Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Marion
#88731
Ik vroeg me af of het mogelijk is om zelf knaag snacks te maken, zoals bv zelf runderoren drogen, of spieren of pezen???
Ik heb geen idee of ik hieraan kan komen, maar stel dat ik aan oren of pezen kan komen. Zou ik deze kan kunnen drogen, en hoe (in de oven ofzo op een heel lage stand?) en hoe lang zouden ze dan houdbaar zijn?

Tommie kreeg altijd gedroogde rund- en lamsoren uit de dierenwinkel, maar wil dit nu liever niet meer geven uit de winkel.... ;)

Ik ben benieuwd of iemand van jullie hier ervaring mee heeft!
Door Janet
#88887
Knaagt ie er op dan? Wauw, bij Kali is het hap-slik-weg (maar ja, die is ook een maatje groter ;D).

Ik zou het warme weer benutten: lange repen vlees of idd oren/pezen ophangen in een warme droge ruimte (schuur, zolder) en een paar dagen laten hangen.
Door Janet
#88914
Da's toch alleen als het vlees "nat" blijft? Maar je kunt er voor de zekerheid toch vliegengaas of zoiets omheen doen. Of een schone katoenen doek (kaasstof of theedoekstof of zo?).
Door Marion
#88930
Ik ga het gewoon proberen!! Ik denk in de schuur dan maar. Ik vraag me af hoe lang ze houdbaar zijn nadat ze gedroogd zijn?
Eerst maar eens proberen of ik ergens aan oren kan komen!!

ps haha hap slik weg zal niet gaan nee bij Tommie ;D 1 zo´n oor is onderhand net zo groot als heel Tommie´s hoofd ::) hahaha
Gebruikersavatar
Door Angelique
#89159
Die oren in de winkel zijn toch gerookt? waarschijnljk onlenen ze daar ook hun smaak aan ben ik bang.

Drogen kun je ook in de oven op 50 graden oid. Ik zou de verse oren dan wel insmeren met iets lekkers zoals een knoflookolietje :D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door