Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door kelly en bullen
#858366
Na de voorstelling van ons en de bulletjes komen hier al direct de vragen natuurlijk  ;D ;D
Na van droogbrok overgegaan te zijn op duck versvlees zijn de honden dus veel gelukkiger en actiever geworden maar daar moet ik jullie niet van overtuigen zeker  ;)
Nu is onze puppy reu giorgio een beetje een muts om alle dagen hetzelfde te eten. Om de kosten wat te drukken werden dus fokkerverpakkingen van duck uitmuntend aangekocht enig nadeel was dat daarvan maar 1 enkele smaak te verkrijgen was en dat ging giorgio al vlug vervelen zeg maar.
Nu wij eten ook niet elke dag hetzelfde hé. Na wat zoeken zijn we in een winkel geweest zo'n 75 km hier vandaan die gemalen pens verkoopt in worstvorm van 1 kilo en daarbij nog schapenhart , versneden rundsvlees , kippenekken-magen , en nog enkele barf dingetjes, smuldier pens enz ..
Door alle info en site's zien we jammer genoeg het bos niet meer door de bomen qwestie van hoeveelheden , en wat we kunnen mengen enz ...
UIt deze winkel hebben we de smuldier pens meegebracht, gewone gemalen pens van 1 kilo , bewi dog vlokken/groenten , lamshart versneden enz ...
Kmoet niet vertellen dat ze het allemaal geweldig vonden we mixten de vlokken/groenten met de smuldier pens of gewone pens en de dag nadien wat duck met lamshart ..
Nu willen we wel eens weten van echte barfers mensen die gewoon zijn om te werken met deze methodes wat we best doen , we willen wel blijven combineren kkv en barf zeker in het begin misschien met de tijd overgaan op volledig barf .
Dus roep ik nu jullie hulp in
Zora onze teef weegt 14 kg en staat wat aan de ( ;)) mollige kant..
Giorgio een reu van 8 maand weegt 9kg 500 staat scherp .
Franse bulldogjes gelijk de onze schrokken wel alsof hun leven ervan afhangt dus moeten we ze zeker in het oog houden als we gaan beginnen met nekken enz ...

wil jullie alvast bedanken voor de hulp  ..
Gebruikersavatar
Door pike
#858469
Ik ben barfer en dus niet zo thuis in de kvv, maar weet wel dat je niet één soort/merk hoeft te voeren, je kunt rustig verschillende soorten/merken kvv voeren.
Als je eens een dag wat barfdingetjes geeft hoef je ook niet echt op de percentages te letten. Wel kun je dan beter geen orgaanvlees geven (pens hart lever nier) omdat dat al veel in de kvv zit. Dus beter iets wat daar niet inzit bijv. (goed platgeslagen) kippenekjes met daarbij iets van spiervlees. En eens een rauw eitje. Zeker als je misschien na verloop van tijd over wil gaan op helemaal barf, is het mooi om ze alvast een beetje aan het verteren van bot te laten wennen. ;)
Ik weet niet wat met vlokken bedoeld wordt maar dat klinkt naar graanprodukt, dat zou ik persoonlijk liever niet geven. ;)
Door kelly en bullen
#858591
Die vlokken zijn inderdaad graan producten ze zijn van bewi dog FLAKES MENUE
Een vlokkenmix met granen en groenten als aanvulling op vlees en/of blikvoer
Dat werd aangeraden om bij de enkelvoudige pens te geven van smuldier en de gemalen pens die hij zelf maakt/verkoopt ..
Mag ik dan bijvb ook (als ze het lusten) eens combineren met een blikje zalm of enkele sardientjes ?
En ze aan die kippenekken e.d. laten wennne vindt ik inderdaad een goed idee zo kunne we naar de toekomst toe makkelijker opbouwen naar barf .
Maar zit nog met het probleem van hoeveel te geven per dag ...
moet ik de richtlijnen van de KKV producent blijven volgen of kan ik gerust zoals ik hier al heb gelezen de 2-5% regel toepassen op elk hun gewicht ?

mvg ,
Door pallas
#858608
Je kan gerust die 2-5 % regel toepassen.
Kiezen voor andere vlees soorten die in de kvv zitten is wel een goed idee.
Een mooie teovoeging is vette vis, het liefste rauw, maar je kan ook wel een blikje geven.
De vlokken zou ik niet geven, graan is moeilijk te verteren en een dikmaker voor honden.
In plaats daarvan op de barfdagen zou ik een lekker groetenmixje maken (kan je in porties invriezen) of een restje van je eigen groenten geven (zonder saus of zout )
Bijna alle groenten zijn geschikt aleen ui en prei niet.
Door Ronja
#858828
Ik zou de groente wel malen of heel fijnprakken. Als je boontjes geeft kun je die licht aankoken. Doe ik trouwens ook met de winterwortel. Ik meng er dan een rauw etje met schaal doorheen en een beetje spiervlees of vis. Smullen!( Zie je eens een levend smuldier)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door