Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door serradomar
#119135
We kunnen van onze poelier voor een aardige prijs kipkarbo's krijgen. Daar zit meer vlees aan dan aan een nek of vleugel, dus dat leek ons ook wel eens leuk, maar volgens mij is dat dus een dij ? Ik heb begrepen dat de dragende botten meer gelden voor de grotere beesten, maar kan je kippenpoten wel redelijk 'safe' geven aan je honden ? Want er zit dus wel een wat harder bot in deze karbo's....Of moet ik dit bot eruit halen en alleen het vlees geven ?
Aan de andere kant hebben sommige honden ook wel eens een volledige fazant verorberd en er niets aan over gehouden, dus ze zijn wel wat gewend... ;D
Kan ik dan ook kippenpoten gewoon geven ?
Gebruikersavatar
Door Sonja
#119136
Als jouw honden goed gewend zijn andere kippenbotten (vleugels, karkas, nekjes) te eten, dan moeten de poten geen problemen op leveren. Ik geef mijn honden regelmatig hele kippen en dat gaat prima.
Als hele fazant goed ging, dan moeten kippenpoten ook wel kunnen, lijkt mij.
Door 202spots
#119169
serradomar schreef: We kunnen van onze poelier voor een aardige prijs kipkarbo's krijgen. Daar zit meer vlees aan dan aan een nek of vleugel, dus dat leek ons ook wel eens leuk, maar volgens mij is dat dus een dij ? Ik heb begrepen dat de dragende botten meer gelden voor de grotere beesten, maar kan je kippenpoten wel redelijk 'safe' geven aan je honden ? Want er zit dus wel een wat harder bot in deze karbo's....Of moet ik dit bot eruit halen en alleen het vlees geven ?
Aan de andere kant hebben sommige honden ook wel eens een volledige fazant verorberd en er niets aan over gehouden, dus ze zijn wel wat gewend... ;D
Kan ik dan ook kippenpoten gewoon geven ?
Wanneer je honden gewend zijn om botten te eten
dan kan je de hele kippen poten gegeven!
Met dragende botten word meer aan poten van grotere dieren gedacht zoals koe,schaap,kalf,olifant e.d.
De poten van pluimvee en konijn draagt in verhouding niet zo veel gewicht en kan makkelijk worden gegeven.
Ik zou alleen geen kalkoen poten geven,het word wel gedaan,maar persoonlijk vind ik die TE groot,TE hard,en TE splinterig,dus die maal ik liever.
Door Lizzy
#119830
Kippen worden vaak ook op hele jonge leeftijd geslacht en de botten van de pootjes zijn daarom niet zo hard.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door