Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Bonny
#883247
Ben met een eliminatie dieet bezig, CB eend diabeet. Verder geef ik haar af en toe een eendenek. Wat me nu opvalt is dat ze de eendenek wel goed bijt, en hoor de botjes ook wel kraken, maar ze kan er geen stukken van af scheuren. Met het gevolg dat ze vaak de hele eendennek naar binnen wil werken. Met het gevolg kokhalsen en teruggeven. Is het verstandig om de eendennek in stukken te knippen, of kan ik het zo laten. Vind het eigenlijk een beetje eng, en blijf er altijd bij.
Gebruikersavatar
Door - Judith -
#883281
Je kunt de nekken ook van tevoren flink platslaan, zodat ze ze makkelijker wegkrijgt. Of houd ze vast, zodat ze er makkelijker een stuk van af kan 'knippen'. Erbij blijven is sowieso altijd een goed plan, als ze vleesbotten eten!
Door ellyenrob
#884482
Eng hoor!!!!! als ze kokhalzend terug kotsen, bij ons teefje heeft bijna het leven gelaten door het terug kotsen, het brok eendennek ging vast zitten in de slokdarm met alle gevolgen van dien.
Dus wees voorzichtig, laat hem rustig kauwen en doorslikken dat voorkomt terug kotsen.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#884605
Judith van Sam schreef: Je kunt de nekken ook van tevoren flink platslaan, zodat ze ze makkelijker wegkrijgt. Of houd ze vast, zodat ze er makkelijker een stuk van af kan 'knippen'. Erbij blijven is sowieso altijd een goed plan, als ze vleesbotten eten!
Ik sluit me hier bij aan.
Door jon
#884637
Lhaki krijgt een eendenek niet in z´n geheel weg. Ik heb er  voor gekozen om hem (de nek dus) in kleine stukjes te hakken. Ik moet er wel bij zeggen dat ie vervolgens die ministukjes wel heel keurig kauwt.
Door Sennaruby
#884691
Eendennekken, maar eigenlijk alle kleinere botdingen, zoals kippenpoten, -karbonades of karkassen van kleine gevogelte, houd ik altijd vast als ze die eten. Dan eten ze rustiger en knippen er dan echt stukken vanaf.
Door Bonny
#884960
Sennaruby schreef: Eendennekken, maar eigenlijk alle kleinere botdingen, zoals kippenpoten, -karbonades of karkassen van kleine gevogelte, houd ik altijd vast als ze die eten. Dan eten ze rustiger en knippen er dan echt stukken vanaf.
een boxer kan er geen stukken afknippen, ik snij de eendennekken nu in stukjes, en dat gaat beter gelukkig.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door