Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#800334
hoi allemaal,

Nou ik heb bijna een week barfen er op zitten en heb het allemaal heel bijzonder gevonden en max ook geloof ik!

Gister heeft hij zijn kippennekken zonder ze plat te slaan zo opgegeten hij had 500 gr ervan binnen 5 minuten op. Hij kauwde er wel op tenminste ik hoorde het kraken! rrr wat een eng geluid. Maar goed vannacht hoor ik ineens dat hij moet overgeven en ik zie dat hij hele kleine stukjes bot heeft overgegeven. verder niets..  ??? :o

Moet ik me hier zorgen over maken of is dit normaal? Verteert hij het gewoon nog niet goed? Ik moet er bij zeggen dat hij van de week ook al eendennekken op heeft en deze ook zo heeft gegeten ( niet platgeslagen) en daar had hij helemaal geen last van!Ik moet erbij zeggen dat ik de eendennekken wel heb vast gehouden toen hij ze at.

Vanochtend heb ik hem toch maar "gewoon" zijn sardintjes gegeven. Hij was verder niet ziek ofzo.. De sardines waren voor het eerst en hij heeft deze ook zo opgegeten.. nog verder niet gezien dat  het niet goed gaat. overigens een hele sardine is dit nu spiervlees of vleesbot?

Verder heb ik nog een vraag ik ga binnekort op vakantie ( over 4 weken) en wil dan verder gaan met barfen. Ook in de tussentijd natuurlijk, maar daar kan ik dan waarschijnlijk niet aan nekken of dergelijke komen kan ik hem dan gewoon kippenvleugels/ drumsticks of kippenbouten geven? Natuurlijk moet hij daar aan wennen maar kan ik dat bv nu al geven? Daarnaast wat geef ik hem dan als spiervlees rundkopvlees kan ik daar ook niet krijgen gewoon een runder of riblap kan ook??
Door sheenadog
#800588
hoi 
ik begin ook net maar ik denk dat je het niet zo zwaar moet denken hij heeft het 1 keer er uit gegooid ik denk dat het gewoon even een teveel was voor zijn maag als hij 50% vlees en bot krijgt in de week moet het goed komen

ik zelf doe s'ochtens vlees of zo en s'avond altijd vlees/bot want dan doet ze rustig en kauwt ze ook rustig en ze is even apart van de andere hond anders gaat het ook te snel van wegen dat ze dan denkt dat ze het opeten van haar

en je vakantie is waar , maar dan moet je even zegen waar je heen gaat is wel zo makelijk
groetjes natascha
Door Boefke
#800870
Het uitspugen van stukjes bot kan heel goed in het begin voorkomen. Ook later trouwens nog als het om harde stukje bot gaat. Het klopt dat ze dan alleen dat ene stukje bot uitspugen en niet andere dingen die wel goed verteren. Op zich zit er in kippennek geen hard bot, dus zal jouw hond idd nog even moeten wennen. Gewoon voeren, desnoods even plat slaan. Als het goed gaat kun je vleugel voeren, die kun je even inknippen op het gewricht (ik breek ze met de hand kan ook). En zo verder opbouwen tot de kippenpoten. Dat moet goed te doen zijn in 4 weken tijd. Ik weet niet waar je naartoe op vakantie gaat, maar ik zou het daar idd bij eenvoudig bot houden. En verder gewoon alles wat je aan vlees kunt krijgen erbij (geen varkensvlees), misschien kun je ook aan orgaan komen (hart, of lever). Meestal is dit gewoon in supermarkten te koop. Als je geen bot kunt krijgen op vakantie, kun je ook van rauwe eieren de schaal verpulveren tot poeder. Eiwit en geel aan de hond voeren, schaal even afspoelen en laten drogen, dan vermalen. Dit kun je voor de zekerheid uit NL meenemen en bij het vlees een theelepel voegen. Tijdelijk is dat ook prima als calciumbron.
Succes!
Laatst gewijzigd door Boefke op za 28 jul 2007, 08:58, 1 keer totaal gewijzigd.
#800893
Ja, stukjes bot spugen is niet abnormaal hoor. Zelfs mijn honden doen dat heeeeeeeel af en toe nog wel eens en die barfen al heel wat jaren. Het is een normale reactie van het lichaam. Stukjes onverteerbaar spul: kotsen we eruit. En soms zijn er van die dagen dat stukjes bot niet verteerd worden (soms lijkt het er hier op dat er dan een 'z'n dag niet heeft'). Geen zorgen! Op vakantie kun je heel goed vleugeltjes gebruiken. Even inknippen met een snoeischaar. Of hele kippen en daar delen van opvoeren.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door