Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#787443
Even een vraagje. Mijn teefje Laska heeft vanaf halverwege de dracht barf gekregen, daarvoor een paar maand Carnibest en daarvoor brok. Ze is inmiddels bevallen van 11 gezonde pups. De pups zijn nu anderhalve week oud. Ze hebben sinds een paar dagen wat dunne ontlasting, bruine smurrie met witte pitjes erin. Volgens de fokker van Laska betekent dit dat ik haar 'te goed voer' en 'te eiwitrijk' en zijn de bolletjes wit vet. Har fokker voert zelf Cavom en Rodi. Laska krijgt op dit moment ruim een kilo vlees (57% vleesbot, 12 %spiervlees, 15 % orgaan, 15% groente) en een liter rauwe geitenmelk met een rauw ei en wat honing per dag. Weet iemand  of die diaree aan haar voeding kan liggen en zo ja wat ik dan moet veranderen? Laska weegt ongeveer 20 kg. Ze komt zeker niet aan op dit dieet.
#787456
Ik ben geen deskundige op het gebied van een pas bevallen teef maar ik zou de geitenmelk eruit laten. In de natuur is er geen volwassen dier wat melk drinkt. Ik denk dat de geitenmelk het te eiwitrijk maakt.
#787611
Hoe is het nu met de pups? Naar de fokker zou ik zelf niet te veel luisteren als hijzelf cavom en rodi geeft.  De geitemelk zou ik zelf ook weglaten, volwassen dieren kunnen slecht melk verteren. Of dat de oorzaak is van de diaree weet ik niet. Ik denk zelf niet omdat de moeder zelf de melk aanmaakt en de samenstelling van de melk bepaald. Tuurlijk zal dat iest verschillen afhankelijk van wat de teef gegeten heeft. Maar ik denk niet dat de pups diaree krijgen als ze te eiwit rijke voeding krijgen. het teveel aan eiwit wordt gewoon opgenomen als vet.
#787618
willemenMaaike schreef: Hoe is het nu met de pups? Naar de fokker zou ik zelf niet te veel luisteren als hijzelf cavom en rodi geeft.  De geitemelk zou ik zelf ook weglaten, volwassen dieren kunnen slecht melk verteren. Of dat de oorzaak is van de diaree weet ik niet. Ik denk zelf niet omdat de moeder zelf de melk aanmaakt en de samenstelling van de melk bepaald. Tuurlijk zal dat iest verschillen afhankelijk van wat de teef gegeten heeft. Maar ik denk niet dat de pups diaree krijgen als ze te eiwit rijke voeding krijgen. het teveel aan eiwit wordt gewoon opgenomen als vet.
Ik sluit me hier graag bij aan. Ik zou zeker niet luisteren naar een fokker die blijkbaar zoveel verstand van voeren heeft dat ie zelf Cavom en Rodi voert.... Verder heb ik nog nooit van diarree bij pups gehoord, waarvan de moeder een eiwitrijk dieet krijgt. Trouwens, wat is een eiwitrijk dieet? Je hond krijgt helemaal geen overdreven eiwitrijk dieet, in tegendeel zelfs, dit is gewoon prima. Je zou wat minder geitenmelk kunnen geven, maar ik vermoed dat dat ook niet de oorzaak van de diarree bij de pups is. Vraag desnoods je DA.
#787669
Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat ik de hoeveelheid geitenmelk halveer en eens kijk of dat wat uitmaakt. Ze vindt het verdund ook heel lekker, dus dan doe ik gewoon half water/half melk. En verder gaat het dus wel gewoon heel goed met de pups, ze zijn levendig en komen goed aan. Het is ook geen waterige diarree, maar ook geen mooie keutels zoals de eerste week. De dierenarts adviseerde een liter karnemelk per dag, maar vond geitenmelk ook goed. Ik heb hem nog niet gesproken over de dunnere ontlasting, misschien is dat nog wel een goed idee. Ik heb dus verder niet het idee dat de pups er onder lijden.
#789739
Het zou beslist kunnen dat de melk van je teef te 'rijk' is. Denk maar aan mensenbabys. Als moeder ui, prei, pittig ofzo gegeten heeft, dan zit dat echt wel in de melk. Bij een hond zal het niet veel anders zijn.
#791092
Lizzy schreef: Ik sluit me hier graag bij aan. Ik zou zeker niet luisteren naar een fokker die blijkbaar zoveel verstand van voeren heeft dat ie zelf Cavom en Rodi voert.... Verder heb ik nog nooit van diarree bij pups gehoord, waarvan de moeder een eiwitrijk dieet krijgt. Trouwens, wat is een eiwitrijk dieet? Je hond krijgt helemaal geen overdreven eiwitrijk dieet, in tegendeel zelfs, dit is gewoon prima. Je zou wat minder geitenmelk kunnen geven, maar ik vermoed dat dat ook niet de oorzaak van de diarree bij de pups is. Vraag desnoods je DA.
Nou, ik kan je garanderen dat het WEL aan de melk van de teef ligt hoor.
Deze is te "rijk" voor de puppen .............. !!!!
Ik heb het met Shanay ook gehad.
Ik zou de teef in ieder geval geen extra melkproducten geven.
#791263
Inmiddels hebben de pups gelukkig weer gewone drolletjes. Het is verbeterd nadat ik de hoeveelheid geitenmelk heb gehalveerd van 1 liter naar een halve en nadat ik ontwormd heb. Dus aan welke van de twee het ligt weet ik nu niet zeker, maar ik ben blij dat het weer goed gaat. Bedankt voor alle reacties.
#791268
[email protected] schreef: Nou, ik kan je garanderen dat het WEL aan de melk van de teef ligt hoor.
Deze is te "rijk" voor de puppen .............. !!!!
Ik heb het met Shanay ook gehad.
Ik zou de teef in ieder geval geen extra melkproducten geven.
We hebben het hier wel over te rijk door het voeren van 'zogenaamd teveel eiwit' aan de teef.
#791273
Lizzy schreef: We hebben het hier wel over te rijk door het voeren van 'zogenaamd teveel eiwit' aan de teef.
Ja, dat had ik ook in de gaten ...........  :P
De geitenmelk die de teef krijgt (netzo als wanneer je de teef puppymelkpoeder geeft) zou wel degelijk invloed kunnen hebben op de melk, die ze produceert.
Die kan dan te rijk worden, waardoor de pups aan de slinger gaan ......
#791275
[email protected] schreef: Ja, dat had ik ook in de gaten ...........  :P
De geitenmelk die de teef krijgt (netzo als wanneer je de teef puppymelkpoeder geeft) zou wel degelijk invloed kunnen hebben op de melk, die ze produceert.
Die kan dan te rijk worden, waardoor de pups aan de slinger gaan ......

In dat geval wist je zeker ook al dat geitenmelk slechts 3,60 gram eiwit bevat op 100 gram geitenmelk. Dat is minder dan koeienmelk. Minder dan yoghurt. Gelijk aan karnemelk. Dus what-ever ook de oorzaak is van het feit dat de pups aan de schijterij vaan van de geitenmelk, dat ligt um dan niet in de hoeveelheid eiwit ;).
#791279
Lizzy schreef: In dat geval wist je zeker ook al dat geitenmelk slechts 3,60 gram eiwit bevat op 100 gram geitenmelk. Dat is minder dan koeienmelk. Minder dan yoghurt. Gelijk aan karnemelk. Dus what-ever ook de oorzaak is van het feit dat de pups aan de schijterij vaan van de geitenmelk, dat ligt um dan niet in de hoeveelheid eiwit ;).
IK heb ook nergens gezegd, dat het aan de hoeveelheid eiwit ligt ...........
#791282
[email protected] schreef: Ja, dat had ik ook in de gaten ...........  :P
De geitenmelk die de teef krijgt (netzo als wanneer je de teef puppymelkpoeder geeft) zou wel degelijk invloed kunnen hebben op de melk, die ze produceert.
Die kan dan te rijk worden, waardoor de pups aan de slinger gaan ......

ergens ben ik het er mee eens, maar ik denk meteen aan de geitenmelk omdat je het bij mensen ook tegen kom. Mijn zus haar jongste had/heeft een koemelk allergie/ intollerantie, zij gaf hem borstvoeding, als zij koemelk gebruikten, kreeg hij er gegarandeerd last van... dus wat er bij de teef in gaat kan wel deegelijk een invloed hebben op de maag darm systeem van de pups. Ik zou de melk uit haar dieet halen ;)
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door