Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Solange
#774092
In m'n tuintje heb ik postelein gezaaid en heb met 1 zakje een rijke oogst.  Mag ik postelein ook aan neo z'n groentenpotje toevoegen?  Postelein bevat van de bladgroenten de meeste omega 3 vetzuren maar is ook nitraatrijk.  Is dit laatste goed of niet?  Verder blijkt het te helpen tegen ontsteking van de urinewegen en tegen darmparasieten. 
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#774138
Ik geef regelmatig, al sinds jaren, postelein. Natuurlijk heb je gelijk en is het een nitraatrijke groente (dat zich bij de mens in de maag omzet tot nitriet. Ik weet overigens niet eens of dat bij honden ook het geval is! Want een mens is natuurlijk geen hond). Ik geef het ook altijd als onderdeel van de groentemix. Oftewel, ik gebruik nog stuk of 10 andere groentes, waarbij ik dan wel kies voor groentes die niet nitraatrijk zijn. Dus ja, gewoon lekker geven, met mate (als je het nu in wat grotere hoeveelheden door de mix doet, doe je volgende keer een mix zonder nitraatrijke groentes)!
Door 202Spots
#774142
Postelein mag hoor, veel groentes bevatten nitraat ,en ik zou de postelein gewoon samen met andere groentes in 'n lekkere mix gebruiken. ;)
(oops,bijna tegelijk 8))
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door