Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Twanneke
#862054
Dit weekend komt onze nieuwe pup uit Finland. Ze is nu 10 weken, opgegroeit op vlees en nog nooit geent. Ik ben helemaal blij dat deze fokker er ook zo goed in zit.

Toch ben ik benieuwd wat jullie ideeën over het toekomstige enten van een nog niet geente pup zijn. Wanneer zal ik haar nu laten enten?

Ik wacht nog op een reactie van de fokker, maar tot die tijd ben ik ook alvast er benieuwd naar jullie ideeën...
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#862090
nou ben ik daar misschien een muts in, maar ik zou de eerste entingen wel gaan geven en waarom; om het zekere voor het onzekere te zijn.
Andere kunnen dat misschien beter verwoorden, maar zeker met zo'n klein beessie, en uit het buiteland, zou ik ze wel laten enten.
ellen
Door geer
#862174
Ik zou een titerbepaling laten uitvoeren en als die aangeeft dat ze onbeschermd is laten enten. Of ik zou toch gewoon enten. Maar ik zou zelf, persoonlijk, niet heel veel langer wachten.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#863356
Yep , ik ben het helemaal met Geer eens. Titeren om te kijken of een enting aanslaat. Als alles laag is en je ent dan, dan hoef je alleen nog maar een keer te controleren of de enting goed is aangeslagen en kun je het met een enting af.
Door conleeuw
#863373
ik ben helemaal niet ent gek, maar ik heb een keer een pup met parvo gehad, en hoop het noooooit meer mee te maken, ik zou zeker enten..... ik zou persoonlijk de risico niet nemen dat een pup die ik zo zorgvuldig heb uitgekozen en van ver heb laten komen besmet zou raken met zo'n dodelijke ziekte ;)
Door Decibels
#864176
ik zou er ook niet te lang mee wachten. Ik geef mijn pups ook geen pup-enting, maar gelijk met 12 weken de grote cocktail-enting. Na een maand wordt parvo en weil herhaald. En meer krijgen ze niet dat eerste jaar.

Mag ik trouwens vragen met welke vliegmaatschappij de pup gevlogen wordt? Mijn dochter heeft 2 jr terug een kitten uit spanje gehaald en moest speciaal met de auto, omdat er geen maatschappij was die een niet (rabies) geënt kitten mee wilde nemen. Ondanks de europese regel dat dieren jonger dan 3 mnd niet geënt hoven te worden voor rabies.
Door Twanneke
#865448
Ik was ook niet van plan om helemaal niet te enten. Ik heb inmiddels het Finse schema door gekregen en de fokker er over gesproken. Zij ent met 12 weken, 16 en dan met een jaar. Ze gaan er vanuit dat de pup tot 12 weken genoeg antistoffen heeft.

@Decibels:
We hebben de haar met de auto uit Zweden gehaald. Vrienden van de fokker hebben haar mee naar Zweden genomen. Geen vliegmaatschappij dus ;-)
Gebruikersavatar
Door Hitam
#865555
Ik kom ook pups tegen die met 6 weken al helemaal geen antistoffen meer hebben. Dus dan zou je 6 weken lang risico lopen.
En als je met 12 weken ent heb je kans dat je het niet hoeft te herhalen, ook niet op 16 weken.
Door Maai
#866097
Ik zou ook gewoon enten hoor. Het risico vind ik anders te groot.
Door K&D
#866108
Inmiddels heeft ze de pup al . Gaat het goed met hem of haar?
Laatst gewijzigd door K&D op wo 21 nov 2007, 14:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Twanneke
#866927
Dubhe en Kyrah schreef: Inmiddels heeft ze de pup al . Gaat het goed met hem of haar?
Ja zeker! We gaan vanmiddag naar de da, want ik loop toch niet meer zo lekker met haar. we gingen al speciaal naar een bos waar eigenlijk geen honden mogen komen, maar ik wil nu ook wel naar wat drukkere plekken met haar gaan. Hoe snel na de enting kan dat eigenlijk? Weet iemand dat oz, anders hoor ik het vanmiddag wel van de da.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#866935
ooooooh, wat een plaatje!!!!!!!!!!!!
Ik heb er voor gekozen dat toen mijn honden nog zo klein waren(wel al ingeent) om toch drukkere uitlaatplaatsen te bezoeken zodat hij alles kon beleven en al meemaken, keek natuurlijk wel uit.
Dat wil zeggen, ik kon de meeste honden die er liepen.
En dat deed ik al vanaf het moment dat ik ze kreeg!
ellen
Door Jolly
#867036
oww das een plaatje zeg.
Ik denk dat je met een weekje na de enting toch wel de gewone plekken ook kan gaan opzoeken, vooral voor de socialisatie zou ik niet te lang wachten
Door K&D
#867160
Ooohhhhh, wat je van ver haalt is lekker zeggen ze wel eens...  :smitten: Wat een lekker ding!
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door