Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Deesje
#826346
ik las net bij een ander topic (menu) dat er een aantal mensen geen kalkoen geven.. geldt dat voor iedereen? en geldt dat voor alle delen (het ging over drumsticks)

mijn pup krijgt halve kalkoennekken en heeft daar eigenlijk niet zoveel moeite mee.. tenminste niet meer dan met geitenrib.. hij doet t rustig aan en is er al gauw 30-45 minuten mee bezig.. al heb ik het idee dat dat meer aan het vlees ligt dat er moeilijk af komt dan aan het bot.. voor mijn gevoel als ik hem zie eten is het niet overdreven hard..
Gebruikersavatar
Door Angelique
#826347
Blijkbaar heb je nek van een jonge kalkoen. Dat is niet altijd het geval bij kalkoen en dan zijn de nekken knikkerhard. Dat geldt dus ook voor de overige delen van de kalkoen, die zijn meestal te hard en kunnen dan flink splinteren.
Door 202Spots
#826357
Wanneer je nekken van jonge kalkoen hebt en je hond is geen hap slik weg is ie eter ,maar 'n beleefde kluiver,dan kan je wel nekken geven.
Maar meestal word er geen nek gegeven omdat de hond het in 1 keer probeerd door te slikken...de kalkoen nek heeft ongeveer dezelfde doorsnee als de honden keel,en 'n kalkoen nek kan als 'n kurk vast komen te zitten in de hond z'n keel...en DAT wil je echt niet meemaken :-\

De nekken en de  rest van de kalkoen word hier alleen maar gemalen gegevem.
De vleugels hebben vlijmscherpe dunne botten, de poten zijn knoerhard en krijgen hele scherpe kantjes wanneer erop gebeten word.
Dus ik voel me prettiger wanneer de hele kalkoen gemalen is.

Wanneer je pup 30-45 min met 'n nek bezig is,dan denk ik dat ie het vlees eraf probeerd te trekken, terwijl de meeste honden er stukken vanaf bijten,dus vlees en wervels tegelijk..
Door Deesje
#826448
hij kauwt hem idd eerst een beetje voor in zijn geheel en vervolgens gaat ie stukjes vlees eraf trekken en dan gaat ie bot stuk bijten.. en dat steeds afwisselend.. zo doet ie t trouwens bij praktisch alle vleesbotdingen.. alleen het laatste stukje is hem dan te lastig dat kauwt ie fijn en vervolgens slikt ie t door, maar dan is t al niet zo groot meer..

met de geitenribben (3 stuks) issie ook zolang bezig.. ik voer vanavond de laatste kippennekjes want die gaan er echt in 1 keer in, ik had daarvoor in de plaats nog eendennek en karkas besteld alleen heeft dit niet bij de bestelling gezeten.. maja we hebben genoeg alternatief..
Door pallas
#826615
Ik geeft geen kalkoennekken.
1) ik heb geen leverancier in de buurt.
2) ze eten veel te snel.

soms twijfel ik zelfs over de eendenekken :-\
Door 202Spots
#826639
Eendenek is "veiliger" dan kalkoennek.
De maat (omvang) is niet zo vreselijk veel groter dan kip nek,de wervels zijn iets harder,maar niet zo hard als kalkoen.
Dus een nek kan je makkelijk geven hoor!
Je kan altijd eerst zelf de nek vasthouden en af laten bijten...
Door Deesje
#826659
mijn kalkoennekken zijn in verhouding tot kip of eendenekken echt wel gigantisch..  (zo'n beetje x 10) nu eet kito aardig op zijn gemak en hij is pas 17 weken dus in verhouding past die kalkoennek ook niet zo makkelijk naar binnen..

ik zit er met alle vleesbotten wel naast.. spiervlees knip ik klein omdat ie dat wle probeert in zijn geheel door te slikken..
Door annielaumen
#826687
hier ook geen kalkoenbotten meer
dit is zo hard
astrid verteerd dit niet goed
zij geeft dan altijd bot splinters over
annie laumen
Door Deesje
#827054
hmmm.. ik denk dat k t gewoon iets minder ga geven.. hij is nu bezig met de tweede helft van de nek en dan wacht ik ook even totdat hij klaar is met wisselen..

hoe hebben jullie dat met wisselen gedaan? gewoon alles gegeven.. kito had vanochtend wat last was beetje op handdoek aant knabbelen en zuigen.. heb hem toen een ijsklontje gegeven en vervolgens issie weer gaan slapen..
ik neem aan dat ie wel stopt met eten als t te moeilijk is.. (al ist geen opgevertje)
Gebruikersavatar
Door Angelique
#827116
Deesje schreef: hmmm.. ik denk dat k t gewoon iets minder ga geven.. hij is nu bezig met de tweede helft van de nek en dan wacht ik ook even totdat hij klaar is met wisselen..

hoe hebben jullie dat met wisselen gedaan? gewoon alles gegeven.. kito had vanochtend wat last was beetje op handdoek aant knabbelen en zuigen.. heb hem toen een ijsklontje gegeven en vervolgens issie weer gaan slapen..
ik neem aan dat ie wel stopt met eten als t te moeilijk is.. (al ist geen opgevertje)

Met het wisselen geef ik alleen de echt zachte botten zoals kipkarkas/nek en/of hele zachte geitenribjes. Ik kan wel hardere botten eten, maar die krijgen ze dan toch in de regel niet weg en zowel, dan kost dat zoveel moeite dat je moet oppassen dat je geen antipathie gaat kweken tegen het eten van bot.
Door Linneke
#827209
Ik geef hier wel kalkoennekken. Maar mijn hond is een rustige beheerste kluiver en neemt haar tijd ervoor. Ze vind kalkoennekken juist heerlijk om te knagen.

Andere botten delen van de kalkoen vertrouw ik zelf ook niet.
Door tieneke
#827270
Hier ook kalkoennekken en daar kauwen ze heel netjes op,vind geen splinters en de ontlasting is goed.
Het zijn natuurlijk ook geen kleine hondjes met bijpassende tandjes he?
Door Noes
#827282
Hoi Deesje, ik geef beslist geen kalkoennek omdat ik er zeer slechte ervaring mee heb. Ging weken goed, maar ineens hadden we een vlijmscherpe te pakken...bekje met bloed en niet zo'n beetje ook.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#827488
Ik voer ook kalkoennek. Ik vind het wel ideaal vleesbot voor mijn Dalmaten. Brutus heeft er eens 1 geprobeerd in 1 keer door te slikken, hetgeen niet lukt. Ik moest hem toen even onderste boven houden, zeg maar. Maar sindsdien eet hij ze keurig. Ze kluiven het tamelijk makkelijk weg. Ik denk dat dit nekken zijn van jonge kalkoenen, die ik heb. Want ik heb ooit nekken gehad, die waren twee keer zo groot en 100 keer zo hard. Daar braken ze echt d'r gebit op.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door