Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door audier
#888395
We zijn gisteren aan ons "oudje" van bijna 10 kvv gaan geven. 1 maaltijd s ochtends krijgt ze brok en s avonds dan kvv. Als de brok op is krijgt ze dan volledig kvv. Ontlasting was vanmorgen prima....moet verder natuurlijk even afwachten....Nu willen we eigenlijk met alle honden uiteindelijk gaan barfen maar is het verstandig om dit met het oudje ook te gaan doen of zeggen jullie waarom niet.....en moeten we dat anders aanpakken of is de overgang gewoon hetzelfde als met de anderen...eerst kippenekken en kijken hoe het verteerd.....

Groetjes, Karin
Door claudiaB
#888400
Ik ben met alledrie de honden van brok overgegaan naar kvv en daarna voorzichtig gaan barfen.
Ook de oudste krijg kvv afgewisseld met barf. Ik kijk hoe de honden reageren en bouw het voorzichtig uit. de oudste is 11 jaar en haar gebitje is niet geweldig.  :P  Kluiven op grote botten wil ze niet maar kippenekjes gaan goed. Kijk goed naar je hond en durf te proberen. succes! :)
Door Chubby
#888404
Ik heb onze 9 jarige hond een paar weken geleden overgezet van brok naar KVV om uiteindelijk deels te gaan barfen met haar. Voorzichtig deze week een paar keer een nek en karkas gegeven..

Jat ze gisteren de ontdooiende kippenvleugels van de katten van het aanrecht  >:(  Alles op!
Door audier
#888414
Chubby schreef: Ik heb onze 9 jarige hond een paar weken geleden overgezet van brok naar KVV om uiteindelijk deels te gaan barfen met haar. Voorzichtig deze week een paar keer een nek en karkas gegeven..

Jat ze gisteren de ontdooiende kippenvleugels van de katten van het aanrecht  >:(  Alles op!

Hahahaha....daar waren de katten weer niet blij mee natuurlijk...

Die van ons heeft prima tanden en ja...we hebben haar pas vanaf oktober geadopteerd en waarschijnlijk gewoon haar hele leven brok gegeten.

En hoe lang gaf jij haar kvv voordat je met de nek en karkas begon?

Groetjes, Karin
Door Drijver
#888417
Mijn oudste is nu ruim 12 en een jaar geleden is zij begonnen met barf. Eerst voorzichtig aan, maar dat geldt voor alle honden natuurlijk.
Ik zie geen verschil met de rest van de honden die 4, 7, ruim 11 en bijna 11 zijn.
Door dorinekok
#888420
ik denk ook dat het gewoon moet kunnen. Vaak hebben honden heus al eens een bot gegeten en je moet niet vergeten dat dat ook heel natuurlijk is. Als je het niet helemaal vertrouwt, begin je voorzichtig maar het kippenvleugel incident geeft al aan dat je nieuwe hond verder is dan jij! succes
Door Chubby
#888434
Kippenvleugel incident was hier, niet bij ts  ;)

Simba kreeg ruim 2 weken alleen KVV voor ze een nek en karkasje van me kreeg. Maar al haar hele leven had ze "Rodi dagen" naast haar brok..
Door Barrak
#888495
Barrak was 10 1/2 toen we begonnen met kvv en volgens mij hebben we dat een half jaar gevoerd voor over te gaan op barf. Eerst rustig kippenvleugels ingeknipt en gegeven en van daar uit steeds iets erbij. Nou is Barrak heel goed in rustig kauwen dus dat scheelt. Sommige vlees soorten doet ie het wat minder op qua ontlasting maar dat heeft weinig met zijn leeftijd te maken.
Door Borke
#888523
Weliswaar geen hond, maar onze oudste kat was 9 jaar toen ze begon met kvv en ze knapte er enorm van op :)
Inmiddels is ze bija 14 jaar jong!
Door audier
#888530
Nee inderdaad......kippenvleugelincident was niet hier maar bij chubby....

Maar uit jullie reakties blijkt dat ik het dus gewoon moet doen :) :)

En hoelang zal ze op de kvv moeten eer ik met barf kan beginnen....want ik heb begrepen dat de zuurgraad eerst omhoog moet..

Groetjes, Karin
Gebruikersavatar
Door MoniqueAppels
#888545
Ik denk dat er geen leeftijdsgrens is om te gaan BARFen. Als de hond het allemaal kan eten (heeft hij genoeg tanden/kiezen hiervoor) en kan verteren zie ik geen reden om het niet te doen.
Door audier
#888568
dorinekok schreef: ik geloof dat ik ze zag vliegen...  8)
Toch niet je honden hè? Anders misschien wat minder vleugels voeren.. ;D
Gebruikersavatar
Door JolandaB
#888644
Mijn hond was 13 jaar toen hij ging barfen en hij barfte als de beste. Hij heeft daarvoor wel zo'n anderhalf jaar kvv gehad.

Inmiddels is hij vorige maand op ruim 14 jarige leeftijd overleden door een neustumor.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door