Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door *Remy*
#814107
Wel of niet weil enten, het is al vaak een onderwerp op Barfplaats geweest. Nadat Tannetje het enige tijd geleden over het boek "Hunde impfen mit Verstand" had en ik keer op keer moet concluderen dat ik jaren lang voor de gek ben gehouden (en erin ben getrapt), heb ik dit boek met een duidelijk voorgevoel gekocht. Mijn Duitse vertaling is niet erg goed, maar op basis van het onderstaande heb ik besloten mijn honden nooit meer voor weil te laten enten.

Lepto vaccins voor honden worden vanuit complete/hele bacteriën samengesteld. In de meeste rijke landen worden deze volledige bacteriën niet meer voor mensen gebruikt. De vaccins waarin ze gebruikt worden, worden omschreven als “Dirty vaccins”. Zij zijn “dirty” omdat ze 1) endotoxine (giftige delen van de celwand van de bacteriën) en 2) een groot scala van proteïnen bevatten die wanneer ze geïnjecteerd worden verschillende negatieve, schadelijke reacties kunnen veroorzaken.

In 1994 gaf het Amerikaanse Institute of Medicen toe dat deze “volledige kiem vaccins (geen mooie vertaling voor het Duitse Ganzkeim-Impfstoffe) zware bijwerkingen hebben. In 2001 wordt er een studie gepubliceerd waarin Sheila Donnely aantoont dat muizen die met een volledige kiem vaccin geënt worden krampaanvallen kregen. Bovendien werd er in bepaalde hersenregionen verhoogde concentraties Interleukin-1-beta gevonden die ontstekingsreacties opwekken. Tot slot, bleek dat de proefdieren een verminderde uitstoot van bepaalde remmende neurotransmitter in de Hippocampus hadden.

Endotoxine zijn vaste onderdelen van de celwand van de bacteriën en zijn dus een onlosmakelijk onderdeel van entstof die bestaat uit complete bacteriën. Endotoxine komt voor in de gramnegatieve Bacteriën waartoe ook de Leptospiren (en Borrelien) behoren. De Endotoxine komt vrij wanneer de bakterien zich delen en in heel grote mate wanneer de bacteriën gedood en opgelost worden, wat gebeurd tijdens het maken van het vaccin.
Vrij gekomen endotoxinen kunnen leiden tot: koorts, Leukopenie, gevolgd door leukocytose, complementactivatie, Trombocytopenie, intravasale stolling, verminderde perifere circulatie, shock , dood.

Hiernaast zitten er in deze geïnactiveerde vaccins vaak Thiomersal en Aluminiumhydroxid, die ook kunnen leiden tot verschillende soorten van allergieën, maar ook tot shock. Uit onderzoeken op het zenuwstelsel van mensen blijkt dat Thiomersal het celmembraan en de geërfde informatie van de cel beschadigd en kan leiden tot celdood. Aluminiumhydroxid kan er niet alleen toe leiden dat er schade ontstaat op de plek van het vaccin geïnjecteerd is, maar het beschadigd ook de zenuwcellen.

De laatste jaren is er veel te doen omtrent de lepto-enting. Amerikaanse universitaire veterinaire klinieken rekenen deze vaccinatie niet meer tot aanbevolen immunisering.
Paul en Wolf geven in 1999 aan dat deze enting het immuunsysteem afzwakt, wat wil zeggen dat wanneer er tegelijkertijd Parvo of Hondenziekte geënt wordt, die laatste entingen geen effect kunnen hebben . Verschillende Amerikaanse dierenartsen geven geen lepto-vaccinatie (of de eigenaar moet het eisen). Vanuit Ierland komt het verhaal dat van 6 Ierse Wolfshonden er 4 als pup tegen lepto geënt zijn; twee zijn niet geënt. Alle 4 de lepto geënte honden werden epileptische honden; de 2 niet geënte honden zijn tot op heden gezond. De kans dat de lepto enting de hersenen beschadigd is reëel aanwezig.

Professor Richard Ford geeft aan dat uit nog niet openbaar gemaakte studies aan de Cornell Universiteit en Universiteit van Wisconsin blijkt dat de twee aanbevolen entingen tegen L. pomona en grippotyphosa om de basisimmunisering te bereiken NIET de benodigde antilichamen oplevert; er zijn minimaal 4 entingen nodig. En zelfs dan blijft de immunisatiebescherming HOOGUIT 3 maanden bestaan.

De bescherming van de lepto enting is heel onzeker en onduidelijk, des te meer omdat Leptospirose door andere Lepto-typen veroorzaakt kan worden. Wanneer er tegenwoordig honden besmet worden met lepto wordt dit meestal niet veroorzaakt door de stammen waartegen ze geënt zijn maar dan zijn het besmettingen door Leptospirenstammen die tot voor kort alleen nog maar bij varkens en runderen voorkwamen.
En als er dan al bescherming is voor de twee stammen L. pnoma en grippotyphosa (die vrijwel uitgeroeid zijn) dan bestaat deze bescherming volgens professor Ford maar hooguit 3 maanden.
Laatst gewijzigd door *Remy* op vr 24 aug 2007, 21:00, 1 keer totaal gewijzigd.

Barfplaats wordt gesponsord door