Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Willemijn
#847182
Zoals het onderwerp al zegt ben ik een nieuweling op Barfgebied. Heb hier het nodige gelezen maar heb ook nog de nodige vragen.
Ik lees hier dat mensen joghurt aan hun hond geven. Is dit gewone joghurt en waar is dat goed voor?
Verder zie ik ook rauwe eieren voorbij komen. Nou gaf ik dat 25 jaar geleden al aan mijn hond maar toen hoorde ik van Martin Gaus dat dat helemaal niet goed was. Is dat inmiddels achterhaald?
Ik geef mijn hond ook regelmatig rijst. Nu las ik hier dat daar "niets" in zit. Klopt dit en geldt dat ook voor zilvervliesrijst?
En verder: als iemand nog Barf-adressen weet in Almere: graag! Ik ben alle slagers, poeliers en slachthuizen aan het bellen maar: niks, noppes, nada.
Ga zo wel naar de markt om daar te proberen kippennekken en vissenkoppen te scoren.
Ik heb een hele grote hond van 70 kilo (Bull Mastif) en nog een klein hondje maar m.n. die grote eet nogal wat dus ik moet ook een beetje op het geld letten.
Alvast bedankt voor het geduld om mijn vragen te beantwoorden omdat het voor jullie natuurlijk allemaal al gesneden koek is.

Groet,

Willemijn

P.s. De naam Herby komt hier ook nogal eens voorbij. Komt hij ook in Almere en waar kan ik hem eventueel vinden.
Door Mevroi Kruim
#847263
Hoi, welkom hier! Harstikke goed dat je een barf-onderzoek doet joh!

Jouw vragen:

1, Joghurt is voor het lekker en omdat bv biogarde gezonde darmbacterien bevat. Moet je je niet teveel van voorstellen, maar het lekker werkt voor sommige honden als ze dingen moeten eten die ze niet te knagen vinden, zoals bv lever, of groentemix.

2. Dat was het verhaal dat de biotine in het eigeel afgebroken wordt in rauwe eieren. Klopt op zich maar er zit zoveel biotine in een ei dat dat absoluut onbelangrijk is. En dan is er nog het verhaal over de salmonella, kan in principe voorkomen maar is voor honden eigenlijk ook niet van belang omdat hun maagzuur de meeste bacterien omlegt en ze er dus ook niet ziek van worden. Het zijn niet voor niets echte aaseters van nature!

3. In rijst zitten koolhydraten en koolhydraten leveren energie. Dus 'niks' in rijst is strikt genomen niet waar. Allen zijn koolhydraten beslist geen natuurlijke voeding voor een hond; die is er helemaal op gebouwd om z'n energie uit vetten en eiwitten te halen. Bovendien geven koolhydraten in de voeding vaak vervelende bijwerkingen zoals diabetes en blaasgruis. En er zijn tegenwoordi steeds meer honden die met allergieverschijnselen reageren op granen in de voeding. Redenen voor versvoerders om rijst lekker zelf op te eten en de hond een plak geitenribben te geven  ;)

Ik ben niet bekend in Almere dus daar kan ik je niet verder helpen.
Herby heeft momenteel een klantenstop dus ze zou kunnen kijken of je met een bestaande klant kunt meebestellen.
Door Laura2004
#847265
Ik zie dit topic nu pas :-\

Ten eerste zou ik geen rijst geven, in mijn ogen heeft dit geen toegevoegde waarde in een hondenmenu.

Ik weet niet of je dit al gelezen hebt:

http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 448.0.html Als je deze informatie hebt gelezen dan begrijp je waarschijnlijk wat beter waarom wij geen rijst geven.

Ik weet niet wat Martin Gaus van voeding weet, maar ik zou me niet blindstaren op wat hij zegt over voeding, de meeste mensen in de hondenwereld gaan uit van commerciële hondenvoeding en zijn doodsbenauwd voor andere (betere) alternatieven. Wat betreft de eieren is dit misschien handig om te lezen:

http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 423.0.html

Persoonlijk weet ik niet precies waar yoghurt goed voor is, ik geef altijd biogarde en daar zitten goede bacterieën in. Ik geef het persoonlijk heel af en toe en meer voor het lekkere, de honden vinden het heerlijk.

En voor adressen zou ik deze link bekijken:

http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 944.0.html

Succes en mocht je nog meer vragen hebben, dan horen we het graag ;)
Door Willemijn
#847316
Bedankt voor jullie antwoord.
Ben me inderdaad nog aan het inlezen.
Moet eerlijk zeggen dat dat van die koolhydraten (mijn vraag over de rijst) echt helemaal nieuw was voor me. Weer wat geleerd.
Dat advies van Martin Gaus was van zo'n 25 jaar geleden. Misschien dat hij nu iets anders zou zeggen want 1 ding moet ik Gaus nageven: hij is niet vastgeroest in zijn denkbeelden en ideeen.
Als je zijn boeken leest van vroeger en nu en naar zijn training kijkt van vroeger en nu is er heel wat verandert.
Goed, ik ga verder Barfen. Heb vandaag flink wat kunnen scoren op de markt. Geweldig grote zalmkoppen voor 50 cent per stuk en flinke lappen vuile pens (1 kilo) bij Ranzijn voor 1,99 en kipkarkassen en maagjes bij de Poelier. Volgende week neemt hij kippennekjes voor me mee.
Nog 1 vraag voor nu: heeft schapenvet, voor als je geen schapenvlees op de kop kunt tikken, nog toegevoegde waarde? Waar halen jullie trouwens schapenvlees vandaan?
En waar of hoe kan ik Herby bereiken om te vragen of hij een nog "bestaande" klant in Almere heeft.

Groet,

Willemijn
Door Bianca1
#847479
In Almere is het niet makkelijk nee....
inderdaad vind ik de markt ook de beste plek voor vis en kip.
voor pens ga ik naar ranzijn en voor rundvlees houd ik de aanbiedingen van de supermarkten in de gaten
voor de betere vleesbotten moet je toch wel uitwijken naar elders óf samenwerken
Door Mevroi Kruim
#847507
Nee, schapenvet heeft geen toegevoegde waarde tov ander dierlijk vet.
Mooi dat je zoveel barflekkers hebt kunnen scoren!

Jij hebt een grote hond dus ik denk dat die kippennekken zo wegslokt. Je zou als je wilt beginnen met barfen vast eens voorzichtig een kipkarkas kunnen proberen, die zijn niet hard en goed verteerbaar. In het begin vasthouden als je verwacht dat je hond gaat schrokken en rustig kijken hoe het verteert.
Die zalmkoppen zijn echt prima, maar wel voor wat meer ervaren barfhonden. Dus die zou ik nog ff in de vriezer mikken.
Lappen pens zijn heel fijn mits je hond kauwt. Mocht hij de lap naar binnen zuigen dan is dat geen direct drama, meestal komt het er gelijk weer uit en dan knagen ze een beetje beter  :P of het blijft binnen en verteert.
Door K&D
#847702
En waar of hoe kan ik Herby bereiken om te vragen of hij een nog "bestaande" klant in Almere heeft.
Ik zou even een oproepje plaatsen in de Vraag en Aanbod Barf rubriek of in de Verzamelplaats van KVV. Misschien wordt er in je regio binnenkort door iemand besteld.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door