Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Juul
#889539
Hoi,

Falco heeft, na 2 weken kvv, vanavond z'n eerste paar kippennekjes gehad. (en hele dure als ik het vorige item van audier zie... Suffie!!! :-\)
Maar goed, ze gingen erin als koek!! En net zo snel .....

Ik vraag me dus af of ie eigenlijk misschien al te groot is voor kippennekjes. (hij is 60 cm hoog en weegt 25 kg)
Ik had ze al wel platgeslagen, maar het was 3 keer kauwen en weg was ie. Kan ik ze misschien beter geven zonder plat te slaan, zodat ie er wat meer op kauwt? Is het erg als ie ze dan nog zo snel doorslikt?? Er zitten toch maar heel kleine werveltjes in??

En hoe kontroleer ik of ie ze goed verteerd? Moet ik z'n ontlasting dan uit elkaar halen?

Groetjes van Juul
Door Boefke
#889543
Hij heeft 3 keer gekauwd zeg je? Dat is heel netjes voor een kippennek. Of ze goed verteren kun je idd zien aan de ontlasting. Gewoon kijken of daar geen stukjes onverteerd bot in zit. Als dat goed gaat kun je ze vervolgens eens niet platslaan en als dat goed gaat, een kippenvleugel proberen, dan eens een kipkarkas, een poot en zo langzaamaan steeds verder uitbouwen.
Door audier
#889578
Bij ons hebben ze vandaag dus ook voor het eerst kippennek gegeten....De jongste van 11 weken kauwde niet eens...ging zo naar binnen....ik deed een poging om het nekkie vast te houden maar ja....ze heeft melktandjes natuurlijk en was heel erg gretig en hap.....een bloedende hand...nekkie toen maar los gelaten en hap slik weg.
De rest kauwde er wel netjes op.....

Juul.....waar woon jij dan? Is het niet mogelijk dat je ze ook hier haalt?

Groetjes, Karin
Door laura86
#889844
Ik stond er ook van te kijken: mijn pup kreeg toen hij net hier was (7,5 week) ook gelijk kippennnekken. En hij heeft er niet één keer op gekauwd.

Maar het komt er weer netjes uit, zonder stukjes bot, dus het zal wel goed zijn  8) Als je ze vasthoud kauwt hij het wel, dan moet hij wel, maar htmaakt voor de vertering blijkbaar niets uit.
Door audier
#889862
Rovanna schreef: Drie keer kauwen? Da's veel zeg. Hier gaan zo ongekauwd naar binnen ;D
Ja dat is hier ook zo Rovanna....door de pup van 11 weken....die kauwt ook niet.....de rest wel...maar dat kan toch verder geen kwaad als de ontlasting verder ok is?

Groetjes, Karin
Door Juul
#889876
In nijverdal. ben ook niet echt op zoek geweest, had ze bij de poelier besteld en hij wist niet wat ze zouden kosten.
Ik had ze voor 1.25 per kg, dus het gaat wel, alleen niet heel erg goedkoop, dus. Ben nog op zoek naar goedkope adresjes.

Hij had vanmiddag wel weer wat heel dunne diarree,  :(, gisterenmiddag ook, dus ik denk zelf niet dat het aan de nekjes ligt. Maar ik baal wel een beetje. Ik dacht dat ie er met het vers voer helemaal vanaf was nu. Ontlasting van vanmorgen zag er wel weer heel goed uit. Kweet ook niet.
Misschien toch nog maar een kuur panakur volgende week. Kan natuurlijk herbesmetting zijn van de giardia. Of gewoon iets anders.

Groetjes!
Gebruikersavatar
Door MoniqueAppels
#889891
audier schreef: Ja dat is hier ook zo Rovanna....door de pup van 11 weken....die kauwt ook niet.....de rest wel...maar dat kan toch verder geen kwaad als de ontlasting verder ok is?

Groetjes, Karin

Nee hoor, zolang alles goed verteerd is er niets aan de hand toch?
Door Happy Tail
#891932
hier wordt voor de vorm een keer op een kippennek gekauwd....
en wat te denken van penslappen....die hoeven ook niet gekauwd te worden als ze er doorheen passen ;D das hier in 3 nano seconden weg.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door