"! Want, vergeet niet dat de brokjes stijf staan van de smaak en geurstoffen. En nu moet hij het ineens met puur natuur doen.... Da's ff wennen, zeg maar.
Laatst gewijzigd door Lizzy op zo 08 aug 2004, 11:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Petra de Jong
#140165
sylvia schreef: Het is misschien voor jou als vegetarier niet helemaal om zonder gruwels te doen ,maar haal eens een onsje rundersoepvlees, en probeer dat eens , om hem aan vlees te laten wennen.Rundersoepvlees is wel en beetje bloederig maar dat is nou net de bedoeling.
Heet dat in de winkel ook zo, 'rundersoepvlees'? Ik heb nog nooit van mijn leven vlees gekocht... ;D Ik denk da'k een grote zonnebril opzet als ik dat ga kopen, lol.
Door Petra de Jong
#140167
Lizzy schreef: Maar moraal van het verhaal: probeer ook een ander merk en zorg dat je het voert uit een bakje dat hem aanstaat. Oh, en prop gerust een beetje voer naar binnen bij de kat. Misschien dat hij dan denkt "krijg nou wat, toch best lekker"! Want, vergeet niet dat de brokjes stijf staan van de smaak en geurstoffen. En nu moet hij het ineens met puur natuur doen.... Da's ff wennen, zeg maar.
Ik kan maar één merk krijgen hier: Carnibest. Nou, ik kan ook wel het versvlees van Prins krijgen, maar alleen in heel kleine hoeveelheden; die dierenwinkel heeft geen vriezer (alleen die mijnheer z'n eigen vriesvakje ofzo)... Niet echt handig dus, bovendien is dat een heel slechte dierenwinkel. Ik heb wel meteen alle verschillende smaken van CB gekocht (al wil ik nog wel graag weten waar ze hun vlees vandaan halen...).
Ik heb al wat in zijn bek gestopt, maar ik wil dat niet steeds doen, want dan gaat 'ie het misschien daarmee associëren...
Heb ook al verschillende bakjes geprobeerd. Het zit nu in hetzelfde bakje als waar hij zijn brokken uit kreeg (stalen kommetje). Vanavond zet ik het weer eens op een schaaltje. Ik blijf wel klooien. Ik moet en zal hem eraan krijgen. Hij kreeg al een poosje Kitekat. Zijn stront was knaloranje!!! :o
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door