Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door tiny
#833517
:( Tja hij krijgt 2 ons barf per dag incl. groente, snoepjes (zelfgebakken) enzv. De ochtend beginnen ze hier met wat biogarde yoghurt. Ik voer uitsluitend mager vlees, vet zie ik niet zo zitten. Daar worden ze allebei een  beetje misselijk en diarreerig (wat een woord) van. Kan ik nu bijv. 's ochtends kvv gaan geven? Zou ik dan de barf percentages nog aan moeten passen? Of zeggen jullie; ga maar 2,5 of 3 ons barf per dag geven? Eigenlijk vind ik in kvv nog vrij veel vet zitten. Vragen, vragen, vragen. Hebben jullie advies? ???
Gebruikersavatar
Door *Marga*
#833519
Als hij te mager wordt zou ik eerst  iets meer gaan geven.
Ik zou persoonlijk niet gaan voor vettere soorten.
Groente ,ei en kefir reken ik niet mee en dat krijgen ze 3 x per week.


Rosco weegt?

Ik geef ongeveer 2 % aan de honden Rocky iets meer.

Ik ben Rocky nu ook iets meer aan het geven omdat ik de ruggenwervels nu gaat voelen.
Ik haal nu een pakketje er uit en dat krijgt hij verdeeld over 2 dagen,als extra dan,omdat ik alles al per dag heb ingedeeld.
Laatst gewijzigd door *Marga* op ma 01 okt 2007, 16:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#833520
Ik denk dat het antwoord simpel is. Als je hond te mager wordt op de huidige hoeveelheden dan moet je iets meer of iets rijker geven. Grote hoeveelheden vet zijn niet echt nodig bij normale aktiviteit, maar aangezien een "vershond" draait op vet en eiwitten dat je er voor moet waken niet alleen maar mager spul te geven.
IK zou geen kvv gaan geven, maar wel in plaatst van dat yoghurtontbijt iets wat zoden aan de dijk zet.
Door Lizzy
#833526
Ik sluit me helemaal bij Angelique aan. Of vetter gaan voeren of meer gaan voeren. KVV zou ik zelf niet geven want daar zie ik geen enkele reden toe.
Door Caroline A.
#833531
Luna neigt ook wel eens naar de te magere kant ik verhoog de porties dan gewoon.  Vaak is ze dan na anderhalve week weer op gewicht. Ik geef ook wel eens satinbals dat helpt heel snel. Recept kun je ergens op barfplaats vinden.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#833534
Ik voer zelf ook erg op het oog, maar eerlijk is eerlijk dat heb ik beslist moeten leren! Ben met J&J ook met 200 gram begonnen, maar daar werden ze allebei graatmager op. Inmiddels zitten we op zo'n 300-350 gram per dag, verdeeld over 2 maaltijden.

Joris weegt 11 kg en Joep 14. Ze hebben beiden dit nodig, alleen heeft Joep weleens periodes dat hij toch wat minder krijgt omdat hij duidelijk aanleg heeft. Ik voer ook geen vet vlees, omdat Joep makkelijk diarree krijgt. Voer dus gewoon meer vlees. ;)
Door tiny
#833618
Pauline zegt, voer meer vlees. Bedoel je dan spiervlees of moet ik dan de andere percentages ook aanpassen? Zoals orgaan? Of zal ik hem ipv yoghurt 's ochtends spiervlees geven?
Door Minna
#833625
Ik zou alles omhoog gooien, dus gewoon meer eten in het algemeen geven. Kan hij echt niet tegen vettigheid? Ik vind vet wel meerwaarde hebben voor honden, vooral actieve honden.
Hoe zit het met bvb eend en geit? Worden ze daar misselijk van?
Door tiny
#833667
Nee hoor, eend vinden ze heerlijk. Geit gaat wat minder, dat is wel heel veel vet in een keer. Maar bij de volgende bestelling bij Herby doe ik het er zeker bij. Morgenochtend geef ik hem rundergehakt (dat heb ik nu eenmaal al gehaalt) maar ik zal de percentages zeker gaan aanpassen. Bedankt allemaal. ;)
Gebruikersavatar
Door Pauline
#833698
Ik zou idd alles ophogen! Niet alleen meer vlees (ik schreef het een beetje onduidelijk.....). Joep kan ook heel slecht tegen geit..... Behalve als het een echt jong geitje is, maar die is dan ook nog niet zo vet. En ook ik zie de meerwaarde in van vet voor een hond, maar ja..... diarree is ook niet alles. Zalm b.v. gaat ook niet goed! :(
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door