Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Suzanne
#977208
Juist, daar komt het onderwerp dus weer voorbij icon_wink.gif

Tristan komt uit Duitsland en is daar op leeftijd van 8 weken geent met
Vanguard Parvovirose- leptospirose en Staupe Hcc- Virushusten

Goed, aangezien ik ff geen idee heb... icon_wink.gif

Wie helpt mij even verder? Is dit vergelijkbaar met de eerste pup-enting ie wij in Ned kennen? Wat is raadzaam? Ik dacht zelf om zo'n 3 weken na die eerste enting, een tweede te laten zetten, misschien zelfs wel een volledige coctail (Intervet) die dan 3 jaar geldig is.

Uiteraard heeft hij nog geen rabiesenting gehad. Vooralsnog zijn er geen buitenland plannen, maar die komen er wel. Ik weet dat ik vanaf 3 maande rabies mag enten, maar hoelang moet ik dan 'wachten' voordat hij mee de grens over mag? Dan kan ik dat zeg maar inplannen en daar rekening mee houden.

Ik wil Tristan wel laten enten, zeker nu hij nog pup is, maar daarna gaat hij net als Merlijn de 3-jaars-cyclus in van Intervet.

Ontwormen wil ik hem wel nog een paar keer; Merlijn ontworm ik 2 x per jaar en daar wil ik met Tristan ook naar toe.

Er is overigens medio juni een sheltie-event en daar wil ik 'm mee naartoe nemen. Hij heeft dan net die tweede enting gehad; of dat nou de tweede pup-enting wordt, of de cocktail bespreek ik ook met de dierenarts hoor! Maar, loop ik door 'm mee te nemen niet een groter risico dan normaal? Zouden jullie 'm meenemen? Ik dacht dat het gezien de socialisatie wel 's heel handig zou kunnen zijn? icon_wink.gif

Verer nog tips??

Suzanne
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#977213
mijn pup kwam ook uit duitseland en ik heb hem dus niet na 3 weken weer laten enten, vond/vind dat veels te snel op die andere enting.
Ik heb hem ook alleen laten ontwormen na de eerste enting thuis, daarna niet meer, m'n andere honden ent en ontworm ik ook niet.
Heb hem nog zijn jaarlijkse enting gegeven met 1 jr en nu is dat ook over.
ik heb vinci, was toen iets van 14 weken ook meegenomen naar de clubmatch, veel heeft hij er niet van mee gekregen, lag alleen maar te pitten ;D
ellen
Door sandrra
#977217
Onze DA zei gewoon meenemen daar waar honden zijn. Goed voor de socialisatie en de meeste, zo niet alle honden zijn toch geënt.
Rabiës moet je minimaal 30 dagen voor vertrek halen als je hond ouder is dan drie maanden. Maar kijk ff naar de info van het land waar je naar toe wilt of dat daar ook zo is.
Door Ziviaantje
#977221
Is die enting met 8 weken de enige die hij gehad heeft ? Dan zou ik hem met 12 weken zijn grote cocktail laten geven. Even vragen aan je dierenarts of die 3 jaar ook geld als je hem op 12 weken leeftijd geeft. Ik weet niet of zo'n pupje al genoeg antistoffen kan maken voor 3 jaar.
Door Ziviaantje
#977225
SandRRa schreef: Onze DA zei gewoon meenemen daar waar honden zijn. Goed voor de socialisatie en de meeste, zo niet alle honden zijn toch geënt.
Rabiës moet je minimaal 30 dagen voor vertrek halen als je hond ouder is dan drie maanden. Maar kijk ff naar de info van het land waar je naar toe wilt of dat daar ook zo is.

Zeker goed voor de socialisatie ! Wij nemen onze pup overal mee naartoe. Maar niet alle honden zijn geënt hoor. Maar gewoon met verstand doen. Als de pup nog niet volledig geënt is wel naar plaatsen gaan waar andere honden komen, maar niet naar echte uitlaatstroken en andere vieze plekken. Een risico loop je altijd met een pup die nog niet volledig geënt is, maar dat risico moet je nemen, anders krijg je een asociaal hondje. Vorig jaar was er een pup in onze praktijk die overleed aan parvo, bleken de achterburen bij een hondenhandelaar een pup met parvo gekocht te hebben. Omdat de andere pup nog niet volledig geënt was ( was nog te jong ) is het besmet geraakt. Zo zielig :'( Dus je kunt het niet altijd voorkomen....
Door sandrra
#977430
Oh nee wat erg zeg....
Ik heb ze ook gewoon overal mee naartoe genomen en helemaal toen ze de 2e enting hebben gehad.

Stomme vraag misschien, maar hoe lang bestaat die drie jarige cocktailenting al?
Door Suzanne
#977484
SandRRa schreef: Oh nee wat erg zeg....
Ik heb ze ook gewoon overal mee naartoe genomen en helemaal toen ze de 2e enting hebben gehad.

Stomme vraag misschien, maar hoe lang bestaat die drie jarige cocktailenting al?
Ja, ik weet dat er 'enig' risico in zit om met Tristan relatief onbechermd aan de wandel te gaan en m her en der mee naartoe te nemen; maar dat doe ik toch, omdat ik weet dat de socialisering zo ontzettend belangrijk is.

Voor zover ik weet bestaat die 3jarige cocktailenting (dus met officiele registratie voor 3 jaar) sinds begin 2007.
Let wel: ik DENK dat ook andere merken drie jaar geldig zijn, maar die hebben dus niet die registratie!

Suzanne
Gebruikersavatar
Door Hitam
#977514
Ik zou titeren en kijken wat er nodig is. Voor hetzelfde geld is de vorige enting helemaal niet aangeslagen en dan kun je rustig de cocktail geven.
En als hij hoge titers heeft, heeft het absoluut geen zin om te enten. Er gebeurt dan helemaal niets als je hem ent.
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#977609
De uitslag is er met een half uurtje, het is een sneltest.
De kosten van de test zijn zo'n 20 euro, komt natuurlijk nog het consult en de eventuele enting bij op.
Door Suzanne
#977672
Sanyo schreef: De uitslag is er met een half uurtje, het is een sneltest.
De kosten van de test zijn zo'n 20 euro, komt natuurlijk nog het consult en de eventuele enting bij op.
OH!
Ik dacht aan het 10-voudige....
Kost dus eigenlijk 'niets'.... mooi, neem ik mee in de overweging!
Dank je voor de tip!

Suzanne
Door Tamara*
#983606
Ik zou hem zeker laten titeren!
Kami komt ook uit duitsland en heeft deze enting gehad: Combined vaccine (living) against: distemper , hepatites, kennel cough , canine parvovirus (cell culture) and vaccine (inactivated) against leptospirosis.

Toen in nederland nog de 9 weken en de 12 weken enting en heeft nu geen glazuur op zijn tanden en dat komt waarschijnlijk door overenten.
Ik zou er dus heel erg mee oppassen als je niet precies weet wat er geënt is.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door