Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door karray
#125800
Eigenlijk ook een beetje naar aanleiding van het supplementen verhaal van Lizzy en Leo,wilde ik vragen of er iemand iets kan vertellen over het toevoegen van dit supplement in de voeding.Ik heb hier een boel positieve verhalen over gehoord. loop zelf te denken om dit toe te voegen aan het menu.Het zou positief werken op het immuun systeem enerzou preventieve werking vanuit gaan aangaande het ontstaan van o.a kanker
Of heeft het niet veel zin, of kleven er nadelen aan vast.
Ik zou graag willen weten wat jullie hiervan vinden
Laatst gewijzigd door karray op ma 12 jul 2004, 11:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Peet
#125803
effe snel gegoogled:

Supreme Greens MSN
Dr. Guerrero who is the creator of supreme greens msn products asserts, “all disease is in the blood and over-acidification of the blood and tissues is the primary contributor to disease and sickness. Sickness and disease occurs when the pH level of the cell and human body becomes overly acidic. In an acidic environment disease producing levels are at their highest points. Supreme greens msn naturally alkalizes your body to help combat against such disease and sickness, leaving you healthy and feeling young. Supreme greens msn is an enhanced and organically grown nutritional green food formulation.


Een soort anti-oxidant dus, tegen vrije radicalen? Het zit vaak in de Glucosamine complexen....Ik weet niet of het beter werkt dan bijv. Vit C. Bij dit soort dingen wordt ik ook altijd door twijfel in 2-en getrokken: als het goed werkt, zou ik het meteen willen kopen, maar ja...wie weet wordt ik weer 'ns bedonderd....
Door Lizzy
#125805
Als ik het goed begrijp is het dus een plantaardig product (grassen, groentes, kruiden, gespruitte granen, etc.) die het verzuren van het lichaam tegen gaat. Want, daar word het lichaam blijkbaar ziek van?

Tja, ik weet niet of dit al een bewezen feit is hoor, of weer een nieuw verzinsel.

Persoonlijk denk ik dat als de hond goed eet en als er een balans is tussen verzurende en alkalische producten dat je zo'n middel als dit helemaal niet nodig. En daarbij vind ik dat dit product ook bewerkt is (het zit tenslotte in een pil) en dat het beter is om dit soort dingen vers aan je hond te geven! Niets houd je tegen om grassen, groentes, kruiden en gespruitte zaden, noten en granen aan je hond te geven, toch! En dat is vers en volgens mij nog veel gezonder.

Groetjes, Lizzy
Door Paul_Barte
#125810
Krijg het idee dat hier het een en ander door elkaar gehaald wordt....
Je hebt M.S.N met een Nico aan het eind en je hent M.S.M. met een Mike aan het eind.

Denk dat Karray dan ook MSM bedoelt. MSM is en afkorting van Methylsulfonylmethaan en dat is een zwavelverbinding.
MSM wordt vaak gegeven om het lichaam te helpen bij het ontgiften, ik ken ook voedingsdeskundigen die het aan honden voorschrijven. (het ondersteunt o.a. de werking van de lever en de nieren.
Ik heb het zelf vrij lang in vrij hoge dosering geslikt omdat er sprake zou zijn dat het zou helpen van o.a. fibromyalgie........helaas geen resultaat.
Door Lizzy
#125813
Ja, volgens mij heb je hartstikke gelijk Paul!

Ik vind dit op het net:

Novo MSM bestaat voor bijna 100% uit MSM. MSM, ofwel Methylsulfonylmethaan, is organisch gebonden zwavel, een lichaamseigen stof met ongekende preventieve en therapeutische eigenschappen. Zwavel is na kalk en fosfor het mineraal dat het meest in het lichaam aanwezig is. Het is van groot belang voor het goed functioneren van lichaamscellen. MSM is de vorm waarin zwavel van nature voorkomt in alle levende organismen en waarin het biologisch actief is. MSM is dus een lichaamseigen stof. MSM wordt van nature aangetroffen in bijvoorbeeld groenten en melk, maar bij langdunge (gekoelde) bewaring en verhitting verdwijnt het hieruit. Zo is aanvoer vanuit de voeding minimaal en is aanvulling van groot belang voor het functioneren en herstellen van het lichaam. MSM kan zowel ter voorkoming als ter verlichting van lichamelijke klachten gebruikt worden. MSM is de belangrijkste en meest stabiele bron van zwavel voor de mens.

En:
MSM (Methylsulphonylmethane) is een vorm van organisch zwavel die goed door het lichaam opgenomen en gebruikt kan worden. MSM is veilig, 100% natuurlijk en het is absoluut geen medicijn of doping. MSM komt van nature voor in gras, melk, rauw vlees, vis en verse groenten. Kruiden die rijk zijn aan MSM, zijn onder andere knoflook, zeewier, goudsbloem en brandnetel. Zwavel is voor mensen en dieren een heel belangrijk mineraal dat in diverse vormen in het lichaam voorkomt.

Persoonlijk denk ik dat ook dit middel niet gesupplementeerd hoeft te worden wanneer je rauw en gevarieerd voert.
Door karray
#125821
Ik ben er wat meer over gaan lezen.Heb er het zelfde gevoel van gekregen als de ervaning van Paul Een soort gebakken lucht volgens mij,aangaande de verhalen over een "wonder middel"Gaat dus maar een grote streep door.Krijgen afwisseling genoeg dus.Maar niet doen :D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door