Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door simplythedogs
#780302
Hoi,
mijn 11 weken oude pup heeft zijn eerste vaccinatie cocktail gehad en volgens mijn (homeopathische) DA zou ik deze cocktail half juli nog eens moeten herhalen. Omdat de fokster, waar ik mijn pup vandaan heb er heel erg op staat dat de pups naar een hondenschool gaan, heb ik mijn pup ook al twee keer meegenomen. Nu ben ik gisteren met iemand aan de praat geraakt, die mij vroeg, of mijn pup al volledig ingeënt was. Ik heb, eerlijkheidshalve, met 'neen' geantwoord en toen vertelde die persoon mij, dat dit heeeeel gevaarlijk is voor mijin pup. Hoewel ik in princiepe een tegenstaander van (overmatig) vaccineren ben, was ich gisteren avond toch wel ff ongerust. Moet ik mijn pup nu nog een drietal weken binnen mijn eigen vier muren houden ?  :(

Wat denken jullie ?

Groetjes
Marion
Door amiwoods
#780399
het risico op een gemiste socialiseringsfase  is vele malen groter dan de kans dat je pup ziek wordt. leker blijven meenemen.

ik neem mijn nest pups altijd met 6 a 7 weken even een keer mee naar de hondenschool er is er nog nooit 1 ziek van geworden.
Door Cindy de Wolf
#780404
Vind dat altijd grote dikke vette onzin. Jouw pup heeft al ruim voldoende entingen gehad om beschermd te zijn. Persoonlijk ben ik tegen enten op 16 weken. Dat is volgens mij geld klopperij en nergens voor nodig. Onze pups worden geent met 6, 9 en 12 weken ongeveer. En nooit problemen. Als wij een pup hebben gaat die gelijk met 7 a8 weken mee naar de hondenschool, bos etc etc. Daarnaast is de socialisatiefase zo belangrijk dat ik daar prioriteit bij zou leggen.
Door simplythedogs
#780422
;D ;D ;DDat was dus, wat ik ook dacht, hé. Ik heb deze gekocht, omdat ik er graag mee wil 'werken' en ik vindt het enorm belangrijk, dat mijn pup zoveel mogelijk mee maakt.Trouwens heeft de fokster dat ook zo gedaan, want zij is ook met hun pups op straat gaan wandelen, naar winkelcentra en weet ik veel wat nog met hen gegaan. Omdat deze pup wel de eerste is, waar ik het op deze manier doe en omdat er nog altijd heel veel mensen zijn, die hun pups met alle mogelijke rotzooi vol spuiten, wilde ik toch even jullie mening horen. Bij ons op de hondenschool zit trouwens ook iemand, die mij vertelde, dat hij nergens met z'n pup gaat, vóór ie 3 maanden oud is en NA dat hij zijn spuitje tegen kennelhoest heeft gehad  ::) Zo zie je maar.....

P.S. Ik zal eens fotos van mijn "beertje" in de Barplaats zetten  ;)

Groetjes
Marion
Gebruikersavatar
Door Dalmi
#780680
Wij hebben Infi toen ze 8 en halve week oud was voor het eerst mee genomen naar de hondenschool. De week erop toen ze 9 en een halve week oud was, is ze de cursus gaan doen met nog meer pups van die leeftijd.
Ze is nu bijna 16 maand oud en ze is nog nooit ziek geweest.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door