Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Fallin
#883352
Dag allmaal

Mijn Jack Russel, van 6 jaar oud, krijgt sinds een maand of 2 eten op de BARF-wijze.
De eerste weken ging het best goed, ik kwam er al snel achter wat hij lekker vond (of niet).
Sinds een paar weken weigert hij echter de groentenmixjes. Ik heb het overal al doorheen gemengd maar hij neemt er geen hap van.
Vis hoeft hij ook niet, ik heb allerlei soorten uitgeprobeerd, allerlei variaties bedacht maar ook dat laat hij staan. Het gebrek aan vis is eventueel wel op te vangen met visolie maar wat doe ik nu met de groenten?

Ondanks dat mijn hond niet zo'n hele beste eter is wil ik wel graag blijven barfen omdat dat, mijns inziens, beter is dan de brokken die hij voorheen kreeg.

Wie heeft advies?

p.s. ik post even onder de naam van een vriendin
Laatst gewijzigd door Fallin op do 20 dec 2007, 22:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Billie
#883377
Geen groente is geen probleem, lijkt me, hier aten ze het ook niet.  Nu kook ik het kort en eten ze  het met smaak.
Ik denk dat er zoveel nieuwe smaken zijn waar ze eerst aan moeten wennen en dan komen de groentes vanzelf wel.  Er zijn hier meer mensen die geen groente geven en als je vanalles anders geeft, ach dan zullen ze het wel niet nodig hebben. En probeer eens een soort, bv worteltjes.  En ik denk hetzelfde van vis, later nog eens proberen en dan kleine beetjes.
Door Laura2004
#883379
Als hij echt geen groentes lust geef je geen groentes. Je kan prima barfen zonder groentes. Maar ik kan me voorstellen dat je wilt dat hij groentes eet, ik vind het zelf ook prettiger al krijgen ze hier een minimale hoeveelheid groentes (hier zijn ze er nl ook geen fan van ;)).

Heb je al geprobeerd gemalen pens (van bijvoorbeeld smuldier) door de groentemix te mengen? En heb je ook al geprobeerd gekookte groentes te geven?

En wat betreft de vis kan je ook vis uit blik geven, zoals sardines, haring of zalm uit blik, mijn honden lusten dit wel, maar geen verse vis.

Succes ermee!
Door Mevroi Kruim
#883530
Het kan idd best zonder groente. Kátur is ook geen liefhebber (kleine jongetjes he  ;D) maar gemengd met gehalt gaat het er prima in. Zo kaal of met een eitje of joghurt of andere versierselen mot 'ie ut nie, dan eet Tara het wel op, die eet alles.
Door roefus
#883627
Voor mijn gevoel is het toch wel goed als ze ook wat groente eten  :-\
Al waren de hondjes hier het ook niet zo met me eens  ;)
Maar sinds ik de groente even kook en wat prak, eten ze het toch wel goed weg.
Gaat inderdaad door wat vlees heen, met een eitje enzovoorts.
Wat Boursin Cuisine erdoor kunnen ze ook waarderen  :P :P :P
Gebruikersavatar
Door Pauline
#883692
Hier eten ze ook geen groentes. Eentje lust het niet, eentje krijgt er behoorlijk dunne ontlasting van. Nou dan maar niet.

Lizzy heeft me altijd gerust gesteld en voorgehouden dat als je maar afwisselend genoeg voert, het geen drama is als er geen groenten gegeten worden.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#884613
Pauline schreef: Hier eten ze ook geen groentes. Eentje lust het niet, eentje krijgt er behoorlijk dunne ontlasting van. Nou dan maar niet.

Lizzy heeft me altijd gerust gesteld en voorgehouden dat als je maar afwisselend genoeg voert, het geen drama is als er geen groenten gegeten worden.
Ja welja, een hond kan prima zonder groente, zeker als je qua vleesbot, vlees en orgaanvlees zo super afwisseld als dat jij dat doet.

Wat je (topic opener) nog wel kan proberen is wat gekookte groente. Mijn honden vinden bijv. gekookte broccoli, gekookte andijvie, gekookte witlof, gekookte worteltjes, gekookte bietjes, gekookte spruitjes, gekookte bloemkool, gekookte paksoi, gekookte spinazie echt zo lekker.

(Nou eten ze hier ook met heel veel smaak hun rauwe gepureerde groente. En het gekke is: alle logeetjes waarvan de baasjes zeggen "hij/zij moet geen groentemix": die eten het hier wel. Ik denk dat dat komt omdat ik A)lekkere mixjes maak (grijns) en B)omdat ik het eten 's middags al klaar maak en de groente door het vlees/orgaanvlees meng. De groente krijgt dan de smaak van het vlees, denk ik, en dat laat zelfs mijn kritische logeetjes hun prakje schoon opeten!).
Door tiny
#884636
Hier eten ze de groenten bijzonder graag. Ik geef het als een aparte maaltijd, soms alleen met huttenkase. De laatste keer heb ik er rundergehakt door gedaan. Het ging erin als koek!!
Door De Geijsjes
#888997
Rauwe groenten zijn hier geen probleem, die worden zo opgegeten en hoeven niet gemixt te worden of gepureerd, maarja ... het zijn dan ook labradors he :D

Ik zou als ze het hier niet zouden eten, zoals hiervoor aangegeven wordt inderdaad ook of even de kook erover en dan mixen met vlees en dat even lekker laten staan.  ;)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door