Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door lyadeh
#811638
Sinds enige tijd  wordt onze  duitse staande hond misselijk( of heeft hij  teveel maagzuur?) als hij  kippennek/vleugeltje ,eendennek of een lamsbot gegeten heeft. Hij gaat dan lopen slikken en wil gras  /planten eten.Ik krijg de indruk dat het  vooral door het merg in de botten komt .Een stukje knars (het witte deel) verdroeg hij   laatst wel.
Herkent iemand dit??? Ennnn weet iemand van jullie  wat de oorzaak zou kunnen zijn?? Een paar weken geleden ging hij ook  "slikken  "na het eten van lamsvlees.!!!Zou hij het beter verdragen als ik  het vlees even aankook??Heb ergens gelezen dat het dan ook beter te verdragen zou zijn voor honden die er mss. jeuk van krijgen.????
Onze duitse staande is begonnen met slikken en galspugen  door het eten van kvv. Fijn gemalen vlees verdraagt hij ook niet. Hij barft   nu dus maar ...dit dreigt  ook  mis  te  gaan doordat hij nu weer géén bot verdraagt.
Hij komt géén kalk tekort...   ;) ;) want hij heeft gisteren een doosje met 5 eieren van het aanrecht gepikt  >:( ???
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#811683
Voor het verteren van vleesbot heeft de hond veel zuur maagzuur nodig. En het vergt wel het e.e.a. van het lichaam. Op zich moet een hond dit met gemak aan kunnen. Maar ja, er is een klein percentage honden dat het moeilijk heeft met vet eten of met voedsel dat "moeilijker" verteert.

Wat je kunt proberen is alle vleesbotten te geven met extra stukjes pens. En eventueel kun je proberen om er ook extra probiotica bij te geven. En je kunt de vleesbotten "besprenkelen" met havermoutvlokken. Dit is wat extra ruwvezel en zou (volgens JdBL) de vacht van een prooidier simuleren.

Als dat allemaal niet werkt: dan kun je nog kiezen om alleen de vleesbotten te gaan malen. En als dat ook niet werkt : stoppen met vleesbotten en bijv. gemalen eierschaalpoeder in de plaats geven.

Hele eieren, dus inclusief ei-inhoud: is geen calcium leverancier. Het ei geel en eiwit bevat dusdanig fosfor dat de schil nodig is voor een mooie balans. Zou je dus vlees en orgaanvlees en groente met hele eieren geven: dan loopt je hond dus een calcium-tekort op.
Door lyadeh
#811744
Bedankt voor je advies.
Jammer dat een héél ei geen calciumbron is.  :( :(Bij "Spat " kun je gemalen runderbot  bestellen.Dus dat is mss. ook een optie.
Hoeveel probiotica mag hij  dan  per dag krijgen???Ik heb alleen  de capsules van Vitotaal in huis....
Dat hij op lam ook "slikt "heeft dan wss. te maken dat het te vet is ??Is daar ook een foefje op om het toch eetbaar voor hem te maken. Ik heb nog  enkele kilo"s  in de vriezer  liggen ... ???(ook havermout erbij ??)
Ga maandag eerst maar havermout en wat meer  pens halen....
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door