Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door pinkeltje
#83165
hoi hoi allemaal.
heb een tijdje al niet meer gepost,maar wel regelmatig meegelezen.
mijn katten aten gedeeltelijk brokken en gedeeltelijk prins-vervlees.ik bestelde dit altijd bij een dierenwinkel maar die zijn er nu dus mee gestopt omdat er te weinig vraag naar is ::) . nu wil ik dus graag zelf eten gaan maken voor de katten,maar ik zit nog altijd met het botten probleem.dit lusten ze dus echt niet.ik durf het inmiddels wel aan om zelf aan de slag te gaan,maar wat moet ik dan geven ipv die botten??KATTEN GRRRR... ;)
Door zurca
#83175
Misschien dat je aan een gehakt molen (of iets dergelijks) kan komen. Op die manier zou je botten kunnen malen, wie weet eten ze het dan wel door iets heen?!
Is er geen verkooppunt van carnibest of bibi bij je in de buurt? Dan zou je dat kunnen afwisselen met zelfsamengestelde maaltijden. In carnibest zit ook gemalen bot, dan zouden ze het op die manier binnen krijgen..

Groetjes Zurca
Door sylvia
#83779
Ja kan voor de kalk ook bv eierschalen verpulveren en de poeder door het eten geven,of inderdaad kippenbotten door de vleesmolen doen.
En anders wordt het een blik drucal.
Door pinkeltje
#85960
k heb inmiddels een nieuw adres gevonden waar ze prins versvlees verkopen.ik ga er toch mee door want ze vinden t erg lekker!
ze eten met zn 2en 100gr per dag.
ik heb voor de geintereseerden de analyse erbij gezet:

ruw eiwit 15,9%
ruw vet 25,5%
ruw as 3,2%
ruwe celstof 0,2%
vleesvocht 54,4%
calcium 0,94%
fosfor 0,64%

vit A 6580 IE
vit D3 660 IE
vit E 22 mg
koper 2 mg
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door