Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door reem
#860217
Hallo misschien moet dit ergens anders maar de vraag is;heb van die xtra krachtige visolie van de Hema maar n u las ik ergens dat omega 6 niet onbeperkt gegeven mag worden.Hoe vaak per week is dat aan te raden?Hij eet ook nog verse vis.
Vraagje 2;In de Tuinen heb je keus uit 2 soorten.Ik had hier al ergens gelezen uit een consumententest dat het redelijk spul is maar hoe vaak moet je dat geven per week.Of bij voldoende gezonde voeding en een gezonde hond is dat overbodig?Hij krijgt nl veel sprouts en die zitten ook vol met anti-oxidanten.
Ik heb wel al wat info gevonden maar voordat ik aan het strooien sla wil ik toch wel weten dat ik hem niet vergiftig.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#860288
Als je voldoende vette vis voert hoef je in principe geen visolie bij te geven. Alleen als er zelfs bij voldoende vis nog sprake is van b.v. een drige huid, jeuk o.i.d dan kan visolie erbij wel nuttig zijn.

Visolie bevat enkel Om3.

Ach...vergiftigen doe je 'm niet snel hoor, je zou b.v. de halve dosering voor volwassenen kunnen geven. Maar als je al veel vis voert dan zou niks of een paar capsules per week ook al voldoende zijn. Allemaal een beetje afhankelijk van het totaalplaatje van je menu.
Gebruikersavatar
Door Mieke L.
#860294
In de krachtige visolie capsules van de hema zit ook borage olie. Dit werkt goed als je hond slecht in zijn vacht zit en last van jeuk heeft. Mijn Ramses heeft last van jeuk en kale plekken gehad. Toen ik hem een paar weken elke dag zo'n visolie capsule gaf is het helemaal weggegaan.
Nu krijgt hij niet meer elke dag maar een keer of 3 in de week zo'n capsule.
Door reem
#860430
Angelique schreef: Als je voldoende vette vis voert hoef je in principe geen visolie bij te geven. Alleen als er zelfs bij voldoende vis nog sprake is van b.v. een drige huid, jeuk o.i.d dan kan visolie erbij wel nuttig zijn.

Visolie bevat enkel Om3.

Er staat op het potje van die capsules om 3 en 6.Dat is het hem nou net.Ik denk dat ik de pot maar naar mijn vader doorschuif.De hond heeft geen droge huid of jeuk.Zijn vacht is niet denderend mooi maar ik denk dat dat komt door geen onderhoud.Hij krijgt al af en toe zalmolie om fruit/groentemix te pimpen.
En die probiotica?Ook alleen aan te raden als er wat klachten zijn?Of is dat sowieso een aanrader?
Ik heb trouwens geen strak menu.Ook niet een iets minder strak trouwens maar wil toch dat er van al het goede wat naar binnenkomt.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door