Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door [email protected]
#92176
FF een rare vraag ......................
Ik zie net een advertentie staan in een krantje van de Trekpleister ......
anti-worm tabletten 100 mg, 2 stuks €0,70
Te gebruiken bij infecties door verschillende wormsoorten

Wat is het verschil tussen anti-worm voor mensen en voor honden ..............

In ieder geval de prijs weet ik nu ;D ;D ;D
Door laura
#92177
:o
Wat een verschil in prijs.... Allemensen!

Misschien andere soorten wormen. Het verschil in prijs is vast om dat iedere hond ontwormtabletten krijgt, en een mens vrijwel nooit ??

Het blijft een rare zaak!
Gebruikersavatar
Door Nitus
#92212
Ik zou naar de werkzame stof en dosering informeren. Als die hetzelfde is.... . Dan weten wij dus waar we de volgende keer ons ontwormmingsmiddel moeten halen ;).
Door laura
#92223
Het is met veel dingen zo!!
Lijn zaad voor het paard is de helft goedkoper als die voor de mens.....

Ik geloof dus echt niet dat er verschil in zit he!
Door [email protected]
#92340
balupa schreef: De verpakkingen voor de mens zijn mischien kleiner dus nog duurder.
Ik zal dat volgende week eens gaan onderzoeken.
Nu ff geen tijd voor ...........
want ik zal ff een nieuwe topic maken over Dortmund ;D
Door Wil
#92417
hoi,

Misschien een domme vraag maar wat wil je daar mee zeggen? Kunnen honden daar niet tegen (omdat het afgesteld is op mensen) of hebben honden andere wormen die daar niet dood van gaan.

Ik weet dat Mebendazol gegeven wordt tegen die kleine witte wormpjes die kinderen vaak hebben, aarsmaden, (wat een rotwoord vind ik dat) ook onder de naam Vermox.

Wil
Door Paul_Barte
#92438
Durf daar geen uitspraak over te doen want ik ben noch DA noch huisarts....maar de werkzame stoffen zijn precies het zelfde :-X
Door sandra1
#157695
Van mijn eigen da heb ik ontwormingstabletten bij de enting gekregen en deze zijn mebendazol. Je kan ze dus neem ik aan ook aan de hond geven.

Sandra
Door Seppe
#310919
even een oude topic terug opengooien. Ik had ook vragen over ontwormen en zag dat er hier over vermox gesproken werd. Mijn ervaring is dat Vermox idd bij mensen voor het doden van aarsmaden wordt voorgeschreven (het is hier in België ook vrij verkrijgbaar). Ik dacht dat het in grotere dosis ook voor spoelwormen kon gebruikt worden. Wat ik wel zeker weet is dat de huisarts me vertelde dat ik er (als voorzorg) 2x per jaar een halfje aan de kat mocht geven. Het zou gaan om een medicament dat niet door het bloed wordt opgenomen, dus vrij onschadelijk of zelfs helemaal niet schadelijk zou zijn. Deze huisarts specialiseerde zich nogal in homeopatische middelen om zo weinig mogelijk met natuurvreemde stoffen te werken, daarom heb ik toch wel wat vertrouwen in hem.
Mijn vraag is hier, welke symptomen moeten me alert maken op de mogelijke aanwezigheid van wormen bij honden of/en kan ik beter naar een dierenarts gaan bij vermoeden...
Door Seppe
#310954
Het enige 'symptoom' is misschien dat zn ribben te zien zijn. Maar ws ligt dat aan iets anders. Seppes vacht glanst, hij heeft weinig maar goede (donkere kleiachtige) ontlasting, geen vlooien, geen sleetje rijden, geen overmatig gelik. Misschien dat hij wat aankomt na een 2tal weekjes Barf.
Door Ine
#310960
Seppe schreef: Het enige 'symptoom' is misschien dat zn ribben te zien zijn. Maar ws ligt dat aan iets anders. Seppes vacht glanst, hij heeft weinig maar goede (donkere kleiachtige) ontlasting, geen vlooien, geen sleetje rijden, geen overmatig gelik. Misschien dat hij wat aankomt na een 2tal weekjes Barf.
Waarom begin je niet eerst eens een poosje met Duck? Dan kun je alle tijd nemen om wat meer over BARF te lezen. Over hoeveelheden, verhoudingen etc.!
En misschien is Etten-Leur niet te ver weg voor je om wat kilo's Carnibest te halen. Als ik het goed heb, bezorgen ze (het verkooppunt in Etten-Leur) ook in België! Even een belletje en je weet meer! ;)
Gebruikersavatar
Door Hitam
#311558
In veel ontwormmiddelen voor dieren zitten combinaties van twee of meer actieve bestanddelen. Zo kun je minder geven per bestanddeel en werkt het tegen meer soorten wormen.
Echter de mebendazol die in de Vermox zit werkt ook goed tegen spoelwormen bij honden en katten en voor lintwormen moet je hoger doseren.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door