Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#812145
Misschien een rare vraag, maar ik zit met het volgende: Nina krijgt paar dagen per week kvv en een paar dagen barf. Ze lust alles, kauwt goed, nergens problemen mee. Van kippennek tot konijnenpoot en zalmkop.
Maar het valt me op dat steeds als ze 's avonds kippennek heeft gegeten ze tegen de ochtend wat moet spugen en dat er dan kleine stukjes bot (herkenbaar als werveltjes) uit komen. Ze is er niet ziek van of, maar dat verteert dus niet volledig. Terwijl ze goed kauwt. En bij het "grovere" werk zoals konijnenpoot, lamsrib etc komt dat niet voor. Ik heb ook al eens geprobeerd om bij de kippennek wat kvv te geven, maar dat maakt niks uit.
Kan/zal ik het verschijnsel gewoon voor lief nemen, of kan ik beter geen kippennek meer geven?
Door Lizzy
#812375
Ik hoor dit wel vaker. En ik zie dit ook wel eens bij Pinkel. Ik maak me er niet druk om. Het is gewoon een reactie van het lichaam dat zegt "onverteerbaar, huppakee, der uit met die handel". Soms gaat het met de ontlasting mee. En soms niet.
Door conleeuw
#812592
hier wordt ook wel eens de dag na een grote bot maaltijd (zeg maar een beetje harde dikke botten) de onverteerde botten eruit gegooid. Ik zie het niet als ziek, ik zie het als een opruim actie van de lichaam, zo iets van, hup hier kunnen wij niets mee, er uit!!! ;)
#812663
Barousse moest vanmorgen ook even naar buiten om wat onverteerbare werveltjes van de eendennekken van gisteravond er uit te gooien.
Het gebeurt zelden maar als het gebeurt zijn het idd. werveltjes van kipnek of eendnek.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door