Hier kun je artikelen/informatie over BARF en/of versvlees posten en vinden, dat als naslagwerk kan dienen voor de forumleden. Dit is GEEN vragen of discussie-categorie!

Moderator: Charlie Angel

#103546
Zelf samengestelde maaltijden voor de pup volgens Mogens Eliasen

Dit is een zeer kort overzichtje van de voermethode voor pups van Mogens Eliasen. Meer over dit onderwerp is te lezen in het e-book "Rauwe Voeding voor Honden".

Volgens Mogens is een puppy van 6 - 16 weken niet in staan om alle voedingsstoffen uit rauwe voeding te halen (zoals de volwassen hond dat wel kan). In het wild wordt de voeding voorverteerd door de ouders. Nabootsen door middel van:

1)Pureren van voedsel
2)Koken van voedsel
3)Voeren van graan (makkelijk verteerbaar - snelle energie leverancier)
4)Melk en zuivelproducten

Alle vier moeten aan de pup gevoerd worden (geen 1 is optimaal) zodat hij niet ondervoed raakt. Je geeft daarom drie soorten maaltijden aan je pup, namelijk:

* In de ochtend: Puppy supplement ter vervanging van voorverteerd voedsel
* In de middag: Energie supplement ter vervanging van moedermelk
* In de avond: volledige maaltijd, rauwe maaltijd

De maaltijd ter vervanging van voorverteerd voedsel bestaat uit graanvlokken gemengd met melk en 5%-10% beendermeel en gekookte groentepuree en gekookt vlees of gekookte eieren. In plaats van beendermeel kun je ook gemalen kippenbotten geven. Deze voeding moet je snel afbouwen (steeds minder gekookt vlees en 's avonds meer rauw vlees).

De maaltijd ter vervanging van de moedermelk bestaat uit 50% rauw dierlijk vet en 50% granen, geweekt in water en wat beendermeel.

De volledige maaltijd bestaat (net als voor volwassen honden) uit:
1/3 rauw vlees en orgaanvlees
1/3 gepureerde rauwe groentes
1/3 rauw vet en botten
En toevoegen: kruiden, olie en vitamines
Dit wordt de hoofdmaaltijd.

Barfplaats wordt gesponsord door