Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Denice
#821660
Nena is een amstaff teef van bijna 1 jaar oud op 12-9-2007 is ze jarig. Ze was best dun, maar nu weegt ze 24 kg en krijgt ongeveer 1000 gr per dag. Ik vind eigenlijk dat ze nog wel wat mag aankomen, want je kan een beetje haar ribben zien. Nu is mijn vraag wanneer ik 2/2,5% moet gaan voeren?
Door Linneke
#821663
Voornamelijk blijven voeren met je ogen is het belangrijkste. Als ze nog wat mag bijkomen dan nog even zoveel blijven voeren. Wordt ze te dik dan wat minderen. Je moet je niet vastpinnen op de percentages, want dit verschilt gewoon veel per hond. Ook kun je kijken of je anders iets vettere diersoorten kunt voeren zoals geit en eend (als je dat al niet doet).

Mijn hond wordt deze maand 2 jaar en weegt 29 kg en eet nog steeds 2.7% ongeveer.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#821716
Denice schreef: Nena is een amstaff teef van bijna 1 jaar oud op 12-9-2007 is ze jarig. Ze was best dun, maar nu weegt ze 24 kg en krijgt ongeveer 1000 gr per dag. Ik vind eigenlijk dat ze nog wel wat mag aankomen, want je kan een beetje haar ribben zien. Nu is mijn vraag wanneer ik 2/2,5% moet gaan voeren?
Zolang je haar aan de magere kant vind dan moet je niet gaan minderen. Percentages zijn maar richtlijnen. Hier loopt een portret van 26 kilo van 1,5 jaar en die eet ook nog ruim een kilo per dag en is nog steeds aan de schrale kant. Zou ik haar 2/2,5 % gaan voeren, dan kan ze over 2 weken via de brievenbus naar binnen. :-X
Door Lizzy
#821735
Angelique schreef: Zolang je haar aan de magere kant vind dan moet je niet gaan minderen. Percentages zijn maar richtlijnen. Hier loopt een portret van 26 kilo van 1,5 jaar en die eet ook nog ruim een kilo per dag en is nog steeds aan de schrale kant. Zou ik haar 2/2,5 % gaan voeren, dan kan ze over 2 weken via de brievenbus naar binnen. :-X
;D ;D ;D

Hier nog een hoor, die aan 2% a 2,5% niet genoeg heeft. En Linga is 2,5 jaar jong. Nou zag ik laatst dat ze wel een beetje dikke billen had dus misschien wordt het tijd dat ik haar eens wat minder ga geven!
Door Denice
#821739
Badankt voor alle tips! Voorlopig blijf ik haar hetzelfde voeren. Dat vindt ze heel fijn, want ze vindt alles lekker. Ik barf nog niet zo heel lang samen met Smuldier vlees compleet. Heb net 10 kg eendenekken bestelt bij Pauline die vindt ze vast ook heerlijk!
Door Arline
#821745
Angelique schreef:
Hier ook zo'n snel mager wordend typje (ook wel genoemd juffrouw mier dus misschien ligt het daar aan.... ::)) Ze is al 2 en ik voer nog bijna 4% :o

Dus niet teveel van de percentages aantrekken maar echt naar je hond kijken!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door