Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door laura86
#883125
Eindelijk is hij dan thuis, onze Friese stabij Bo. Gisteren heeft hij carnibest gekregen (hebben we van de fokker meegekregen). 's Avonds heb ik hem twee kippennekjes gegeven. Hij werd er helemaal enthousiast van. Ik heb ze helemaal platgemept, en hij is er zeker wel tien minuten mee bezig geweest.
Eerst likken, dan toch bijten, weer likken, proberen er stukken af te trekken en uiteindelijk heeft ie ze helemaal weggekregen.

Ik heb hem net weer twee platgeslagen nekken gegeven. Maar nu duurde het nog geen tien seconde: hap, slik, weg... En je daarna natuurlijk aankijken waar de rest blijft...

Hij is verder wel heerlijk rustig. Hij ligt de hele dag te slapen. En als we dan naar buiten gaan is hij ineens klaarwakker  ;D
Afbeelding

Hoelang moet ik de nekken nog plat blijven slaan? En is het wel goed als hij ze zo snel naar binnen werkt, of moet ik ze misschien vasthouden zodat hij dat niet kan doen?
Door Laura2004
#883136
Allereerst natuurlijk: Van harte met de komst van jouw puppie! ;)

Ik heb nog nooit kippennekken platgeslagen, ik heb ze wel beetgehouden, zodat ze leerden kauwen, maar dit kan bij sommige honden juist averechts werken, bij mijn honden heeft dit prima gewerkt.

Ik persoonlijk zou kippennekken niet plat slaan ook niet voor een puppie, ik heb niks met platgeslagen kippennekken, het zijn hele zachte botten, waar in mijn ogen weinig mee mis kan gaan.

Wat een dropje is het trouwens :-* :-* :-* Ik wens jullie heel veel geluk en plezier samen!!!!
Door Brecht
#883155
wat leuk dat ie er nu eindelijk is!!! wat een droppie! misschien dat je ze in het begin heel even mee vast kan houden om te voorkomen dattie het naar binnen schrokt.. als ie verder netjes eet zou je zo een keer een nekje geven zonder plat te slaan en kijken hoe dat gaat... heel veel plezier en succes alvast met je pupsel  :)
Door Mevroi Kruim
#883296
Wat een scheetje! Hij is echt mooi!
En ik zou me idd niet druk maken, gewoon de nekken zo geven. Die verteren makkelijk, hij is vers gewend, en het is geen ieniemieniepupsel maar een flinke vent.
Door spickenstef
#883381
wat een leuk koppie . proberen zou ik zeggen wat bij jou het beste gevoel naar boven brengt zou ik doen dus platslaan of niet effe vasthouden ligt totaal in jou handen
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door