Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door *Monique
#877062
Bantu is bijna een half jaar. Ze heeft alles gewisseld, en eten gaat goed. Ik ben zo langzaamaan begonnen met het meppen achterwege te laten, en als ik zie hoe ze kraakt en eet ;), ben ik hier heel tevreden over.
Ze krijgt alles wat de volwassen honden ook krijgen. Behalve ribben. Wanneer mag ze die hebben?
Ze staat nu nog op 5% van haar lichaamsgewicht (=800 gr per dag), en ze komt iedere week aan. Ze weegt nu 17 kilo. Als ik er van uit ga dat een volwassen poedel teef rond de 20 kilo gaat wegen (dan ga ik van Vienna uit, maar Bantu word wss iets groter) hoe lang houd ik haar dan op die 5%?
Ze is niet te dik, erg energiek en je kunt de ribben voelen :)
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#877081
Klinkt helemaal goed met Bantu. Ja, Linga at op deze leeftijd al lang ribben. Ik denk dat je het al weet, maar voer dus vooral geen 1 enkele rib. Die willen ze nog wel eens in 1 keer naar binnen gooien.
Gebruikersavatar
Door *Monique
#877088
Lizzy schreef: Klinkt helemaal goed met Bantu. Ja, Linga at op deze leeftijd al lang ribben. Ik denk dat je het al weet, maar voer dus vooral geen 1 enkele rib. Die willen ze nog wel eens in 1 keer naar binnen gooien.
dan gaat ze vanavond aan de herteribben. Zijn mooie malse jonge ribben ;)
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#877092
trimsalon schreef: dan gaat ze vanavond aan de herteribben. Zijn mooie malse jonge ribben ;)
Oh, nou, dat moet kunnen! Mocht je het eng vinden: ik kan je dan aanraden om een stuk van de lengte van de ribben af te knippen met een (snoei)schaar. Moet je alleen wel een breed genoeg stuk nemen zeg maar (dus meerdere ribben op een rijtje).
Door Fido
#877095
chineesje kreeg van ons direct met 8 weken ribben om lekker op te kluiven.

Ik heb 1x een klassieke fout gemaakt :-[ ik dacht Eddie is zo klein die kan ik wel één goed bevleesde lam rib geven om lekker op te kluiven. Na een half uur vond ik het genoeg geweest, loop er heen, hij kijkt mij aan, ik denk: ben toch sneller en jawelllll Eddie slikt in één keer die rib door!  :o

Ging natuurlijk niet goed! Gelukkig heb ik een da bij de hand, zat in de tuin te telefoneren, en hij heeft de rib er weer uitgekregen.
Oehh wat voelde ik me dom en stom >:(
Nu weer het schaamrood op mijn kaken maar ik vertel je het toch om daarin geen enkel risico te nemen.

Het is daarna altijd goed gegaan maar ik heb natuurlijk nooit meer één rib gegeven!!!
Het kan niet, hoe klein die pup ook is ;)
Gebruikersavatar
Door *Monique
#877096
en wat doe ik met haar gewicht? Ze zal tot een jaar de hoogte ingaan, en daarna breder gaan worden. Maar als ik haar tot ongeveer 1 jaar op die 5% houd, krijgt ze dan niet teveel?
Gebruikersavatar
Door MoniqueAppels
#877098
trimsalon schreef: en wat doe ik met haar gewicht? Ze zal tot een jaar de hoogte ingaan, en daarna breder gaan worden. Maar als ik haar tot ongeveer 1 jaar op die 5% houd, krijgt ze dan niet teveel?
Dat is toch per hond verschillend? Je voert gewoon op het oog zoals je dat ook bij volwassen honden doet.
Door Fido
#877100
Ik voer ook op het oog.
Eddie is nu wat té schraal, krijgt gewoon ff drie x eten op een dag.
Zo heb ik het ook gedaan in zijn puppy tijd.
Gebruikersavatar
Door *Monique
#877144
Rovanna schreef: Dat is toch per hond verschillend? Je voert gewoon op het oog zoals je dat ook bij volwassen honden doet.
Maar Bantu zit toch nog volop in de groei? En zal dus ook meer nodig hebben als de volwassen honden. Vienna en Kay zitten op 2%, Didge op 2 1/2%
Vraag mij dus af wanneer ik Bantu kan gaan minderen
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#877146
Het hangt wel af van je hond. Linga weegt nu (volwassen) 28 kilo. Zo ging het bij haar:

Bij 8 weken begon ik met 7% van haar lichaamsgewicht. Bij 5 maanden zat Linga op ongeveer 5% van haar lichaamsgewicht. Bij 7 maanden zat Linga op ongeveer 3% van haar lichaamsgewicht. Ze zit nu ergens tussen de 2% en 3%.
Door maddoc
#877149
gewoon heel simpel, wanneer ze dikker (=meer vet begint aan te zetten) wordt op de hoeveelheid die je nu voert dan is het moment daar om te gaan minderen. dus geregeld goed voelen of ze netjes blijft aanvoelen.
Door Antonia
#877159
Zoals Lizzy al schreef: het verschilt per hond. Je moet gewoon zelf even kijken hoe je hond reageert. Een leidraad die ik hanteer is dat mijn jonge honden over het algemeen niet meer in hoeveelheid per dag krijgen dan mijn volwassen uitgegroeide honden.

Als voorbeeld: mijn volwassen reu weegt 75 kg. Hij krijgt maximaal 2% van zijn lichaamsgewicht, oftewel 1500 gram per dag.
Bij Enya begon ik als pup met 5% van haar lichaamsgewicht, doet heb ik aangehouden tot ze rond de 30 kg zat, dat was met een maand of 5. Vanaf dat moment ben ik, ondanks dat ze in gewicht aankwam, ongeveer 1500 gram per dag blijven geven. Daarmee bouw je dus het percentage geleidelijk af. Verder heb ik geleidelijk aan van eerst 4 maaltijden per dag, afgebouwd naar 3 en toen 2 en uiteindelijk nu naar één maaltijd per dag. Ik merkte dat ze, toen ze uitgegroeid was en toen ze één keer per dag te eten krijg met minder toe kon, ze werd zwaarder. Enya weegt nu ongeveer 60 kg en krijgt gemiddeld 1200 gram eten per dag, oftewel 2%.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door