Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Lot
#458
Ik lees me onderhand een breuk hier en heb al heel wat opgestoken. Zelf Barf ik niet echt, maar geef eigenlijk al jaren mijn oude foxje een paar keer in de week vlees. Dan weer Rodi Compleet, dan weer hart of pens. Ook wel eens wat groenten of fruit. Eigenlijk vind ik het heel normaal om wat afwisseling in de maaltijd van je hond te brengen. Mijn foxje is een echte alleseter. De fokker adviseerde me ook om haar vanaf het begin vanalles te geven, zodat je niet een hond krijgt die alleen Frolic lust. Verder krijgt ze goeie brokken van Green Heart waar ik heel tevreden over ben.
Zo af en toe krijgen mijn honden ook wel eens een rauw of een gekookt eitje. Dat vinden ze dus echt smullen! Nu was mijn man vanavond bij een theorieles van puppycursus voor onze andere hond en daar werd met klem gezegt je hond geen rauwe eieren te geven omdat daar stoffen inzitten die de hond niet kan afbreken.
Ik dus weer speuren hier, want ik heb toch regelmatig over rauwe eieren gelezen. Kan iemand me misschien even duidelijk maken wat ik hier nou mee moet?
Door Lupa
#459
de rauw ei die ik geef worden eerst in warm water gelegd voor ongeveer 3 minuten maar dat doe ik meer voor het 'je weet het maar nooit', er voor gaf ik het gewoon zo.
Door Helen
#460
Geen probleem hoor. Die kan je gewoon geven. Ik geef Balou regelmatig een eitje!

Het is wat laat, ik heb een aardige slok op en achter het ei verhaal zit nog weer een verhaal, maar die vertel ik als ik geen slok meer op heb, snap je? Of iemand anders die geen slok op heeft of wel een slok op heeft en het ei verhaal dan alsnog kan vertellen.

Welterusten Helen
Door Lot
#462
Grinnik....in ieder geval bedankt Helen ennuh...neem vast een aspirientje voor t slapen gaan, dat helpt tegen de kater morgen. ;D
Gebruikersavatar
Door chooky
#463
;D ;D ;D

Ik zal even heel hard nadenken of ik het nog helder neer weet te zetten, maar kan even duren hoor. ;D :D
Laatst gewijzigd door chooky op ma 29 sep 2003, 23:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door chooky
#464
Ah! hoeft al niet meer :D
Ga ook even lezen m kennis weer eens op te frissen!;D Thanks Paul!
Door richard
#465
Onze honden krijgen 1 rauw ei per week enne.... ze lopen nog steeds! Niks mis mee.
Oh, en een vreet alles schillen ook gewoon op.

richard
Laatst gewijzigd door richard op ma 29 sep 2003, 23:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Door tieneke
#466
Kobus krijgt met 5 spiervleesmaaltijden gelijktijdig zijn scharrelei! :P
Hij leeft nog steeds en lekker dat het nollebakmonster het vindt! ;) :P
Door Lizzy
#467
Hoi Lot, dat is dus een baken-praatje hoor. En dat over een stofje die ze niet af kunnen breken..., dat klopt niet.

Wat men bedoelt is dat er een stofje in eiwit zit (eiwit van ei) dat zich bindt aan biotine (een vitamine uit de B groep). Zo kan de biotine niet meer door de hond opgenomen kunnen worden. De hond zou dus een tekort aan biotine kunnen krijgen, zegt men.

Maar,

In het eigeel zit veel biotine en daarom is een ei in z'n totaal gewoon keurig in balans en ze kunnen daarom gewoon rauw/heel gegeven worden.

Trouwens, als het al een beetje waar zou zijn (hetgeen ik dus NIET geloof), dan moet je erg veel eieren voeren wil je een biotine tekort creeeren bij de hond. Een of twee of rauwe eieren per week is prima!

Vergeet overigens ook niet dat vossen en wolven en andere carnivoren zeeeeer regelmatig eieren stelen van vogels! En ook zij lijden niet aan een biotine tekort hoor! Ik citeer Juliette de Bairacli Levy even "egg stealers such as foxes, weasels, cats and rats keep very well, thank you!".

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op ma 29 sep 2003, 23:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lot
#468
Kijk Paul...daar heb ik wat aan! Heb me rot gezocht net, maar heb dit dus niet kunnen vinden. Voor de zekerheid zal ik de eitjes voortaan 2 minuutjes koken. Ze vinden het evengoed wel lekker ;D
Mijn oudje doet het overigens ook nog steeds goed hoor met haar bijna 14 jaar en die rauwe eitjes! Maar nieuwe inzichten zijn natuurlijk nooit verkeerd ;)
Over oudje gesproken...kwam laatst een mevrouw tegen met een foxje van 13 jaar. Ontzettend dik en een doffe vacht. Ja, zei ze, maar ze is al 13 jaar, die van jou is nog prachtig slank en met een mooie vacht omdat ze zo jong is. (ondertussen stond mijn hondje vrolijk te kwispelen) Heb haar met een big smile verteld dat mijn hondje al 14 is. Whoehahaha je had die kop moeten zien! Sorry, moest ik ff kwijt ;D
Door Lot
#469
Thanks Lizzy! Ik was ook zeer verbaasd dit te horen, hoor en ging meteen zoeken hier. Zoals ik al zei...mijn foxje van 14 doet het super en heeft altijd rauwe eitjes gekregen. Overigens krijgt ze vanalles waarvan ik hoor dat het slecht is. Ze is gek op kliekjes en aangezien ik vrij zoutarm kook, vind ik dat niet zo'n probleem. Wat groenten en een aardappeltje gaan er altijd prima in, maar als ik een appeltje schil voor mezelf zit madam ook vooraan ;D Maar wat echt smullen voor ze is, is wanneer ik verse soep maak. Dan maak ik voor de honden een speciaal pannetje soep zonder zout. Das pas feest!
Door Lizzy
#470
Onze honden krijgen 1 rauw ei per week enne.... ze lopen nog steeds! Niks mis mee.
Oh, en een vreet alles schillen ook gewoon op.

richard
Hoi Richard, ze eten hier twee rauwe eieren per week, met schil en al. Ik moet altijd zo lachen om Brutus (de Dalmaat in foto): dit zit altijd te loeren op de schillen van de meiden. In het begin kreeg hij het nog voor elkaar om de schillen te jatten, omdat Pinkeltje - de kleine Dalmaat - zo truttig is met eieren, maar inmiddels wordt mevrouw spinnijdig wanneer hij de schalen wil jatten!

Groetjes, Lizzy
Door Lizzy
#471
Thanks Lizzy! Ik was ook zeer verbaasd dit te horen, hoor en ging meteen zoeken hier. Zoals ik al zei...mijn foxje van 14 doet het super en heeft altijd rauwe eitjes gekregen. Overigens krijgt ze vanalles waarvan ik hoor dat het slecht is. Ze is gek op kliekjes en aangezien ik vrij zoutarm kook, vind ik dat niet zo'n probleem. Wat groenten en een aardappeltje gaan er altijd prima in, maar als ik een appeltje schil voor mezelf zit madam ook vooraan  ;D Maar wat echt smullen voor ze is, is wanneer ik verse soep maak. Dan maak ik voor de honden een speciaal pannetje soep zonder zout. Das pas feest!
Hoi Lot, ja hoor, geef maar lekker een rauw eitje! Ook in het verhaal van Paul (link) staat dat je gerust een rauw eitje mag geven trouwens. Niet te vaak, maar je mag er wel een paar rauw geven. Toch Paul?

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op ma 29 sep 2003, 23:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#472
Oh, lees het net nog een keer en daar staat dat je het eiwit moet koken en de dooier niet (in de link). Ik doe dat dus niet...

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op ma 29 sep 2003, 23:39, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door