Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Willemijn
#851809
Ben nu een week aan het barfen met mijn honden.
Eerlijk gezegd zijn ze "cold turkey" overgestapt omdat ik vanaf dag 1 zag dat er geen problemen waren. Keurige ontlasting, nauwelijks braken (1x de Bull Mastiff) en, zeer belangrijk, uiterst tevreden honden.
Nu is hun menu nog wat eenzijdig: ik kan nog niet alles krijgen en voor het opbouwen natuurlijk.
Voor het bot zijn ze afhankelijk van de kippenvleugels en zoals gezegd gaat dat goed.
Nu kan ik over een paar dagen geitenribben krijgen. Mijn vraag: zijn ze al toe aan het grotere werk?
En voor Clinton, de Bull Mastif, ben ik niet bang. Die krijgt wel een paar geitenribben weg. Maar de kleine, Phoebe, (kruising Teckel/Maltezer) lijkt me het wel flink aanpakken. Krijgt zo'n kleintje dat wel weg?

Alvast bedankt voor de antwoorden.
Door pallas
#851813
zelf zou ik nog een poosje wachten met geitenribben/botten.
Eerst misschien runderstrot, haas /konijn enz.
Dan akn je er zelf ook achter komen of het voor de kleintjes wel te doen is om aan een geitestuk te knagen.

Het gaat trouwens niet alleen om het formaat van de hond, maar mn om het voldoende zuur zijn van de maagsappen en dat lijkt met nog niet na een week barfen.

Je kan verder wel hele kip, fazant(karkas), eend(karkas), zalmkop of zalmrug geven, dat kunnen ze wel prima verwerken en dan heb je meteen meer variatie.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#851814
Ik zou na 1 week ook nog niet overstappen naar ribben. En ik zou me dan niet eens zo'n zorgen maken of de honden het wel weg krijgen. Ik zou me eerder zorgen maken dat ze het niet goed verteerd krijgen. Ik zou zelf nog even wachten.
Door Willemijn
#851831
Ik woon in Almere en daar is geen enkele firma die bezorgdt. :(
Kan bij de poelier wel kippenkarkas en nekken krijgen. Pens en andere organen lukt ook wel. Maar veel variatie gaat nog niet.
Gelukkig woont Mieke ook in Almere en die is bestaande klant bij Herby. Als zij weer gaat bestellen mag ik meebestellen maar ze weet nog niet wanneer. Tot die tijd is het wat aanmodderen.
ik heb het hele internet afgespeurd, alle slachthuizen en vleesverwerkingsbedrijven gebeld maar noppes. Ben wel blij dat ik die islamitische slager heb gevonden maar die verkoopt ook lang niet alles.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door