Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Ronja
#806322
Nadat de runderstrot een succes was wil ik nu misschien wel een zalmkop proberen. Kan dat al voor een beginnende barfer? Ze is al gek op sardines, dus ze lust graag vis.
Verder; ik merk dat ze nu alleen lam, rund en kip krijgt. (en soms vis) Van rund RMB, hart, spier en pens, van lam pens en hart en van kip RMB. Zou ik er voor de variatie nog wild bijdoen? Moet ik dan konijn of haas kiezen? Mag ze al een boutje of een karkas of is dat te hoog gegrepen?
Als laatste: is lever noodzakelijk of kun je het bij hart en pens houden? Evt kippenmaagjes? Lever moet altijd biologisch, geloof ik?
Door Minna
#806348
Ik zou er zekers wat meer variatie in proberen te krijgen. Haas, hert, struisvogel, maakt niet uit. Van haas kan je karkassen geven, of een bout, van hert en struis is spiervlees verkrijgbaar.
Lever is noodzakelijk maar hoeft niet biologisch, alleen sommige honden die lever moeilijk eten accepteren wel biolever. Lever mag ook weer niet te veel, maar dat staat volgens mij in het bieb hoeveel gram per kg per week!
Door pallas
#806362
Haas karkas is hier zachter dan een konijnkarkas/bot, zeker geschikt om in dit stadium te geven. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden; kwartel, patrijs, struis enz enz.
Kippelever of runderlever, konijnenlever. Biologisch vinden veel honden het wel lekker. Ik geef het wel eens samen met long of pens in kleine stukjes, dan eten ze het zo op. Bij veel honden helpt het ook om er evetje wat heet water overheen te gieten. En natuurlijk zijn er ook die het gewoon op smikkelen :)

In lever zitten veel vitamines, maar je moet er niet te veel van voeren. Het kan ook wat laxeren, veel combineren het met een lekker karkas ofzo.
Door Ronja
#806512
Oh, dus haas is wat zachter dan konijn. Dan kan ik daarmee verder. Dan wil ik wildsnippers als spiervlees erbij doen en kippelevertjes voor de lever. Ik kan dan een handje bij het hart doen. Maar de zalmkop kan ook al? Ik ga morgen naar de visboer. Die kop moet dan drie weken eerst in de vriezer, nietwaar?
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door