Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Nino
#834366
hoi allemaal

Ik ben gisteren met mijn pup bijna 16 weken voor de 2e enting naar de HOMEOPATISCHE Dierenarts geweest. Ik dacht dat ik alles goed had uitgezocht. Bij de fokker heeft hij een puppycocktail gehad met hondenziekte, Hcc , parvo en Kennelhoest.

Ik heb gebeld hoe hij tegenover enten stond etc, hij gaf wel aan dat hij enten noodzakelijk vond, ik heb dus duidelijk gezegd dat ik hem alleen geent wilde hebben voor de 3 noodzakelijkste voorlopig en een homeopatisch middel hierbij.

Gister ook nog duidelijk aangeven, hij ging even weg en kwam terug met zijn vloeistof, hij vroeg weet u het al, ik ja pertinent geen weil en kennelhoest.
Kom ik thuis heeft hij dit toch gedaan!!!! Ik vind dit zo onbeschoft en respectloos.
Kennelhoest die heeft hij notabene gekregen bij de fokker en nu weer, hoe schadelijk kan dit zijn??? En in hoeverre is dit verantwoord om deze enting 2 keer te geven bij een pup?

Ook zei hij dat hij vanwege de nosode geen bijwerkingen van de enting zou hebben, ook hier loog hij weer want Nino heeft van half 5 smiddags tot snachts suf op de bank gelegen.

Het gaat mij erom je denkt het goed uit te zoeken en naar een homeopatische arts te gaan, die de dier centraal stelt ipv zijn eigen portemonee, naar deze ga ik dus never nooit meer. Ik ga hem nog wel bellen om dit te zeggen maar goed die man gaat vrolijk verder met zijn praktijken.
Ga dus niet naar Opmeer in Hoek van Holland voor inentingen!!

Ik hoop dat iemand mijn vraag over de kennelhoest kan beantwoorden.

En oja ze vonden de herhalingsprikken nodig na 2 weken!!

Die ent schema's zijn overal anders volgens mij, mijn pup heeft met 7 weken die cocktail gehad en had volgens zijn boekje rond 18 september gemoeten.
Verder lees ik hier met 6-9-12 weken.
Mijn pup is dus geent met 7 en bijna 16 weken.  dit had volgens het boekje 14 weken moeten zijn, waarom zit hier zoveel verschil in met het schema van 6-9-12 weken en wat de dierenarts van de fokker er qua tijd tussen laat zitten in mijn geval?


Groetjes Nino
Gebruikersavatar
Door Hitam
#834368
Ik snap niets van jou schema van 7 en 16 weken. Geen idee wie dat bedacht heeft maar daar lijt weinig logica in te zitten.
Maar nog een keer enten lijkt mij zwaar overbodig. Deze 16 weken enting is wel voldoende.
Door Nino
#834383
Hoi...

Het is niet mijn entschema in het boekje wat ik meekreeg van de fokker staat dat mijn hondje met 7 weken is geent en dat hij rond 18 september voor herhaling naar de dierenarts moest. Dit werd dus gisteren ik was zelf te laat volgens dat schema 2 weken, maar goed dan is het bij de ene dierenarts 7 weken puppycocktail en dan met 14 weken...en bij de ander is het schema 6-9-12. Waarom deze verschillen en waarom moet die homeopatische dierenarts mijn hond enten met iets wat ik niet wilde???
VOlgens hem zou mijn hond onbeschermd zijn en moet hij over 2 weken terug voor herhaling.

Groetjes
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#834511
ik hoop toch niet dat je je hondje na 2 weken al weer laat enten!!!!
Hoe komt die man erbij.
Mijn pup komt uit duirsland en daar kreeg hij vlak voor hij hierheen kwam een enting, de DA hier vondt het toen ook nodig om hem nog eens te enten,dacht het niet!
Je gaat die troep toch niet met tussenpozen van 2 weken inspuiten.
En helemaal belachelijk dat de DA waar je ben geweest geen respect heb gehad voor jouw wensen--ik zou hem dat wel duidelijk laten merken.
ellen
Door Jolly
#834538
ik vraag me af sinds wanneer Opmeer in HVH zich voordoet als Homeopatisch werkende Da?
Dat moest dan in de afgelopen 6 jaar gebeurd zijn.
Erg hoor.
Heeft hij zelf het boekje ingevuld trouwens? of de assistent/baliemuts. Die willen nog wel eens gewoon heel klakkeloos het standaard procedure gebeuren opschrijven.
Ik zou bellen en vragen waarom dit er nu instaat terwijl je duidelijk bent geweest.
Door Deesje
#834628
ik vind het hele verhaal een beetje wazig... je bent zelf te laat met het laten enten van je pup (?).. ik bedoel een paar dagen okeej maar ik vind het een beetje onverantwoord om zo maar 2 weken later dan t schema te gaan en dat terwijl je zelf ook nog vindt dat het 6-9-12 weken schema beter is... dan had ik helemaal eerder gebeld of op de stoep gestaan dan bij 16 weken..

je geeft aan dat je alleen de belangrijkste 3 plus een homeopathisch middel wilde laten geven maar je hebt niet gezegd welke.. ik vind het een beetje verwarrend zoals je het verhaal uit de doeken doet.. ik kan me voorstellen dat je boos wordt als de da niet doet wat je vraagt maar het lijkt mij dat iig de vraag duidelijk moet zijn... voor welke entingen heb je wel gevraagd?
weil wilde je absoluut niet enten terwijl hij die nog niet gehad heeft..

zoals ik al zei ik vind het verhaal wat vaag en een beetje onverantwoord om zo met de pupentingen om te gaan bij een (schijnbaar??) nieuwe da??
Door eefje
#834636
Deesje schreef: ik vind het hele verhaal een beetje wazig... je bent zelf te laat met het laten enten van je pup (?).. ik bedoel een paar dagen okeej maar ik vind het een beetje onverantwoord om zo maar 2 weken later dan t schema te gaan en dat terwijl je zelf ook nog vindt dat het 6-9-12 weken schema beter is... dan had ik helemaal eerder gebeld of op de stoep gestaan dan bij 16 weken..

je geeft aan dat je alleen de belangrijkste 3 plus een homeopathisch middel wilde laten geven maar je hebt niet gezegd welke.. ik vind het een beetje verwarrend zoals je het verhaal uit de doeken doet.. ik kan me voorstellen dat je boos wordt als de da niet doet wat je vraagt maar het lijkt mij dat iig de vraag duidelijk moet zijn... voor welke entingen heb je wel gevraagd?
weil wilde je absoluut niet enten terwijl hij die nog niet gehad heeft..

zoals ik al zei ik vind het verhaal wat vaag en een beetje onverantwoord om zo met de pupentingen om te gaan bij een (schijnbaar??) nieuwe da??

ik ben ook een onverantwoorde hondenbaas lees ik net,Harley is ook niet zo stipt geënt en na de 2e puppy enting helemaal niet meer tot binnenkort en hij is 3 :o ik denk dat je de dierenbescherming moet bellen.......
een enting is er om antistoffen aan te gaan maken,dat maakt dan echt niet uit of je een dag of 2weken later bent hoor,als het goed is gaat die enting gewoon zeker een jaar werken,hij zal toch niet stipt op de dag die opgeschreven staat vervallen en niet meer werken........
om dus gelijk maar over onverantwoord omgaan met puppy entingen te spreken vind ik een beetje overdreven,harley is nog nooit ziek geweest,nog nooit en dus ook niet volledig geënt.

groetjes eefje
Door danielle1980
#834712
ow die van mij ent ik als het me uitkomt...
pups dus rond 7 weken, dan 12 dan 16...of zoiets ::) :D ;)
gellof me eigen pas op 20 weken ipv 16 :P
als de nieuwe eigenaren willen dan ent ik ze ook nog op 10 weken ipv 12 weken en mogen ze dan pas op 10,5 halen ipv 9,5 week

maarre misschien idd heeft de assistente het verkeerd ingevult en heeft de da het wel goed gedaan :-\
als die da het wel fout heeft gedaan dan zou ik nooit meer naar m toe gaan en zou ie het goed weten ook :-[ ;)
Laatst gewijzigd door danielle1980 op wo 03 okt 2007, 20:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Nino
#834723
Het is gewoon heel simpel ik zeg niet dat ik het ent schema van 6.-9-12 weken aan wil houden dat lees ik hier regelmatig op de site.

Mijn pup is ingeent op 7 weken niet door mij , maar door een DA van de fokker. IN het ent boekje staat raadpleeg de dierenarts omstreeks 18 september. Als mijn pup met 7 weken geent is zit er volgens deze richtlijnen 7 weken tussen want de eerst enting was op 2 aug, en de volgende zou dan plaatsvinden omstreeeks 19 september, dit werd 2 oktober dus. Vind het onzin om te zeggen dat je je strak aan dat schema moet houden want als je hond bv ziek is dan laat je hem ook niet enten op die datum dan stel je het ook uit maar goed dat is ieder zijn eigen keus.Ik ben voor minimaal enten dat is mijn keus. En ja ik heb wel gezegd welke geen WEIL en geen Kennelhoest. Alleen de cocktail Lever parvo en hondenziekte.Ik vind niet dat ik een dierenarts uitleg verschuldigd ben waarom ik dat niet wil. als ik dat niet wil moet hij dat respecteren daar ben ik heel duidelijk in geweest. Dus ik blijf erbij dat hij ongeschoft heeft gehandeld en dat heb ik hem vanmiddag vertelt.

Opmeer is Homeopatische arts sinds wanneer geen idee.

Heb inmiddels ook contact gehad  met een andere dierenarts en ga mijn pup laten titeren over een paar maandjes ... die herhaling nu ff niet dus... hij heeft genoeg gehad voorlopig.

Die baliemuts is volgens mijn zijn vrouw  ;)

In ieder geval bedankt voor de reacties ik ben er vandaag wel uitgekomen na veel telefoongesprekken hier en daar.

Groetjes
Door vagebond
#834728
voorzichtig probeer ik mijn klanten (trimsalon) ook wat wijzer te maken over het enten. het is niet te geloven hoe dat jaarlijkse enten erin gestampt zit bij mensen. binnenkort krijg ik gelukkig een eigen site waar ik zeker het e.e.a. ga uitleggen over entingen.
leuk is ook om te zien hoe sommige klanten met de info omgaan, ze gaan zelf lezen op internet. ze gaan versvoer proberen, zoeken alternatieven voor prednison. ik moet alleen uitkijken dat ik geen ruzie krijg met de plaatselijke da'sen hier, haha.
Door Nino
#834734
danielle1980 schreef: ja maar het feit blijft dan dat ie wel gewoon ervoor is geent :-\
Ja helaas dat kan ik niet meer ongedaan maken vooral die 2x kennelhoest niet, welliswaar in een cocktail schijnt minder heftig te zijn dan de aparte variant werd mij vertelt door een andere DA maar toch.
Door Nino
#834735
vagebond schreef: voorzichtig probeer ik mijn klanten (trimsalon) ook wat wijzer te maken over het enten. het is niet te geloven hoe dat jaarlijkse enten erin gestampt zit bij mensen. binnenkort krijg ik gelukkig een eigen site waar ik zeker het e.e.a. ga uitleggen over entingen.
leuk is ook om te zien hoe sommige klanten met de info omgaan, ze gaan zelf lezen op internet. ze gaan versvoer proberen, zoeken alternatieven voor prednison. ik moet alleen uitkijken dat ik geen ruzie krijg met de plaatselijke da'sen hier, haha.
;) waar woon je ik heb ook een knip/scheerhondje ;) maar ik hou niet van kort ;D
Door Deesje
#835541
eefje schreef: ik ben ook een onverantwoorde hondenbaas lees ik net,Harley is ook niet zo stipt geënt en na de 2e puppy enting helemaal niet meer tot binnenkort en hij is 3 :o ik denk dat je de dierenbescherming moet bellen.......
beetje trieste opmerking vind k dit maar okeej... zal dan aan mij liggen..

nino geeft zelf aan in t eerste berichtje eigenlijk het 6-9-12 weken schema aan te houden en vervolgens op de afgesproken datum (die al later is) 2 weken te laat te zijn..

ik ben zelf ook voor zo weinig mogelijk enten maar met de pupenting ben ik nog steeds erg voorzichtig... buiten het feit dat ik het ook verstandig vind om de pupentingen te laten zetten (omdat nog steeds een aantal honden niet geent worden - en ziek kunnen zijn- en ik het dan niet weet en de poep ook gewoon op straat kan liggen)
Daarnaat worden deze ook gevraagd bij de gemiddelde puppycursus.. en als ik ervoor kies mijn hond met andere honden samen te laten komen (waarvan ik de gezondheid niet ken) neem ik het risico niet.. maar dat is een persoonlijke mening..
net zoals het een persoonlijke mening is dat ik het bericht van nino gewoon een beetje vaag vond.. maar het blijft een eigen keuze..
zolang ik niet genoeg afdoende bewijs heb dat de enting niet noodzakelijk is, blijf ik in ieder geval de pupenting volledig laten zetten en laat ik vervolgens titeren..
Gebruikersavatar
Door Angelique
#835614
eefje schreef: ik ben ook een onverantwoorde hondenbaas lees ik net,Harley is ook niet zo stipt geënt en na de 2e puppy enting helemaal niet meer tot binnenkort en hij is 3 :o ik denk dat je de dierenbescherming moet bellen.......
een enting is er om antistoffen aan te gaan maken,dat maakt dan echt niet uit of je een dag of 2weken later bent hoor,als het goed is gaat die enting gewoon zeker een jaar werken,hij zal toch niet stipt op de dag die opgeschreven staat vervallen en niet meer werken........
om dus gelijk maar over onverantwoord omgaan met puppy entingen te spreken vind ik een beetje overdreven,harley is nog nooit ziek geweest,nog nooit en dus ook niet volledig geënt.

groetjes eefje
Dat is leuk voor een volwassen hond, maar als een pup alleen nog maar de DP heeft gehad kun je niet uitgaan van een volledige bescherming en dan kan het zeker wel uitmaken of je een aantal weken te laat komt, want vóór die tijd heeft pup dus geen enkele bescherming tegen de ziekten waarvoor bij 9 weken wordt gevaccineerd en bij 6 weken niet. De pup loopt dus een aantal weken rond zonder bescherming tegen oa. Weil en Hcc. En zou de pup niet van het landje afkomen so be it, maar de meeste pups worden juist voor een goede socialisatie overal mee naartoe gesleept. Geef het beestje maar een naampje, maar ik vind het ook niet slim. De meeste honden zullen dit alles wel overleven, maar je zult maar net dat pupje hebben wat wel tegen een parvovirus aanloopt en het loodje legt. Is dan toch l*llig als je van jezelf weet dat je weken te laat was met de vaccinatie.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door