Nou doe het maar weer even hier, weet niet goed waar het anders bij hoort.
Ik heb net Farmfood gebeld en gevraagd naar waar ze hun vleesmeel vandaan halen.
Dit zei Gerrit: van een afdeling van de Rendac.
Ik zei: dus dan zitten er chemische antioxydanten in.
Nee, zei hij, het is geen cat. 3-materiaal. Het komt van een afdeling van de Rendac die o.a. ingredienten voor bouillon verwerkt.
Hij beweerde dus dat (in tegenstelling tot wat ik steeds hoorde) niet alle Rendac-materiaal chem. antioxydanten bevat...
Verder zei hij dat ze hun vetten halen bij Ten Cate Vetten in Stadskanaal die aan bakkers leveren.
Ik vond hem erg voorzichtig in zijn antwoorden en zei ook niet meer dan ik vroeg. Nu probeer ik de Rendac te bellen om zijn verhaal te controleren. Ing. van Vuuren is er niet, en net werd er helemaal niet opgenomen.
Conclusie: waarschijnlijk halen alle NL-brokkenfabrikanten hun vleesmeel bij de Rendac en aanverwante bedrijven. Maar als het waar is dat er nog onderscheid is in kwaliteit, ben ik alweer een stapje verder.