Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Karin05
#985746
Hoe staan jullie tegenover onderstaand bericht????

Let op, dit bericht is heel erg belangrijk!
De Tekenkoorts (Babesiosis) is nu ook in Nederland!!!
Een hond van onze hondenschool is vorige week zeer ernstig ziek geworden. Al snel bleek dat de dierenartsen de oorzaak niet konden vinden. Toch waren er nog een aantal van deze ziektebeelden bekend, waarbij 2 (jonge) honden inmiddels zijn overleden.
De tekenkoorts kwam tot voor kort alleen voor in het Middelandse Zeegebied, maar is nu dus ook in Nederland gesignaleerd (onder de lijn Den Haag-Arnhem-Enschede).
De besmette teek draagt een parasiet over op de hond. Deze bivakkeert bij voorkeur in de lever of de nieren. De hond krijgt koorts, kan een bruine tot wijnrode urine hebben en/of geelzucht. Ook treed er bloedarmoede op. In een later stadium ontstaat er lusteloosheid en vermagering. De incubatietijd is 2 tot 3 weken.
Onze Nederlandse honden hebben geen weerstand tegen deze tekenkoorts.
Zorg dus voor goede tekenbestrijding (tekenband/frontline), controleer de hond dagelijks. Er is ook sinds kort een enting mogelijk. Echter door het aantal ziektegevallen is er op dit moment geen enting te krijgen in Nederland.
Groetjes Karin
Door sem-agility
#985819
Dit vind ondanks het voor sommigen oud nieuws is belangrijk om te weten.
Ik kreeg een brief van de dierenarts met de waarschuwing voor Babesiosis en andere ziekten, met de waarschuwing dat zij ook honden in de praktijk hadden gehad met deze ziekte.
Door dogsunlimited
#985838
Op mijn forum heb ik een topic geopend met daarin recent nieuws (vorige week) van een lieve Golden die geveld is door Ehrlichiosis. Van de tekenziektes in Nederland kwam deze ziekte volgens mij nauwelijks voor.
Ik weet niet of bovenstaand berichtje recent is. Heb het eerder gezien volgens mij ergens in 2006. Daarom durfde ik het niet over te nemen.

Ehrlichiosis
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door