Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door daanentous
#102675
Hallo,

Mijn kat heeft al 4 jaar chronische diarree en helaas heeft geen dierenarts of specialist een oorzaak hiervoor kunnen vinden. Hij krijgt nu al ruim een jaar carnibest, maar zijn conditie is helaas niet verbeterd. Hij is verder ook niet doodziek ofzo, maar behalve dat hij erg (te) mager is, heeft hij wel veel last van kramp. Ik vind het natuurlijk vreselijk om hem zo te zien, maar ik heb al zoveel geprobeerd en ik weet echt niet meer wat ik moet doen om hem te helpen. Dus probeer ik zijn kwaliteit van leven in iedergeval zo optimaal mogelijk te houden. Omdat hij een nogal kieskeurige eter is, moet ik vaak iets van vis of kip of rosbief door zijn carnibest mengen om hem te laten eten en dan eet hij de meeste dagen redelijk. Maar vorige week hij hij voor het eerst in zijn dertienjarige leventje een vogel gevangen! Wel heel zielig, maar ik was stiekum ook wel een beetje trots op hem, want hij heeft het beestje helemaal opgegeten :P Nu zat ik me af te vragen of ik misschien een keer eendagskuikens voor hem zal kopen.???Zouden jullie dit aanraden bij een kat in zijn conditie? En wat zijn jullie ervaringen hiermee? Eten ze dit ook in zijn geheel op?
En tenslotte: Mocht hij het niet lusten, want zoals ik al zei is het geen gemakkelijke eter, kan ik die kuikens dan ook aan de hond geven? (zij is ook rauw vlees gewend).
Alvast bedankt :)

Daniëlle.
Door Mayka
#102771
Of het een aanrader is voor jouw kat in zijn conditie weet ik niet. Daar durf ik geen zinnig woord over te zeggen.
Mijn katten eten de ééndagskuikens helemaal op en als je hond het lust (die van mij kijkt me aan of ik gestoord ben en wil er niet eens aan snuffelen) mag die het best eten. Lekker als hapje tussendoor ;D
Verse, zelf gevangen, vogeltjes spelen ze hier alleen maar mee en zelfs een jonge kraai die uit zijn nest was gevallen laten ze fladderen ???
Door Ivonne
#102920
misschien zou je een andere kvv kunnen proberen voor je kat? Het lijkt mij dat als hij/ zijn nu al een jaar CB krijgt en er nog steeds diarree is, het misschien een oplossing is?

Eendagskuikens kun je ook erbij proberen.
Door Syl
#103794
2 van mijn 4 katten eten sinds kort eendags kuikens en ze vinden het heerlijk de een eet ze in 5 minuten op en de andere die ouder is speelt er eerst een tijdje mee en eet ze dan op :)
mijn honden vinden ze ook heerlijk
Door Truus
#103797
Syl schreef: 2 van mijn 4 katten eten sinds kort eendags kuikens en ze vinden het heerlijk de een eet ze in 5 minuten op en de andere die ouder is speelt er eerst een tijdje mee en eet ze dan op :)
mijn honden vinden ze ook heerlijk
Ooooow dan ben ik zo'n muts he...ik zou het niet kunnen aan zien :-[
Door ine
#103798
Truus schreef:
Ooooow dan ben ik zo'n muts he...ik zou het niet kunnen aan zien :-[
In de bak leggen en verder niet meer kijken, Truus! ;) ;D
Door Truus
#103799
Ine schreef:
In de bak leggen en verder niet meer kijken, Truus! ;) ;D
Als bij ons thuis vroeger een kip of een konijn werd geslacht, moesten wij binnen blijven en dan gingen de gordijnen dicht.
Mijn vader slachtte nooit zelf, liet ie door een ander doen, zelf zat hij ook binnen ;D....trauma??? ;D
Door ine
#103814
Oh jee, ik heb ze vroeger zien vliegen, zonder kop!
De konijnen hingen te besterven aan de waslijn! :-\
Maar een eendagskuiken moet je gewoon niet echt naar kijken! ;)
Door daanentous
#103933
Hoi,
Bedankt voor jullie reacties!

Ik heb gisteren een zak van die gele bolletjes gekocht :-[ en meteen 1 laten ontdooien.
Heb hem op het balkon aan de kat gegeven en tot mijn stomme verbazing begon hij er meteen aan te eten :o
Ik moet zeggen dat ik echt niet had verwacht dat hij het zou eten, maar gelukkig dus wel ;D Hij heeft hem helemaal, behalve de pootjes opgegeten! :P
Ik had er nog een ontooid, voor mijn andere, niet zieke, kat, ik kwam niet meer bij van het lachen ;D Het rare beest was ronduit beledigd dat ik hem zoiets smerigs wilde laten eten! Hij ging er heel demonstratief met z'n rug naar toe zitten en keek me aan alsof ik helemaal gek geworen was. Dus toen hij er na een poosje nog steeds niks van wilde weten heb ik het arme kuikentje aan de hond aangeboden en wat denk je? Die schijterd vond het eng ??? Ze wist niet hoe snel ze weer binnen moest komen en ze wilde daarna ook het balkon niet meer op! Raar beest! Als ze vogels in een kooi ziet, of kippen op de boerderij dan wordt ze een moordlustige wolf en voor zo'n klein dood kuikentje is ze bang!
Beer had na een kuiken z'n buikje wel vol, dus toen moest ik dat vieze lijkje opruimen :P Ik moet zeggen dat ik daar toch wel erg veel moeite mee had. :'(
Ik zie er nu alweer tegenop om hem de volgende te geven, maar ja, ik doe er alles voor om Beer een goed leven te geven. ;) Enne, niet naar kijken is idd. een erg goed idee!

Tanx.
Daniëlle.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#104076
Nou, ik vind het dapper van je hoor!! Kun je nagaan wat je allemaal voor jouw kat over hebt!

Wat raar trouwens dat de hond het eng vond ???. Heel gek! Het is maar een tip, maar misschien is het een idee om de hond het resterende lijkje op te laten eten...... Waarschijnlijk is zij daar niet bang voor (voor een half kuiken) en dikke kans dat zij geen moeite heeft om de restanten op te ruimen. En zo hoef jij het niet te doen ;).

Groetjes, Lizzy
Door Loeka
#104894
daanentous schreef: Raar beest! Als ze vogels in een kooi ziet, of kippen op de boerderij dan wordt ze een moordlustige wolf en voor zo'n klein dood kuikentje is ze bang!
Misschien is het een idee om het kuikentje aan een touwtje te doen en het dan rondslingeren. Dan komt het jachtinstinct vast wel los!
Door zurca
#104914
Loeka schreef:
Misschien is het een idee om het kuikentje aan een touwtje te doen en het dan rondslingeren. Dan komt het jachtinstinct vast wel los!
gnagna...een soort rodeo maar dan met kuikens.. ;D
Door ine
#104953
zurca schreef:

gnagna...een soort rodeo maar dan met kuikens.. ;D
;D ;D ;D ;D ;D
Ik zie het helemaal voor me! 8)
Maar voor de "lastige" katten misschien wel een idee! ;)
Laatst gewijzigd door ine op do 03 jun 2004, 21:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Door zurca
#104984
Ine schreef:
;D ;D ;D ;D ;D
Ik zie het helemaal voor me! 8)
Maar voor de "lastige" katten misschien wel een idee! ;)
Ik zie mezelf al rennen, om de tafel met een touwtje met daaraan een kuiken achter me aan.. ::) ;D
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door