Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door pike
#771857
Onlangs de droogmachine gekregen en vandaag voor het eerst uitgeprobeerd met long en pens..... in een woord SUPER!!!!  Zelf manlief vond het lekker ruiken in de garage toen hij thuiskwam :-X  :P
Nu heb ik een vraagje: Ik heb nog een luchtpijp liggen, kan je die in plakjes snijden/knippen en drogen? Ik heb geen idee, het is toch kraakbeen dacht ik dus ik weet niet of dat ook kan  ???
Gebruikersavatar
Door Angelique
#771869
Ja kan goed, gewoon in schijfjes of platte plakjes snijden. Voor ee langere houdbaarheid is het wel slim om het meeste vet eraf te snijden. Hier vinden ze het helemaal sjoepiedepoepie als ik de ringen ook nog eens bestrooi met zeewier of knoflookpoeder.
Gebruikersavatar
Door pike
#771927
Angelique schreef: Ja kan goed, gewoon in schijfjes of platte plakjes snijden. Voor ee langere houdbaarheid is het wel slim om het meeste vet eraf te snijden.
Dank je dan gaat die er ook op!
Hier vinden ze het helemaal sjoepiedepoepie als ik de ringen ook nog eens bestrooi met zeewier of knoflookpoeder.
Ja wat wil je dat is  dan ook haute quisine  ::)  Ze zijn hier al snel tevreden hoor, ze gingen uit hun dak voor de onversierde gedroogde pens  :D
Gebruikersavatar
Door pike
#771986
Nee geen wasdroger maar een voedseldroger! Om zelf bijvoorbeeld je trainingssnoepjes voor de hond te maken. Maar je kan er ook voor jezelf dingen op drogen zoals schijfjes appel maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. ;)
Door tieneke
#772001
lightning schreef: ik ken het niet wist niet dat het bestond. is zo'n apparaat groot? :-[
http://www.droogmachine.eu  ;)
Door tieneke
#772021
lightning schreef: dank je ;) ik kende het niet. prijzig apparaat wel.... waarom zou je iets drogen dan? of is het dan makkelijker te bewaren?
Met een droogmachine kun je zelf gezonde snacks drogen voor je hond of kat,het vlees/vis koop je vers zodat je weet wat er precies inzit  ;)
Het is mits goed gedroogd weken te bewaren,of na het drogen meteen invriezen.
Gebruikersavatar
Door pike
#773058
Vandaag de luchtpijp in plakjes gesneden (had wel wat weg van inktvis :-X) en jawel, dat is idd een njammienjammie super snack!  ze gaan er nog op liggen kauwen ook! Ik ben écht blij met mijn droogmachine!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door