Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Malamoods
#820433
Vorige week weer een voorraad vlees geleverd gekregen en alles ziet er weer geweldig uit! Maar, heb toch nog een vraagje... Er zit ook wat wild bij...(o.a. hertenvlees, haaskarkas en struisvogelvlees)... Kan ik dat al gebruiken, of moet dat eerst weer tig dagen in de viezer? Als ik nu nog 2 weken moet wachten met geven, wordt de variatie (met name vleesbot) wel heel magertjes....

Rachel.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#820441
Om heel eerlijk te zijn heb ik er zelf nooit aan gedacht om het een aantal dagen in de vriezer te bewaren..... :-X Ik heb het altijd direct gevoerd Rachel. ;)
Door Malamoods
#820444
Pauline schreef: Om heel eerlijk te zijn heb ik er zelf nooit aan gedacht om het een aantal dagen in de vriezer te bewaren..... :-X Ik heb het altijd direct gevoerd Rachel. ;)
Nou, J&J maken het tot dusver fantastisch, dus ga ik Ikijok van de week mooi lekker wat hazenkarkas voeren.... Ik was al aardig door mijn vleesbotten voorraad heen, en had alleen nog kip en parelhoen.... Dus daar gaan we weer lekker wat variatie in aanbrengen... Dat wordt weer smullen voor 'm!

Rachel.
Gebruikersavatar
Door pike
#820694
Ik heb ook hert- en struisvlees en haaskarkas van Herby en laat dat ook niet eerst weken in de vriezer liggen.  ;)
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#820921
Kan me niet voorstellen dat struis echt wild is. En zo ja, komt het niet uit NL en is het dus al ingevroren geweest, langere tijd.

En verder staat er inderdaad voor wild een week of 2 a 3 invriezen. Maar ik houd me daar niet aan. Want gut, mijn honden eten wel eens een wild konijnenlijk (en 2 jaar geleden heeft Linga zelf een konijn gevangen en opgevreten en 3 jaar geleden heeft Pinkel een ziek konijn gedood en opgegeten) en daar vallen ze ook niet dood van neer. Ik verwacht dat het zure maagzuur wel korte metten maakt met eventuele parasietjes.
Door pallas
#820928
Didot eet alleen maar "wild": Haas, konijn, kwartel, eend enz.

Als ik het koop is het al diepgevroren, ik laat het eigenlijk nooit langer in de vriezer liggen.
Door conleeuw
#820994
ook ik vries niet standaard een aantal weken in, als het wild is, stel dat het echt wild is... want niet alles wat je als wild koop is ook echt wild, dan wordt het net als lam en geit gewoon verdeeld, de vriezer in, en wanneer nodig eruit geplukt en aan de honden gegeven, zoals lizzy al schrijft, menig hond vreet een konijntje op die reeds dood is, of te dom of te langzaam of te ziek was om op tijd weg te komen, ook die krijgen nergens last van. Struisvogel wordt hier in nederland gefokt en gehouden, en de struisvogels die je uit Zuid Afrika krijg zijn ook boerderij producten, dus helemaal geen spraken van wild, zeg maar mega grote kippen, die toevallig buiten vrij uitloop hebben ;)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door